„Jis labai gerai pasirengęs ir yra labai gerbiamas, - sakė D. Trumpas Baltuosiuose rūmuose. – Aš žinau, kad Mike‘ui Pompeo jis labai patinka, ir jis labai gerbiamas. Jis tikrai galėtų būti mano kandidatas“.

Ligšiolinis JAV ambasadorius Rusijoje Jonas Huntsmanas rugpjūčio pradžioje paskelbė apie savo atsistatydinimą. Jis postą paliks spalį. Manoma, kad J. Huntsmanas planuoja siekti Jutos valstijos gubernatoriaus pareigų. Jis valstijai jau vadovavo 2005-2009 metais.

J. Sullivanas nuo 2017 metų gegužės yra JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas. Anksčiau jis, prezidentaujant George‘ui W. Bushui, užėmė vadovaujančias pozicijas Teisingumo, Gynybos ir Prekybos departamentuose.

„New York Times“ rašo, kad J. Sullivano diplomatinė patirtis su Rusija yra ribota.

Buvę vyriausybės atstovai, glaudžiai bendradarbiavę su Rusija, advokatą iš Bostono laiko netikėtu, tačiau mažai kontroversišku kandidatu. Jis esą veikiausiai neturės didelės įtakos Rusijai.

J. Sullivanas „nėra žinomas kaip didelis veikėjas politiniame Vašingtone“, - „New York Times“ cituoja Stepheną Sestanovichą, kuris buvo JAV ambasadorius Rusijoje prezidentaujant Billui Clintonui.

J. Sullivanas, anot jo, nėra ir ypatingas Rusijos ekspertas. Tačiau „kiekvienam politiniam ambasadoriui Maskvoje yra iššūkis būti rimtai vertinamam rusų“.

JAV ir Rusijos santykiai istoriškai yra sudėtingi. Per praėjusius dvejus metus įtampą kėlė tyrimas dėl Rusijos kišimosi į JAV prezidento rinkimų kampaniją D. Trumpo naudai, taip pat situacija dėl Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį (INF).