Teritoriją įspėjamosiomis juostomis aptvėrę Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono pareigūnai ieškojo sprogmens. Objektas buvo rastas trijų metrų gylyje, pačiame Nemuno vagos viduryje.

„Dugne gulėjęs artilerinis sviedinys neturėjo sprogdiklio, todėl jį iškėlėme ant kranto. Sprogmuo bus sunaikintas specialioje vietoje“, – paaiškino bataliono išminuotojas.
Nemuno dugne rastas artilerinis sviedinys

Apie upės dugne gulintį sprogmenį pareigūnams pranešė 31 metų kaunietis Justas Leonavičius. Nardymas, dugno naršymas ir povandeninio pasaulio filmavimas yra jo hobis.

„Nemuno dugne esu radęs įvairiausių daiktų. Tačiau sprogmenį radau pirmą kartą. Tiesa, nebuvau įsitikinęs, ar tai tikrai sprogmuo. Keli žmonės patvirtino, jog tai yra artilerinis sviedinys. Tada pranešiau pareigūnams. Parodžiau vietą ir jie gana greitai jį surado“, – pasakojo nardytojas.

Anot J. Leonavičiaus, Nemuno dugnas prie Trijų Mergelių tilto yra vieną įdomiausių ir netikėtumais dažnai nustebinančių vietų.

„Nardau įvairiose upėse, ežeruose. Tačiau nardymas prie šio tilto beveik visada peteikia siurprizų. Tiesa, jie retai būna malonūs, nes pamatai, kaip žmonės atsainiai žiūri į aplinką ir jos netausoja. Beveik visur galima rasti padangų. Pavyzdžiui, netoli sprogmens mačiau dviratį, sovietinę šiukšlių dėžę iš ketaus. Kartą Nemune radau net lėktuvo liekanas. Pasidomėjęs sužinojau, kad tai sovietinis lėktuvas, kažkada avariniu būdu nusileidęs ant ledo. Žmonės išlipo ir pasiekė krantą, o lėktuvas nuburbuliavo“, – pasakojo nardymo nuotykiais besimėgaujantis vyras.