Šiandien Jungtinės Karalystės įmonių registro paskelbtuose dokumentuose Williamo ir Kate fondas nuo šiol vadinamas tiesiog Karališkuoju Kembridžo kunigaikščio ir kunigaikštienės fondu.
Primename, kad Harry ir Meghan nusprendė išsikelti iš Kensingtono rūmų, kur gyvena Williamas ir Kate, ir įsteigti savo fondą (Sasekso karališkąjį fondą). Šis žingsnis pakurstys tolesnius gandus apie vadinamojo „nuostabiojo ketverto“ nesantaiką, kuri, manoma, prasidėjo susikivirčijus kunigaikštienėms, paskui – Williamui ir jo jaunesniajam broliui Harry.

Karališkosios šeimos ekspertas Philas Dampieras pasakojo „MailOnline“, kad šis veiksmas yra „didžiulė klaida“, nes dabar atrodo, kad poros kovoja tarpusavyje tiek asmeniškai, tiek profesinėje srityje. Karališkosios šeimos šaltiniai paneigė vaidus ir sakė, kad šis žingsnis yra susijęs su „abiejų porų pasiruošimu būsimiesiems vaidmenims, kurie akivaizdžiai skiriasi“. Tačiau skandalas dėl Sasekso kunigaikščių pateiktų privatumo reikalavimų ir jų prabangaus gyvenimo stiliaus baigėsi teiginiais, kad jie tolsta nuo Kembridžo kunigaikščių.

P. Dampieras sakė, kad labdaros fondo pavadinimo keitimas rodo ankstesnio fondo gyvavimo pabaigą.

„Dabar dėl Karališkojo fondo ateities nebėra jokių abejonių. Visuomet maniau, kad šio fondo išardymas – didžiulė klaida. Jie buvo daug stipresni, kol žmonės juos laikė nuostabiuoju ketvertu. Žinoma, daug lengviau viską organizuoti, kai turi vieną biurą, mažiau konfliktų ir nesutarimų, tačiau taip pat esu įsitikinęs, kad kaip ketvertukas jie turėjo tvirtą įvaizdį. O dabar atrodo, kad jie kovoja tarpusavyje tiek asmeniškai, tiek profesinėje srityje“, – jis teigė „MailOnline“.

Jis pridūrė, kad neseniai nutikęs skandalas dėl privataus lėktuvo naudojimo, ko gero, tik pablogino situaciją.

„Toks įspūdis, kad jie „renka taškus“. Harry pasakė, kad nenori daugiau nei dviejų vaikų, puikiai žinodamas, jog Kate ir Williamas turi tris. Meghan leptelėjo, kad nenorėtų atsidurti ant žurnalo „Vogue“ viršelio – neva tai pagyrūniškas žingsnis, bet juk žinojo, jog šio žurnalo viršeliui pozavo Kate“, – tvirtino jis.

Naujame dokumentiniame filme karališkosios šeimos ekspertė Ingrid Seward teigė, kad Williamui nepatinka, jog Harry ir Meghan savo elgesiu „ignoruoja karališkąjį protokolą“.

„Manyčiau, jog Williamui tai truputį kelia nerimą, nes jam gali atrodyti, kad Harry ir Meghan veiksmai kenkia monarchijai apskritai“, – sakė I. Seward.

Williamo ir Kate labdaros fondas sumokėjo 10 svarų sterlingų mokestį JK įmonių registrui už „pranešimą apie pavadinimo pakeitimą dėl išskaidymo“. Vos prieš 14 mėnesių fondo pavadinimas buvo pakeistas įtraukus Meghan vardą, kai ji tapo karališkosios šeimos nare.

Tačiau Karališkasis fondas dar neatnaujino pavadinimo savo interneto svetainėje, kur vis dar rodomos Sasekso kunigaikščių nuotraukos. Interneto svetainėje galima išvysti įamžintą Meghan, besidarbuojančią prie receptų knygos „Together Cookbook“, ir Harry projektą „Endeavor fund“, padedantį sužeistiems kariškiams ir kariškėms pasveikti. Karališkojo fondo interneto svetainėje taip pat tebėra skiltis apie psichikos sveikatos kampaniją „Heads Together“, kurią pradėjo Williamas, Kate ir Harry, kol dar nebuvo susižadėjęs su Meghan. Nuotraukose matyti abu broliai ir Kate, lekiantys bėgimo taku, o juos ragina šalininkai, vilkintys kampanijos marškinėlius.

Sasekso karališkojo fondo būstinė yra Bakingamo rūmuose, ne Kensingtono rūmuose, kur gyvena Kate ir Williamas. Bendras Williamo, Kate, Harry ir Meghan projektas buvo skirtas išnaudoti keturių karališkosios šeimos narių populiarumą kilniems tikslams.

Kai 2018 m. vasario mėnesį jie pirmą (ir kol kas paskutinį) kartą visi kartu pasirodė ant scenos Karališkojo fondo forume Londone, buvo praminti nuostabiuoju ketvertu.
Tuo metu Harry pareiškė, kad „dirbti išvien kaip šeima nėra lengva“, tačiau patikino, jog „būsime kartu iki gyvenimo galo“.

Sasekso kunigaikščių planas įkurti atskirą fondą paaiškėjo šių metų birželio mėnesį, o praėjusią savaitę jie pirmąja patikėtine paskyrė Karen Blackett, įtakingą žiniasklaidos verslo atstovę, „MediaCom UK“ pirmininkę.

Nesantaika tarp Kembridžo kunigaikščių ir Sasekso kunigaikščių, regis, sustiprėjo, kai šį mėnesį Kate ir Williamas buvo nufotografuoti lipantys į lėktuvą skristi iš Sandrigamo į Balmoralą. Skrydis kainavo 73 svarus sterlingų.

Williamas, Kate, George’as, Charlotte ir Louisas buvo užfiksuoti lipantys į „Flybe“ lėktuvą beveik iš karto po to, kai Harry ir Meghan per 11 dienų keturis kartus skrido privačiu lėktuvu.
Sasekso kunigaikščiai buvo griežtai sukritikuoti už privataus lėktuvo naudojimą, kai Harry pasakė, jog su žmona neplanuoja turėti daugiau nei dviejų vaikų, kad sumažintų savo šeimos anglies pėdsaką.

Harry ir Meghan gerbėjai sako, kad jie nebūtų galėję skristi įprastu lėktuvu saugumo sumetimais, o oro linijų bendrovė „Flybe“ kaltinama Kembridžo kunigaikščių reikmėms atsiuntusi tuščią lėktuvą.
Oro linijų bendrovė atmetė kaltinimus, o Kensingtono rūmai atisakė komentuoti situaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)