Reitinge pirmauja jau prieš savaitę JAV rinktinę iš pirmosios pozicijos išstūmusi Serbija, kurią FIBA apžvalgininkai šiuo metu laiko šeštadienį startuosiančio turnyro favorite. Už Aleksandaro Džordževičiaus vadovaujamos komandos žengia amerikiečiai, o pirmąjį penketą eilės tvarka užbaigia Australija, Ispanija ir Prancūzija.

Už pirmojo penketo ribų atsidūrė naudingiausio pastarojo NBA sezono krepšininko Giannio Antetokounmpo vedama Graikija, pasirengimo cikle tik vieną pralaimėjimą patyrusi Nigerija ir nė vieno NBA žaidėjo savo gretose neturinti Argentina.

Devintąją vietą lietuviams skyrę apžvalgininkai savo sprendimą motyvuoja tokiais argumentais:

„Nekenčiu fakto, jog H grupė yra tokia perpildyta. Lygiai taip pat nekenčiu fakto, jog tokia pat yra ir iš pajėgiausių G ir H grupių komandų suformuosima L grupė. Taip pat negaliu pakęsti ir to, jog mes nusprendėme sudaryti šį reitingą atsižvelgdami į turnyro formatą, bei fakto, jog mes negalime ketvirtfinalyje išvysti tiek Australijos, tiek Prancūzijos, tiek Lietuvos rinktinių.

Atleisk man, Lietuva, bet jūsų grupės varžovai ką tik įveikė JAV rinktinę. Jūsų nuosmukis mūsų reitinge yra ne jūsų kaltė, bet jūsų konkurentų iškilimo padarinys.“

Kartu su trečią vietą reitinge užimančiais australais ir devintoje pozicijoje žengiančiais lietuviais H grupėje besivaržysiančios komandos užėmė gerokai žemesnes pozicijas. Kanadai skirta 17-oji, o Senegalui – vos 24-oji vieta.

Pilnas 32 pasaulio čempionate dalyvausiančių rinktinių pajėgumo reitingas atrodo taip:

1. Serbija
2. JAV
3. Australija
4. Ispanija
5. Prancūzija
6. Graikija
7. Nigerija
8. Argentina
9. Lietuva
10. Brazilija
11. Turkija
12. Vokietija
13. Kinija
14. Tunisas
15. Italija
16. Lenkija
17. Kanada
18. Filipinai
19. Japonija
20. Rusija
21. Čekija
22. Naujoji Zelandija
23. Juodkalnija
24. Senegalas
25. Iranas
26. Venesuela
27. Pietų Korėja
28. Jordanija
29. Dominikos Respublika
30. Puerto Rikas
31. Angola
32. Dramblio Kaulo Krantas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)