Dirbome, gyvenome, viskas atrodė gerai, bet... Jokio rimto požiūrio į gyvenimą/šeimos kūrimą iš jo pusės nebuvo. Pavargau nuo tuščių pažadų, viską mečiau ir išvažiavau ieškoti laimės svetur.

Tik pries išvažiuojant, einant gatve čiupo už rankos mane moteriškė ir pasakė: tau, mergaite, pasiseks, rasi tikrą meilę. Jis bus ne lietuvis. Nusijuokiau. Mintyse pagalvojau, čia tai nesąmonė.
Štai, atvykstu į Airiją. Kalbos beveik nemoku. Draugų neturiu, jaučiausi vieniša. Nusprendžiau užsiregistruoti pažinčių tinklapyje „Badoo“. Ir štai, neilgai trukus, sulaukiu žinutės iš visai simpatiško, patrauklaus vaikino. Atsakiau. Taip prasidėjo mūsų bendravimas.

Iš pradžių šiltas, jaukus bendravimas ir pagaliau pasiūlymas susitikti (gal po 3 mėn.) bendravimo. Išsigandau kalbos barjero, bet vis dėlto pasiryžau.

Atvažiuoja mašina, nejaukiai į ją įsėdau ir štai, prieš akis sėdi mielas, žavių, rudų akių ir kuklios šypsenos vaikinas. Drovumas sunkiai aprašomas. Ir kas mane sužavėjo? Po kelių pasimatymų, mes jau vienoje lovoje. Bėgo dienos, savaitės, mėnesiai, tiesiog nebegalėjome vienas be kito. Jaučiausi lyg ant sparnų. Jaučiausi reikalinga.

Ir štai visi mano pažįstami sužinojo, kad jis pakistanietis. Visi pradėjo mane protinti, kokie jie blogi, kitaip sakant, teroristai ir tokie romanai nesibaigia laimingai. Numojau ranka ir nusprendžiau tiesiog pasitikėti pagaliau savimi.

Štai esu jau beveik dvejus metus ištekėjusi ir kiekvieną dieną jaučiuosi kaip tą pirmą kartą prieš trejus metus. Paprasčiausias apkabinimas ir bučinys man sukelia virpuliukus kaip tada. Jaučiuosi mylima ir reikalinga. Ir visus tuos klaidingus stereotipus apie musulmonus galiu paneigti. Ne visi jie blogi. Ne visi jie tokie, kaip bando jums įteikti giminės ir kaimynai. Jie labai mylintys ir rūpestingi.

Mano vasaros romanas tęsiasi iki dabar, tad to palinkėčiau visiems – tiesiog pasitikėkite kartais širdimi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.