Interjero detalių ir dovanų salone „C&D Style“ parfumeris A. Mickevičius pasakojo apie kvepiančios aplinkos privalumus ir kvapų siunčiamą žinutę aplinkiniams, aromatų, skirtų namams, formas bei naujausias madas, rašoma pranešime spaudai. Namų aromatų naujovėmis domėjomis stilistai Viktorija Šaulytė ir Joringis Šatas, astrologė Vaiva Budraitytė, desertų kūrėja Liucina Rimgailė, aktorė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, Rytų kovos menų sportininkė Veronika Montvydienė, dainininkė Rasa Kaušiūtė, fotografė Rūta Andre, stilistė Violeta Malevska su dukra Paule, vyrų modelių agentūros vadovė Aistė Andrijauskaitė ir kt.

„Visas gyvenimas Italijoje persmelktas teatrališkumo. Tai sakytina ir apie kvapus, – sakė A. Mickevičius, renginio metu pristatęs naujuosius italų „Teatro Fragranze unich“ namų kvapus. – Visi šios linijos aromatai yra sodrūs ir ryškūs, kaip ir pati Italija. Jie iš tiesų teatrališki, ir tuo nereikėtų stebėtis, nes būtent teatro šaknys iš ten ir yra“.

Parfumeris Aistis mano, kad teatrališki kvapai – idealus sprendimas svetainėms.

Skambant akordeonisto Egidijaus Šatkausko atliekamai muzikai kino ir teatro aktorė Evelina Brėdikytė judesių ir veido išraiškos pagalba vaizdžiai pristatė naujuosius aromatus. Jų natas iliustravo svečių vaišėms paruoštos saldėsių ekspozicijos, kurių vienas iš ingredientų buvo „Rūtos“ meistrų rankų darbo šokoladas.

Pasak kvapų eksperto A. Mickevičiaus, aromatams erdvėje skleisti yra sugalvota begalė formų. Tai ir Lietuvoje dabar itin populiarūs difuzoriai su lazdelėmis, ir įvairūs erdvių bei audinių purškikliai, labiau paplitę Vakarų šalyse.

„O kur dar aromatinės lempos, kvapų garintuvai, parfumuotos žvakės, įvairūs smilkalai, įkvėpinta keramika bei kristalai, sausų aromatinių augalų maišeliai, kvepiantys popierėliai... Kiekvienas gali išsirinkti sau patinkančią erdvės aromatizavimo formą“, – neabejoja A. Mickevičius.

Kaip sako pašnekovas, norint sukurti kvepiančią aplinką, galima kvėpinti daug ką – ir spintas, ir patalynę, ir rankšluoščius, ir naktines užuolaidas. Visgi, renkantis konkrečius aromatus, svarbu, kad kvapas ilgainiui nepradėtų erzinti.

„Ir visada pravartu prisiminti, kad tai, kas patinka asmeniškai jums, nebūtinai patiks kitiems žmonėms. Patalynei ar rankšluoščiams kvėpinti siūlyčiau rinktis neutralius, vadinamuosius švaros aromatus“, – pataria A. Mickevičius.

Įdomu, o kuo dvelkia paties Aisčio namai? „Man, visų pirma, svarbiausia, kad namai būtų gerai vėdinami ir kvepėtų švara. O šalia šių dalykų labai patinka, kai pagrindinėse namų erdvėsi juntami įvairūs medienos aromatai. Vonios erdvėje mėgstu SPA tipo aromatus – tai gali būti įvairūs citrusų, prieskoninių žolių kvapai. Prieškambaryje gerai nuteikia odos kvapas. Taip pat mėgstu pakvėpinti erdvę teminiais kvapais, tarkim, prieš kokį nors vakarėlį“, – pasakojo A. Mickevičius, save vadinantis kvapų menininku.

Parfumeris sako, jog kvėpinant namus visada reikia remtis aromaterapijos principais: miegamajame tiks raminantys, atpalaiduojantys kvapai, vonios kambario erdvėse – SPA efektą suteikiantis tonizuojantis aromatas, o svetainėje tinka ir kas nors ryškesnio, teatrališkesnio.

Renginyje apsilankiusi aktorė bei psichologė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė prisipažino besižavinti kvepiančiomis lazdelėmis, o vakarais neretai žinoma moteris namuose uždeganti ir aromatines žvakes.

„Namų kvapus renkuosi itin atidžiai, gal net šiek tiek priekabiai. Ypač mėgstu tuos, kuriuose juntamas saldus ir dervingas gintaro kvapas, o atvėsus orams pirmenybę teikiu ambros, sandalo aromatams”, – sakė Lina.

Astrologė Vaiva Budraitytė šypsodamasi sakė, kad pastaruosius trejus metus jos virtuvė ir valgomasis kvepia medumi, mat drauge su sutuoktiniu jau tiek metų užsiima bitininkyste. Darbo patalpos, kuriose jie priima klientus dvelkia smilkalais ir kamparu. Patalynę garsi moteris kvėpina rožių, sandalmedžio, bergamotės ir jazminų aromatais.

„Esu netgi pati pasigaminusi aromatinių žolių pagalvėles sau ir anūkėms iš džiovintų levandų, eukalipto, mėtų, pelyno ir čiobrelių. Kartais dar įdedu ir ajerų, jei tik jų gaunu”, – sakė V. Budraitytė.

„Namai man kvepia meile. Tokia, kurią kuria žmonės ir jų ritualai!“, – teigia stilistė Viktorija Šaulytė.

Žinoma moteris sakė, jog kvapus jis renkasi pagal gyvenimo etapus, keliones ar nutikimus.

„Kalbant apie namų kvapus, mėgstu meilės kvapą papildyti stipresniais, gundančiais, bet tuo pačiu ir maloniai nuteikiančiais aromatais. Kvapas žadina fantaziją ir įkvepia kūrybai! Levandomis mėgstu papurkšti patalynę ir vonios kambarį“, – pasakojo V. Šaulytė.

Vakarėlį fotografavusi žinoma fotomeninkė Rūta Andre pastebėjo, kad jos namai, kaip ir gamta, įvairiais metų laikais kvepia skirtingai. „Vasarą namai kvepia levandomis, vaisiais, vanile. Žiemą renkuosiu stipresnius rytietiškus kvapus. Dievinu kvepiančias žvakes. Kartais iš Prancūzijos užsisakau kepintų vynuogių aromato“, – teigė fotografė.

Stilistė Violeta Malevska renginyje prekybos centre „Europa“ apsilankiusi drauge su dukrele Paule, sakė, kad namus dažniausiai kvepina kvepiančiomis lazdelėmis, spintoje tarp rūbų laiko medvilninius maišelius su levandomis.

„Mano namų kvapas kinta nuo darbų, kuriuos tuo metu dirbu. Vasarą ir rudenį paprastai dekoruoju vestuves, tad namai sklidini rožių ir vaisių aromatų. Žiema šilumos trūkumą kompensuoju šiltais kvapais, tad namuose karaliauja skrudintos karamelės su cinamonu ir citrusinių vaisių aromatai. Net duoną kepu su cinamonu ir čili pipirais”, – pasakojo V. Malevska.

„Kuo kvepia teatras? Hm... Kažkodėl man tai paslaptingas, šiek tiek sunkokas, duslus kvapas, slepiantis galybę dramų... Nes juk teatre būna visko. Repeticijos dažniausiai vyksta rūsiuose, emocijų būna audringų! Operos ir Baleto teatras, be abejonės, asocijuojasi su karšto šokolado kvapu“, – naujų „Teatro“ aromatų pristatymo vakarėlyje sakė dainininkė Rasa Kaušiūtė.

Vakaro akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)