Ketvirtadienio pavakarę urna su menininkės palaikais buvo pašarvota Bernardinų bažnyčios Šv. Mykolo koplyčioje. Norintieji išreikšti jai paskutinę padėką ir atsisveikinti, galėjo taip padaryti iki šiandienos 12 val. Čia pat buvo aukojamos mišios, po kurių J. Rekevičiūtė buvo palaidota Antakalnio kapinėse esančiame Menininkų kalnelyje.

Laidotuvių akimirkos:

Prisimindama išėjusią kolegę, Nomeda Marčėnaitė sakė, kad Jūratė buvo labai jautrios sielos, tačiau visuomet visiems artima, atvira ir pasiekiama asmenybė.

„Jūratė prieš išeidama sukūrė savo legendą. Ji įsiamžino daugybėje nuotraukų raudono angelo pavidalu. Šitaip ji iš dalies ir atsisveikino su mumis visais. Mes tikėjomės, kad ji pasveiko ir tuoj kurs, tačiau jaučiau joje liūdesį. Matyt, ji nesijautė gerai. Bet ji dalijosi iki galo. Ji jaukinosi mirtį to raudono angelo sparnais“ , – sakė ji.

Rūta Mikelkevičiūtė apie žinią, kad neteko draugės, sureagavo jautriu įrašu savo socialinio tinklo paskyroje.

„Ką tik buvom apsikabinusios, kalbėjom. Dar pabariau tave - baik krėsti visokius niekus, baik gąsdinti mus, rūpintis turi tik savimi! Tu esi svarbiausia dabar! Ir tu pažadėjai! Tavo dovana šypsosi man. Lengvo kelio ir iki pasimatymo, Jūrate!“ , – savo paskyroje rašė žurnalistė Rūta Mikelkevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)