Žinomos poros advokatai už uždarų durų tarėsi dėl santuokos nutraukimo, santuokoje įgyto turto padalijimo, nepilnamečio vaiko gyvenamosios vietos nustatymo, išlaikymo jam priteisimo ir bendravimo tvarkos nustatymo.

Tiesa, pats A. Zuokas šiandien nebuvo kalbus. Po pirmojo parengiamojo pasėdžio jis atrodė liūdnas ir tepasakė, kad komentuoti nėra nusiteikęs. Paklaustas, kodėl į teismą neatvyko vis dar jo žmona laikoma A. Zuokienė, jis teatsakė, kad tai nėra būtina, nes dalyvauja jos teisininkė.

„Gali Agnė (Zuokienė) komentuoti. Aš neturiu komentarų. Viskas vyksta tame tarpe ir dėl turto“, – klausiamas apie priežastis, kodėl jo skyrybų byla pasiekė teismą, sakė A. Zuokas.

Oficialiai pradėti skyrybas panoro A. Zuokienė. Būtent jos prašymu teisme pateiktas ištuokos pareiškimas.

A.Zuoko teigimu, šią žinią ji pranešė vyrui per 50-ąjį jubiliejų.

Pasisavintų daiktų skandalas

Neseniai viešojoje erdvėje vėl buvo aptariama Zuokų skyrybų drama. Skandalas prasidėjo tuomet, kai iš šeimos namų buvo išgabenti du autobusiukai meno kūrinių. Buvo įtariama, kad kai kurie daiktai galėjo priklausyti Vilniaus miesto savivaldybei.

A. Zuokas DELFI laidoje papasakojo, kaip jo namuose atsidūrė daiktai, kurie dar visai neseniai sukėlė tokį skandalą. „Jeigu jūsų kas nors šiandien paklaustų, ar turite inventorių savo namų indų, jo nesugebėtumėte pateikti. 2008 metais, kai aš ir Jonas Mekas kartu su kolegomis nusprendėme atidaryti Fluxus ministeriją, po to turėjome projektą Kaune, kuris buvo labai įdomus ir davė efektą kultūrai, norėjome ten įkurti kino centrą. Mes tada surinkome iš kolekcionierių seną kino aparatą, taip pat mūsų fondas atliko skaitmenizavimo darbus Niujorke, aš taip pat esu ir buvau antologijos tarybos narys ir po skaitmenizavimo atliko antrinių egzempliorių: knygų, žurnalų ir visa kita. Mes juos atvežėme į Vilnių. Tokia ir istorija“, – paaiškino A.Zuokas.

Paneigė, kad skyrybų priežastis kita moteris

Vyras DELFI yra sakęs, kad šiuo metu vis dar gyvena su A.Zuokiene, o skyrybų priežastis, anot jo, nėra tretieji asmenys.

„Tikrai ne. Tikrai tai nėra priežastis. Tai bandymas ieškoti pasiteisinimų arba pateisinimas veiksmams, bet mūsų skyrybų priežastis nėra tretieji asmenys. (…) Agnė puikiai žino, kodėl šiandien yra tokia situacija, bet tegul tai lieka mūsų šeimos vidinis reikalas. (...) Manau, kad kiekviena šeima, kuri gali pasigirti, kad pragyveno kartu 27 metus ir kuri užaugino tris vaikus, galėtų pasakyti, kad tos krizės pasitaiko labai dažnai. Šeima yra santykių kūrimas, man malonu matyti darnias šeimas. Bet kuriuo atveju šeima yra labai svarbi“, – sakė A. Zuokas. Jis taip pat paneigė savo žmonos žodžius apie tai, kad neva išsivežė savo dukrą į kelionę be jos žinios.

Siūlė finansinį susitarimą

Jis taip pat pripažino, kad jau seniai savo žmonai yra pasiūlęs finansinį sutarimą, tačiau su juo nesutinka pati A.Zuokienė.

„Agnė naudojasi dviem butais. Vienas, kurį mes nuomojamės, kitas priklauso mums daline nuosavybe. Čia galbūt aš labiau ieškau, kur pernakvoti ir panašiai. Yra vaikai, jų nuomonė, tam tikri finansiniai įsipareigojimai. Daugiau nei prieš dvejus metus, kai pirmas Agnės pareiškimas dėl skyrybų buvo pasakytas, tada aš dar pasiūliau ieškoti sutarimo – pasiūliau povedybinę sutartį. Apie mane labai daug mitų sukurta kaip apie turtingą žmogų. Šiuo atveju pasiūlymo esmė, įvertinant turtą, akcijas, pinigus ir tai, kad aš prisiimu visus finansinius įsipareigojimus, tai būtų apie 700 tūkst. eurų. Tokios galimybės tiek mano, tiek įmonių. Toks pateiktas pasiūlymas jau beveik dveji metai“, – sakė A.Zuokas. „Šiuo metu aš negaliu pykti ant Agnės, nes ji yra pasimetusi ir negali atsakyti už savo žodžius“, – tikino buvęs sostinės meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)