Likus kuriam laikui iki procedūrų, grįžome į kambarį, kur sulaukėme skambučio ir buvo primygtinai siūloma ateiti į masažą anksčiau nei buvo suplanuota – tuoj pat, o tada eiti į pirtis. Čia jau pradėjo imti erzulys – manau, kad neturėtume jaustis nemaloniai ir aiškintis, jei prieš kurį laiką suderinus, kada ateisime – paskutinę minutę nesutinkame apsigalvoti ir bėgti į procedūras anksčiau.

Sutartu laiku nuėjus į pirtį, pajutome, kad ji gerokai karštesnė nei įprasta, pabuvome joje neilgai, o atsistojus išeiti teko eiti pasilenkus, nes karšti garai nemaloniai degino veidą. Iš esmės visą laiką praleidome sūkurinėje vonioje, kol atėjo metas masažams. Apie jų kokybę nesiplėsiu, tačiau mamą masažuojanti mergina pasidomėjo, kas nutiko jos nugarai, mama nustebo, nes atvyko sveika – nugarai nieko nebuvo. Grįžusi į kambarį papasakojo apie tai, kas nutiko man, tad apžiūrėjus nugarą pamačiau, kad ji nudeginta po pirties. Nugaros apačioje, prie sėdmenų buvo odoje išdegę kvadratėliai. Tokie, kokie yra pirtyje.

Nudegusią vietą mamai ėmė niežėti, kaip ir būna po nudegimų, laimei, turėjome tepalo. Nuėjau apie tai pasikalbėti į registratūrą, kur papasakojus apie situaciją ir parodžius mamos nugaros nuotrauką – registratūroje dirbanti moteris pareiškė, kad žmonės skundžiasi dėl per vėsios pirties, tad temperatūra buvo padidinta. Atsiprašymo nesulaukiau, tiesiog pasakymo, kad įspės personalą ir tiek. Jokio klausimo, ar reikia kokių nors med. priemonių, ar pan. taip pat nesulaukiau. Paklausiau apie kompensaciją, nes atvykome ne kūno sužalojimų gauti, o pailsėti, tačiau darbuotoja atšovė, kad kreipčiausi į administraciją, kurios dabar nėra, o ir apskritai juk pasirašėme, kad esame atsakingos už saugų elgesį.

O kaip saugiai reikia elgtis jūsų pirtyje? Gulėti ant žemės, kur per karšti garai nedegina veido ir nėra galimybės nusideginti kūno? Greičiausiai paprastas rūpestis ir darbuotojos intencija nesugadinti savaitgalio būtų viską išsprendusi, tačiau aiškinimas, kad pasirašėme dėl saugumo ir net paprasto atsiprašymo nebuvimas gerokai nustebino.

DELFI susisiekus su viešbučiu, pinigai klientei buvo grąžinti.