Jis ketvirtadienį Varšuvoje su šios šalies užsienio reikalų ministru Jaceku Czaputowicziumi aptarė pastarojo meto dvišalius politinius kontaktus, bendradarbiavimą gynybos srityje ir aktualiausius Europos Sąjungos darbotvarkės klausimus.

„Esame dėkingi už Lenkijos politinę paramą siekiant elektros tinklų sinchronizacijos. Ypač vertiname Lenkijos paramą dėl elektros nepirkimo iš Astravo atominės elektrinės. Tęsiame glaudų bendradarbiavimą gynybos srityje. Vienodai matome iššūkius ir grėsmes rytinėje kaimynystėje”, – pranešime spaudai teigė L. Linkevičius.

Ministrų susitikime buvo aptartas ir tautinių bendrijų sąlygų bei švietimo situacijos gerinimo klausimai.

„Per pastaruosius metus mes išsprendėme daug klausimų susijusių su Lietuvos lenkų švietimu: artimiausiu metu bus pasirašytos bendros rekomendacijos dėl tautinių bendrijų švietimo, akredituota Simono Konarskio gimnazija, leista tautinių mažumų mokyklose pradinėse klasėse naudoti Lenkijoje spausdintus vadovėlius“, – teigė ministras.

Pasak L. Linkevičiaus, tikimasi, kad Lenkija paspartins procesus, leisiančius greičiau Suvalkuose atidaryti lietuvišką darželį, taip pat bus išlaikytas geranoriškas požiūris ir nebus atsisakyta lietuvių kalbos dėstymo Jogailos universitete Krokuvoje.

Taip pat ketvirtadienį L. Linkevičius kartu su kolega iš Vengrijos Peteriu Szijjarto kalbėjo atskirtoje Lenkijos ambasadorių konferencijoje.