Aktorei teko nenoromis teisintis prieš internautus. Pirmiausia ji PEOPLE išplatino pareiškimą, po kelerių metų atvirai prabilo straipsnyje „The Huffington Post“.

Dabar aktorė ir vėl palietė šią jai neabejotinai jautrią temą, „New York Magazine“ davusi itin atvirą interviu, kuriame atskleidė, kad ta patirtis iš tikrųjų jai padėjo išsilaisvinti.

„Niekas kitas, tik tarptautinis pažeminimas leidžia pamatyti dalykus tokius, kokie jie yra iš tikrųjų. Tokie dalykai padeda išsigryninti, kas gyvenime yra svarbiausia. Nebelieka jokio dirbtinumo... Tam paprasčiausiai nebelieka laiko ir jėgų“, – sako aktorė.

„Viena iš didžiausių baimių, kamuojančių mus, menininkus (nes neretai viešai sulaukiame kritikos ne tik kaip kūrėjai, dirbantys savo darbą, bet ir kaip žmonės), yra suvokimas, jog galbūt mūsų oda kritikai nėra tokia stora, kokia turėtų būti? Na, žinote. Tada sulaukiau labai skaudaus smūgio. Ir tai toli gražu ne pabaiga“, – kalba garsi moteris.

„Mums taikomi itin griežti vertybiniai sprendimai. Tarsi išorė atspindėtų mūsų charakterį – ar esi geras žmogus, ar silpnas, ar nuoširdus“, – samprotauja aktorė.

Kai imta viešai kalbėti, jog gerbėjai nerimauja, kad ji atrodo nepanaši į save, R. Zellweger atsakė, jog visa jai skirta kritika buvo žeriama su „potekste, esą, privalau kažkokiu būdu pakeisti, tai kas vyksta, nes dabartinė situacija netinkama“.

„Tai mane labai liūdina. Aš pati grožio taip nevertinu. Apie save taip negalvoju. Man patinka mano netobulumas, mano kitoniškumas. Tai leidžia daryti tai, ką darau. Nenoriu būti kas nors kitas. Gavau vaidmenį, kai mūvėjau džinsus, avėjau kaubojiškus batus ir buvau susivėlusi. Mano karjera prasidėjo būtent taip. Darbas manęs nevertė keistis. Taigi, kodėl staiga turiu atitikti kažkieno standartus, tilpti į formą, kuri su manimi neturi nieko bendro?“, – sako R. Zellweger.

2014 metais R. Zellweger PEOPLE sakė, jog pokalbiai apie išvaizdą yra „kvaili“, tačiau ji nusprendė prabilti, nes pasirodė, jog „žmonės ieško kažkokios kvailos tiesos, kuri net neegzistuoja, ir jie nuo mano namų prieangio neatsitrauks tol, kol neatidarysiu durų“.

„Džiaugiuosi, jog žmonės mano, kad atrodau kitaip! Gyvenu kitaip: esu laiminga, gyvenimas man teikia daugiau džiaugsmo ir prasmės. Esu labai laiminga, greičiausiai tai atsispindi ir išorėje“, – sako R. Zellweger.

„Draugai pastebi, jog atrodau ramesnė. Esu sveika. Ilgą laiką taip nebuvo. Laikiausi itin griežtos dienotvarkės, neleidusios deramai savimi pasirūpinti. Užuot stabtelėjusi ir skyrusi laiko sau, tik dar labiau save spaudžiau, priimdavau tik dar labiau mano kūną ir dvasią sekinusius sprendimus. Galiausiai suvokiau, kad kokiame chaose gyvenu, ir pasirinkau kitokį kelią“, – tvirtino R. Zellweger.

Ir nors atsirado R. Zellweger neatpažinusių, vieną dalyką, anot aktorės, tokie žmonės tiesiog privalo įsisąmoninti – ji jaučiasi savimi ir jaučiasi puikiai.

„Žmonės ilgą laiką manęs nematė sveikos ir laimingos. Gal tikrai atrodau kitaip. Juk visi senstame, tiesa? Cha. Taip, aš kitokia. Ir aš laiminga“, – konstatuoja aktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)