Sveikinimo žinutėje šalies vadovas teigė, kad dvasininko ištikimybė savam pašaukimui ir šiandien įkvepia daugelį iš mūsų.

„Vienuolika metų redagavęs pogrindyje leidžiamą „Lietuvos katalikų bažnyčios kroniką“, S. Tamkevičius tapo atkaklumo, nepalaužiamos dvasios ir ryžto, kovos už žodžio ir tikėjimo laisvę pavyzdžiu“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

„Būsimam kardinolui šalies vadovas padėkojo už dvasinę paramą ir palinkėjo dar didesnio atsidavimo savo tarnystei, kuo geriausios sveikatos, energijos ir tvirtybės“, – teigia Prezidentūra.

Popiežius Pranciškus sekmadienį paskelbė, kad S. Tamkevičius kardinolu skiriamas įvertinus jo garbingą tarnystę bažnyčiai.

Iš viso popiežius paskelbė 13 naujų kardinolų. Jie oficialiai bus paskirti spalio 5 dieną.

Už nuopelnus Lietuvai S. Tamkevičius yra įvertintas valstybiniais apdovanojimais.

S. Tamkevičius sovietinės okupacijos metais buvo disidentas, leido pogrindinę „Lietuvos katalikų bažnyčios kroniką“. Už antisovietinę veiklą jis buvo tardomas Vilniaus KGB kalėjime, kalėjo sovietiniuose lageriuose.

Pernai per popiežiaus Pranciškaus vizitą Lietuvoje S. Tamkevičius lydėjo Šventąjį Tėvą jam lankantis buvusiame KGB kalėjime, kur S. Tamkevičius buvo kalinamas 1983 metais.

Nuo 1996 iki 2015 metų S. Tamkevičius buvo Kauno arkivyskupas.