„Matricos“ kodas... iš sušių receptų knygos

Tie žali simboliai, bėgantys žemyn filme „Matrica“, nėra sudėtingi algoritmai, kaip būtų galima pamanyti. Iš tiesų vienas iš filmo prodiuserių paprasčiausiai nuskenavo simbolius iš savo žmonos sušių receptų knygos, juos šiek tiek pakeitė ir sukūrė legendiniu tapusį vaizdą.

Kadras iš filmo "Matrica"

Režisierius Davidas Cameronas pats nupiešė „Titanike“ rodytą nuogos Rose eskizą

Jei tiksliau, garsusis režisierius piešė ne Rose, o ją vaidinusią Kate Winslet. Ir ji nebuvo nuoga, kaip mes matome filme rodomame paveiksle - aktorė proceso metu dėvėjo maudymosi kostiumėlį.

Kadras iš filmo "Titanikas"

Viena garsi „Bulvarinio skaitalo“ scena buvo nufilmuota atvirkščiai

Kai Umos Thurman veikėja perdozuoja, atrodo, kad Johnas Travolta beda į ją adatą, kad atgaivintų. Tačiau iš tiesų J. Travolta ištraukė adatą, o tuomet ši scena buvo filme parodyta atvirkščiai, kad atrodytų, jog jis adatą bedė, o ne traukė.

Žymioji katė filme „Krikštatėvis“ buvo benamė

Režisierius Francis Fordas Coppola rado katę kino studijoje ir davė ją Marlonui Brando prieš pat filmuojant sceną. O kitas įdomus faktas yra labai mielas: katei aktorius taip patiko, kad ji liko tupėti jam ant kelių ir taip garsiai murkė, kad filmavimo komanda baiminosi, jog murkimas užgoš dialogą.

Kadras iš filmo "Krikštatėvis"

Seanas Connery kiekviename filme apie Džeimsą Bondą nešiojo prisegamus plaukus

Jeigu jums atrodė, kad agentas 007 atrodė per gerai, tai jūs esate teisūs. Seanas Connery ėmė plikti dar būdamas septyniolikos, todėl filmuojant filmus apie Džeimsą Bondą jam teko nešioti prisegamas plaukų sruogas.

Kadras iš filmo apie Džeimsą Bondą, Seanas Connery

Beveik kiekvienoje filmo „Kovos klubas“ scenoje matomas „Starbucks“ kavos puodelis

Režisierius Davidas Fincheris manė, kad sparti „Starbucks“ kavinių tinklo plėtra kiekviename Los Andželo rajone dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje „buvo jau per daug“, todėl nusprendė pasišaipyti iš šio kavinių tinklo savo filme „Kovos klubas“. Teigiama, kad jis, gavęs kavinių tinklo leidimą, „įtraukė“ šio tinklo kavos puodelį į kiekvieną savo filmo sceną, išskyrus vieną. „Starbucks“ nenorėjo, kad filmuojant būtų nusiaubta reali kavinė, todėl vienai scenai buvo sukurtas kavinės maketas.

Filme „Juros periodo parkas“ girdimas velociraptoriaus riaumojimas iš tiesų yra... besiporuojančių vėžlių skleidžiamas garsas

Būtent šį garsą filme panaudojo garso operatoriai. Kitose scenose buvo panaudoti arklių kvėpavimo ir žąsų šnypštimo garsai.

Filmai „Ateivis“ ir „Poltergeistas“ prasidėjo nuo to paties scenarijaus

Stevenas Spielbergas ketino kurti filmą pagal Johno Sayleso scenarijų „Night Skies“. Tai turėjo būti filmas apie kaimo vietovėje gyvenančią šeimą, kurios namus užpuola ateiviai, galintys nužudyti piršto palietimu. Tačiau jis sumanė sukurti labiau šeimai skirtą filmą su panašia istorija, ir taip buvo sukurtas filmas „Ateivis“ (E.T. The Extra Terrestrial). Kadangi scenarijaus autorius nenorėjo jo perrašinėti, S. Spielbergas pasiliko idėją filmui „Poltergeistas“.

Michaelo Myerso kaukė filme „Helovynas“ yra Williamo Shatnerio veidas

Arba tiksliau – jo suvaidinto „Žvaigždžių kelio“ veikėjo kapitono Kirko. 1978 metų siaubo filmo biudžete nebuvo pinigų gaminti kaukėms, todėl meno direktorius nupirko klouno kaukę ir kapitono Kirko kaukę. Ji buvo nudažyta purškiamais dažais, pakoreguotos akys ir plaukai, kad atrodytų baisiau.

Kadras iš filmo "Helovynas"

Terminatoriaus“ vaidmeniui buvo svarstymas O.J. Simpsonas

Tačiau režisierius Davidas Cameronas atmetė jo kandidatūrą, nes manė, kad niekas nepatikės, jog šis „malonus, pakvaišęs ir šiek tiek naivokas vyrukas“ galėtų suvaidinti kiborgą žudiką.

„Monstrų biuro“ veikėjos Boo balsas yra tikros mažos mergaitės

Pustrečių metų amžiaus Mary Gibbs sunkiai sekėsi išsėdėti ramiai filmuojant scenas, todėl filmavimo komanda sekiojo ją su mikrofonu ir kuteno ar atimdavo saldainį, kad ji juoktųsi arba verktų, kad emocijos būtų kuo natūralesnės.

Faktas: R2-D2 ir C-3PO „suvaidino“ ir filme apie Indianą Džounsą

Gerai įsižiūrėję į hieroglifus filme „Indiana Džounsas ir dingusios Sandoros skrynios ieškotojai“, pamatysite, kad jie dviejose scenose yra itin panašūs į „Žvaigždžių karuose“ matytus garsiuosius robotus.

Filme „Vėjo nublokšti“ gaisro scenoje iš tiesų dega senos dekoracijos

Filmų kūrėjai turėjo atsikratyti senomis dekoracijomis, kad padarytų vietos naujoms, todėl jos buvo sudegintos ir buvo nufilmuotos tarsi deganti „Atlanta“. Ir ši scena buvo nufilmuota dar net nepatvirtinus filmo aktorių.

Filmo „Nasrai“ legendinė frazė gimė ekspromtu

Garsiosios filmo „Nasrai“ frazės „Reikės didesnio laivo“ iš tiesų filmo scenarijuje nebuvo. Iš tiesų ši frazė buvo vidinis juokelis tarp filmavimo komandos narių, pašiepęs taupius prodiuserius, kurie pasirūpino per mažu laivu įrangai. Aktorius Roy Scheideris ją kartojo viso filmavimo metu, tačiau likusi galutinėje filmo versijoje ji tapo viena iš geriausių įsimenamų filmų frazių.

Harry Potterio dubleris po filmavimų liko paralyžiuotas

Davidas Holmesas visuose filmuose apie Harry Potterį buvo Danielio Radcliffe'o dubleris. Tačiau paskutinio filmo filmavimo metu per skrydžio ant šluotos scenos filmavimą įvyko nelaimė ir jis liko suparalyžiuotas nuo kaklo iki pėdų. Aktorius po incidento suorganizavo labdaringą aukcioną, kuriame dalyvavo garsenybės, ir surinko lėšų padengti jo dublerio gydymo išlaidas. Dabar D. Homelsas su dar dviem draugais, kuriems taip pat yra paralyžiuotos kojos ir rankos, vadovauja prodiuserių kompanijai.

Toto uždirbo daugiau nei nykštukai iš „Ozo šalies burtininko“

Aktoriai per savaitę uždirbo 50 JAV dolerių, kas anuomet buvo geras atlygis. O šuo Toto gavo 125 JAV dolerius.

Leonardo DiCaprio tikrai susipjaustė ranką filme „Ištrūkęs Džango“

Vienoje iš pagrindinių filmo „Ištrūkęs Džango“ scenų Leonardo DiCaprio sustiprina savo rasistinę tiradą smūgiu į stalą ir susipjausto ranką į stiklinę. Atrodytų, kad tai tėra specialieji efektai, tačiau to scenarijuje nebuvo. Aktorius iš tiesų susižeidė ranką ir nestabdė scenos filmavimo, tad kraujas šioje scenoje buvo tikras.

Kadras iš filmo "Ištrūkęs Džango"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją