„Būrys atlikėjų įvairiose šventės scenose, vizualiųjų menų ekspozicijos, ypatingo skonio, dizaino ir meno dirbinių mugė, įspūdingos vaizdo projekcijos, renginiai jautresnio dėmesio reikalaujančioms socialinėms grupėms, pramogos šeimoms ir aktyvesnio poilsio mėgėjams, taip pat gausybė įvairių siurprizų – visa tai galės patirti vilniečiai bei sostinės svečiai, atkeliavę į Sostinės dienas“, – teigia savivaldybė.

Festivalyje koncertuos per 70 atlikėjų bei grupių keturiose festivalio scenose.

Esminė Sostinės dienų ašis – „Dūzgiantis prospektas“ – kvies į susitikimus Menų ir muzikos gatvėje, Stiliaus lokacijoje, Knygų alėjoje, Gardžių lauktuvių kelyje ir V. Kudirkos aikštėje.

„Tai ne kaimiška mugė ar prekybinė turgavietė, o aktyvaus kultūrinio veiksmo ir įvairių kūrybinių sumanymų vieta, tai įvairiausių poreikių, norų ir fantazijų išsipildymo vieta, tai kaimynystės, bičiulystės ir svečių sutikimo vieta“, – teigia savivaldybė.

Neries krantinėje, tarp Žaliojo ir karaliaus Mindaugo tiltų, įsikurs „Food Truck“ maisto vagonėliai.

Sutemus krantinėje bus galima išvysti naują 3D vizualinį projektą „Atradimas“, kur trimatė projekcija bus rodoma ant itin galinga įranga pakelto upės vandens, suformuosiančio savotišką ekraną. Čia susilies nufilmuoti ir specialiai sukurti, animuoti vaizdai, taip pat įspūdingos projekcinės, lazerinės ir šviesų technologijos bei šiam kūriniui skirta muzika, kurios dalis bus atliekama gyvai.

Sekmadienį nuo ryto iki pavakarės Katedros aikštėje vyks socialinės įtraukties renginys „Tau, Vilniau!“.

Šiemetinis renginio šūkis – „Už miestą tau ir man“. Planuojama, kad į šį susibūrimą suvažiuos iki 2000 dalyvių iš visos Lietuvos. Tai – neįgaliųjų nevyriausybinių organizacijų meno mėgėjai ir jų bendraminčiai, taip pat į šventę įsilies ir nemažas būrys savanorių: kariai, moksleiviai, studentai ir kt. Renginys prasidės iškilmingomis dalyvių eitynėmis.

Skvere prie Karaliaus Mindaugo paminklo ir Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus įsikurs „Žaidimų ir atrakcijų parkas“, o Lukiškių aikštėje karaliaus „Vilniaus sporto festivalis“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)