Mes, stilistai, patariame – drąsiau rinkitės raštus, švelnias spalvas ir papildomus aksesuarus, kurie pagyvins ir sumodernins jūsų įvaizdį, neišeinant iš darbo aprangos rėmų.

Išskiriame keletą pagrindinių, darbo aprangai būdingų drabužių ir jų derinių, kuriuos šiek tiek pakeitus susikursite stilingą, modernų ir profesionalumu dvelkiantį įvaizdį.

Klasikinis kostiumėlis. Šis derinys yra vienas populiariausių formalioje ir dalykinėje darbo aprangoje. Tai saugus variantas, kurį pasirinkę visuomet atrodysime solidžiai ir profesionaliai. Neretai pastebime, jog, laikui bėgant, toks derinys atrodo kiek nuobodžiai, tad jeigu jūsų darbo aplinka reikalauja formalumo, rinkitės modernesnes ir įdomesnes audinio konstrukcijas, įveskite kitokias spalvas ir vietoj juodos pasirinkite pilkas ar rusvas spalvas, kurios iškart sumodernizuos jūsų derinį.

Jeanne Damas

Palaidinė ir marškiniai. Koks darbo įvaizdis be baltų marškinių? Taip, šis drabužis nesensta, tačiau vis dažniau pastebime, jog klasikinius marškinius pakeičia į laisvesnius, prailginto silueto ar modernesnės konstrukcijos marškinius, o klasikines palaidines – šiek tiek atviresnes ir laisvesnes. Palaidinės gali būti derinamos stilingesniu kontrasto principu. Įvaizdžio nesugadinsite, jie prie pilko kostiumėlio priderinsite lašišos ar violetinės spalvos palaidinę.

Jeanne Damas

Sijonas. Pieštuko formos sijonas, kaip žinia, yra klasika, tačiau jau seniai praėjo tie laikai, kuomet reikėdavo įsisprausti į siaurą, judesius varžantį sijoną, jog atrodytumėte dalykiškai. Rinkitės stilingus, šiek tiek laisvesnius, žemiau kelių ar įdomesnio audinio, kuris praplės darbo drabužių arsenalą! Kodėl tvido audinio sijonas negalėtų tapti pagrindiniu įvaizdžio akcentu?

Kelnės. Vienas pagrindinių drabužių, kuris neprivalo būti nuobodus ir senamadiškas. Darbo aprangoje esame įpratę matyti tamsias, tiesaus silueto kelnes, kurios niekuo neišsiskiria ir atrodo saugiai, tačiau norint atrodyti išraiškingiau, klasikines kelnes pakeiskite plačiomis (jei nedirbate banke ar teisme) ar patrumpinto modelio kelnėmis, kurios idealiai atrodys tiek prie klasikinių švarkų ar priglundančiais golfais. Taip pat siūlome į savo garderobą įvesti šviesesnes spalvas, kurios tikrai „nenumuša“ profesionalumo Jūsų įvaizdyje, tačiau suteikia nemažai elegancijos ir rafinuotumo. Rusvos ar kakavos spalvos kelnės idealiai dera su pilkos spalvos golfais ir švarkais!

Caroline De Maigret

Suknelės. Jei įpratome matyti tiesaus silueto vienspalves ar priglundančias sukneles, jų alternatyvai galime priskirti marškinių tipo sukneles. Trumpos, midi ilgio, susagstomos nuo viršaus iki apačios ir dekoruotos diržais ir subtiliais raštais, tikrai pasitarnaus darbo įvaizdyje. Šis stilingas drabužis gali būti ryškesnis – dekoruotas dryželiais ar taškeliais, kurie suteiks įvaizdžiui šiek tiek žaismingumo. Jei raštų nesinori, puikiai tiks pastelinės spalvos, ar žemės spalvos. Marškinių tipo suknelė tampa pagrindiniu akcentu, kuris drąsiai gali pasitarnauti „neturiu ką apsirengti“ dienomis.

Batai. Lygiapadžių batelių darbo įvaizdyje turbūt nenukonkuruos niekas, tačiau norint atrodyti ne tik stilingai, bet ir išlaikyti profesionalumą, Rinkitės ne tik kokybę, bei patogumą bet ir išraiškingumą, kuris gali atsirasti batų formoje ar medžiagoje. Smailianosiai lygiapadžiai bateliai, dekoruoti krokodilo odos raštu atrodys elegantiškai ir puikiai derės su pasirinktu drabužiu deriniu. Subtiliomis kniedėmis dekoruoti bateliai taip pat nebūtų klaida – svarbu, kad bateliai neatrodytų sunkiai.

Caroline de Maigret

Aksesuarai. Skarelės – puikiausia alternatyva papuošalams. Derinamos su tiesaus silueto suknelės ar derinamos prie baltos spalvos marškinių, sukurs ne tik romantišką, bet ir elegantiškos paryžietės įvaizdį, kuris puikiai tiks darbe! Kalbant apie papuošalus, blizgučiai ir plastmasiniai papuošalai vis dar nėra pageidaujami darbo įvaizdyje (na, nebent dirbate laisvą ir neįpareigojantį darbą, kuriame leidžiama atrodyti labai laisvai).

Populiariausi – minimalistiniai ir subtilūs auskarai, smulkios grandinėlės ant kaklo su pakabučiais bei keletas žiedų visuomet pasitarnaus įvaizdyje, papildydamas jį. Juk mažiau yra daugiau, ar ne?

Les Copains Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2018
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)