Nors po pirmųjų 50 m K. Teterevkova dar buvo lyderių trejete, antroji distancijos dalis jai susiklostė prasčiau. Pirmąsias tris vietas užėmusios sportininkės plaukė greičiau nei olimpinis A normatyvas (1.07,07), o nugalėjo Rusijos plaukikė Jevgenija Čikunova (1.06,93).

K. Teterevkova dar plauks 200 m krūtine rungtyje.

Mūsų šalies plaukikų delegaciją Budapešte sudaro 6 sportininkai – Erikas Grigaitis, Jokūbas Keblys, Arijus Pavlidi, Paulina Pekūnaitė, Marija Rutkauskaitė ir Kotryna Teterevkova. Budapešto „Duna“ arenoje jie rungiasi su 15–18 metų vaikinais ir 14–17 metų merginomis. Iš viso čia startuoja apie 800 plaukikų, atstovaujančių 125 federacijoms.

Pasaulio jaunimo čempionatas yra svarbiausios FINA rengiamos jaunųjų plaukikų varžybos, vykstančios kas dvejus metus nuo 2006-ųjų. Nors paprastai čempionate įsižiebia naujos plaukimo žvaigždės, čia ne kartą varžėsi ir jau tituluoti pasaulio plaukikai.

Tarp jų olimpinės čempionės – Rūta Meilutytė (2013 m.) ir kanadietė Penny Oleksiak (2017 m.). O tokie sportininkai kaip australai Mack Horton ir Kyle Chalmers ar japonė Rikako Ikee, sužibėję pasaulio jaunimo čempionate, toliau sėkmingai skynė pergales suaugusiųjų varžybose.

Per visą istoriją pasaulio jaunimo čempionatuose lietuviai yra iškovoję 10 medalių. Be Rūtos Meilutytės prizininkais šiose varžybose yra tapę Giedrius Titenis, Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Povilas Strazdas ir Eva Gliožerytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)