Lietuvos rinktinė pirmose kontrolinio turnyro Seule rungtynėse 86:57 (21:13, 13:14, 27:18, 25:12) nugalėjo šeimininkę Pietų Korėjos rinktinę.

Koreguoti žaidimo planą D. Adomaičiui teko prieš pat susitikimą. Jei anksčiau apsinuodijimo simptomus pajutusį M. Grigonį komanda paliko viešbutyje, Domantas Sabonis prastai pasijuto vos atvykęs į Inčono „Samsan World Sports Center“ areną.

Aukštaūgio nuspręsta rungtynėms neregistruoti,vietoje Domanto ant parketo teko pasirodyti Martinui Gebenui.

Žinių, dėl ko sunegalavo krepšininkai, D. Adomaitis tikisi sulaukti šį vakarą.

„Gydytojas nuvažiavo daryti tyrimų į ligoninę. Bus kažkas aiškiau, ar tai yra bakterija ar kokia infekcija“, – po rungtynių teigė D. Adomaitis.

„Sunku pasakyti, kas čia nutiko. Viešbutis geras, maistas lyg irgi geras. Turėjome susirinkimą, kalbėjome apie tai, kad vandens negalima gerti niekur kitur, gydytojai viską papasakojo, nežinau. Kažkas kažkam netiko“ – pečiais dėl susidariusios situacijos gūžčiojo treneris.

Taigi, anksčiau ne kartą minėjęs, kad komandai svarbiausia išmokti žaisti, kai aikštėje kartu yra D. Sabonis ir J. Valančiūnas, treneris prieš pat rungtynes turėjo koreguoti savo planą. Visgi susidariusios situacijos, kad aukštaūgiai vėl neturėjo progos pasipraktikuoti žaisdami kartu, jis kol kas nedramatizuoja.

„Teko iš plano „iškirpti“ tą žaidimo pusę, kurioje norėjome rungtyniauti su Domantu. Ir teko prisitaikyti, – teigė D. Adomaitis. – Na, bet mes turime treniruotes ir tiek per jas, tiek per ankstesnes rungtynes matėme, kad ta žaidimo dalis su jais abiem ant parketo yra veiksminga. Kartais netgi „neforsuojame“ žaidimo su jais. Bet faktas, kad norėtųsi, jog paskutines likusias rungtynes su Angola ir Čekija jie žaistų daugiau.“

Vertindamas pergalę, treneris pripažino, kad pirmoje mačo pusėje rinktinės demonstruotas žaidimas nebuvo kokybiškas. Visgi, jei iki ilgosios pertraukos lietuviai padarė 10 klaidų, antroje mačo pusėje kamuolį mūsiškiai prarado tik 4 kartus, ėmė kur kas sėkmingiau gintis.

„Pirmoje rungtynių pusėje žaidimas netenkino, bet tai iš dalies yra normalu dėl kelionės, dėl situacijos. Koncentracijos ir kantrybės trūko. Pametėme komunikaciją, jie nubaudė mus lengvais taškais ir pirma pusė buvo nekokia, negraži. O vėliau susitvarkėme su savo komunikacija, gynyba ir viskas susitvarkė“, – apie rungtynes kalbėjo treneris.

Trečio kėlinio pradžioje nepasitenkinimą teisėjavimu reiškęs D. Adomaitis buvo nubaustas technine pražanga, vėliau tokią pačią nuobaudą arbitrai skyrė jų darbu pasipiktinusiam Renaldui Seibučiui. Anot trenerio, arbitrai Pietų Korėjos krepšininkams vienu metu aikštėje leido per daug.

„Trečio kėlinio pradžioje buvo du švilpukai, kur akivaizdžios pražangos prieš J. Valančiūną. Ir vėliau jau trečias momentas, gresiantis trauma. Net ir ketvirtas, kai elgesys buvo nesportinis. Tai aš turiu saugoti žaidėjus. Mano tokia reakcija buvo, kokia buvo. Bet savo tuo pavyko pasiekti“, – tvirtino treneris, šyptelėjęs, kad varžovų gretose žaidęs natūralizuotas amerikietis Ricardo Rattlife'as (Guna Ra) turėjo gauti 10 asmeninių pražangų, tačiau aikštėje liko iki pat rungtynių pabaigos (arbitrai jam užfiksavo 4 pražangas).

„Korėjiečiai be galo pavojingi, jie žaidžia atkarpomis. Tu padarai kažkokią klaidą puolime, jie tada patys tave nubaudžia greitu puolimu. Gynyboje pavyko neblogai susitvarkyti prie tritaškio linijos, nes tai yra komanda, kuri išmeta 30-40 tritaškių. Tą darbą vyrai padarė gerai (korėjiečiai per rungtynes šį kartą pataikė vos 1 tolimą metimą iš 14, – red. past.). Gaila, kad ne kiekvieną kartą pavykdavo išnaudoti savo pranašumą baudos aikštelėje.

Turėjome tikslą atakuoti varžovų lyderį, jis pradžioje gavo dvi greitas pražangas, tačiau vėliau to pratęsti nebepavyko. Faktas, kad jis turėjo gauti 10 pražangų. Na, bet tokia situacija. Žaidžiame čia ir privalome jį eliminuoti iš rungtynių. Keli JV metimai buvo „per lengvi“ gynybai, reikia tokius varžovus priversti rungtyniauti ties pražangos riba“, – teigė D. Adomaitis.

Keturių komandų kontroliniame turnyre taip pat varžosi Angolos ir Čekijos rinktinės.

Su Angola lietuviai žais sekmadienį, 11.30 val., su Čekija – antradienį 12. val.

Pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d.. Lietuvos rinktinė pirmas savo rungtynes žais rugsėjo 1 d. su Senegalu. Toje pačioje H grupėje taip pat varžysis Australijos ir Kanados ekipos.

Tuo metu lietuvių šiandien įveikta Pietų Korėja pasaulio čempionatą pradės B grupėje kartu su Nigerija, Rusija ir Argentina.

Be šių rungtynių su korėjiečiais, lietuviai besirengdami planetos pirmenybėms 70:78 pralaimėjo Ispanijai, 68:72 ir 91:95 – serbams, 80:60 ir 87:46 įveikė suomius bei 88:72 pranoko rusus.

Draugiškos rungtynės: Pietų Korėja - Lietuva
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)