„Nebula Capsule“ yra nešiojamasis DLP projektorius su „Android“ operacine sistema. Šis kišeninis projektorius rodo ne tik vaizdą, bet ir turi įmontuotą 360° JBL garsiakalbį, „Wi-Fi“, „Bluetooth“ ir „AirPlay“. Dėka „Android“ operacinės sistemos, jis netgi siūlo prieigą prie daugybės vaizdo transliavimo paslaugų.

Iškart akį patraukia šio projektoriaus dizainas. „Nebula Capsule“ yra ne tik coca-colos skardinės dydžio, bet ir panašaus svorio, tad jis tikrai tampa kišeninis – įsidėjus į kuprinę ar rankinuką, net nepajusite papildomo svorio. Kartu su projektoriumi gausite ir specialų laikymo maišelį, kuris apsaugos projektorių nuo apibraižymų. Prietaisas yra tvirtas, tad sukelia pasitikėjimo jausmą: kartą išmetus, jis tikrai nesubyrės į šipulius.

Projektorius yra valdomas nuotoliniu pulteliu, kurį taip pat rasite prietaiso dėžutėje. Tačiau didžiąją laiko dalį jo nenaudojau: „Bluetooth“ dėka per savo išmanųjį galite prisijungti prie projektoriaus ir jį taip valdyti.

Svarbiausia ir patraukliausia šio projektoriaus savybė – „Android“ operacinė sistema, kurios dėka atrodo, kad turite mažą televizorių. Gerai pažįstamas valdymas tikrai gali palengvinti gyvenimą mažiau technologiškai raštingiems žmonėms.

Ir nors šis projektorius sukurtas rodyti vaizdą per įvairias programėles („Netflix“, „Youtube“ ar „Amazon“), per HDMI jungtį galite žiūrėti filmus ar serialus iš savo kompiuterio ar kito įrenginio. Svarbu atkreipti dėmesį, kad„Nebula Capsule“ neturi „Google Play Store“, tad daugybė programėlių tampa nepasiekiamos.

Projektoriaus baterija leidžia filmus ar serialus žiūrėti 4 valandas, tad jei prieš žiūrėdami filmą nepamiršite pakrauti įrenginio, jį galėsite ne tik pabaigti, bet ir pažiūrėti dar vieną. Aišku, jei tam tik bus noro.

Pereikime prie tikriausiai vienos iš svarbiausių apžvalgos dalies – garso ir vaizdo kokybės. Kaip jau minėta prieš tai, įrenginyje yra įmontuotas 360° JBL garsiakalbis. Kitaip pasakius – garsas sklinda iš visų pusių. Dienos metu, kai dėl šviesos gausos per projektoriaus kokybė itin prasta (arba tiesiog neegzistuojanti), „Nebula Capsule“ naudojau kaip garsiakalbį: gaminant maistą ar atliekant kitus namų ruošos darbus, tai tapo puikiu įrankiu klausytis mėgstamų tinklalaidžių, „Youtube“ vaizdo įrašų ar muzikos per tą patį „Youtube“. Gera garso kokybė leidžia šį įrenginį naudoti ne tik vaizdo projektavimui, bet ir kaip nešiojamą garso kolonėlę.

Su vaizdo kokybe – šiek tiek liūdniau. Projektorius turi standartine 854 x 480 pikselių skiriamąja gebą. Specifikacijoje yra nurodyta, kad projektoriaus lempos tarnavimo laikas yra 30 000 valandų. Tačiau lemputė nėra itin ryški – turi tik 5000 liumenų. Kitaip pasakius, 2019 metais mes esame išlepę ir pripratę prie tikrai ryškesnės vaizdo kokybės. Kaip jau buvo minėta prieš tai, šis projektorius dienos metu buvo naudotas kaip garso kolonėlė, nes kuo šviesesnė patalpa, tuo prasčiau veikia projektorius.

Taip pat akivaizdus trūkumas – kuo didesnio ekrano norime, tuo blyškesnį vaizdą gauname. Be to, po šiek tiek laiko ganėtinai garsiai ima ūžti projektoriaus aušinimo sistema.

Tačiau sutemus filmus ar serialus žiūrėti yra vienas malonumas, su sąlyga, jei siena, ant kurios projektuojate vaizdą, yra tam pritaikyta.

Siena, ant kurios aš išbandžiau projektorių, turi įmontuotą televizorių, tad projektorių teko pastatyti taip, kad vaizdas būtų rodomas virš televizoriaus. Toks pasirinktas kampas nebuvo itin patogus, nes galvą teko laikyti aukščiau nei įprasta (kaip kino teatre – kuo arčiau ekrano sėdite, tuo aukščiau reikia kelti galvą). Taigi šis kišeninis projektorius nėra tinkamas visoms aplinkoms. Prieš jį perkant, reikėtų įvertinti ar savo namuose turite sieną, kuri tinka vaizdo projektavimui. Tačiau vaizdo projektavimui tiktų ir balta įtempta antklodė. Tai reiškia, kad projektorių galite vežtis su savimi kur tik norite.

O dabar apie dramblį kambaryje – kainą. Šis projektorius Lietuvoje jums atsieitų 449 eurus Telia salone. Už tokią kainą galėtumėte įsigyti net du LED televizorius ar vieną išmanųjį televizorių.

Taigi kam šis projektorius tikrai praverstų? Jei dažnai keliaujate, nemėgstate apsikrauti daiktais – „Nebula Capsule“ jums puikiai gali tapti patogesniu būdu žiūrėti filmus nei per mažą kompiuterio ekraną. Juk ne visų gyvenimo būdui yra būtinas televizorius, tačiau dauguma norime mėgstamus filmus žiūrėti patogiai.

Taip pat šis projektorius turėtų patikti žmonėms, kurie mėgsta romantiką: tokio projektoriaus dėka filmu galite žiūrėti po atviru dangumi.

Ir kaip jau minėta prieš tai, nebloga garso sistema leidžia dieną „Nebula Capsule“ naudoti kaip garso kolonėlę.

O kam šis daiktas netiktų? Jei namuose neturite tinkamos sienos vaizdo projektavimui arba jau turite mylimą išmanųjį televizorių.

Tad dar kartą trumpai ir aiškiai:

Privalumai:

  • Tvirtas ir patogus dizainas
  • Patogus valdymas
  • Ganėtinai ilgai laikanti baterija
  • Kokybiškas garsas

Trūkumai:

  • Rezoliucijos blyškumas
  • Aušinimo sistemos ūžimas
  • Kaina
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)