1. Šampūnas su druska

Techniškai, Epsomo druska netgi nėra druska, o įvairių sieros rūgšties sulfatų ir magnio junginys.
Mokslininkai ir medikai, tyrinėjantys naudingąsias magnio druskos savybes, rekomenduoja įberti šiek tiek šios druskos į šampūno buteliuką ir trinkti plaukus kaip įprasta. Karčiosios druskos galima berti net į kasdieniam plovimui skirtą šampūną.

Teigiamus pokyčius galima pastebėti jau po poros plovimų. Magnio druska prisotina šampūną mineralais ir kitomis naudingomis medžiagomis, kurios suteikia plaukams sveiką išvaizdą, blizgesį.

Epsomo druskos galima įsigyti vaistinėse.

2. Du viename

Magnio druska padės modernizuoti ne tik šampūną, bet ir plaukų kondicionierių. Į prikaistuvį įpilkite truputį kondicionieriaus, tolygiai paskirstykite. Įberkite žiupsnį Epsomo druskos ir po truputį kaitinkite ant lėtos ugnies. Po 10 min palikite mišinį aušti.

Šiltą kondicionierių su magnio druska reikia užtepti ant sausų plaukų, per visą jų ilgį, ir ant galvos odos ir atsargiai pamasažuoti rankomis. Kelias minutes palaikykime kondicionierių ant plaukų ir leiskime įsigerti kondicionieriui. Tada išskalaukime kondicionierių ir druską šiltu vandeniu.

Toks kondicionierius puikiai sutvarko skilinėjančių galiukų problemą ir didina plaukų apimtį.

Įdomu: Epsomo druska – medžiaga, kuri gali būti naudojama įvairiai ir labai palankiai veikia organizmą. Ji yra dažnai skiriama žmonėms, kuriems trūksta magnio. Magnio druską galima berti į kojų vonelę – tai padeda sumažinti įtampą ir nuovargį po sunkios dienos. Galima šios druskos berti į vonią – maudymasis tokiame vandenyje skatina raumenų atsipalaidavimą ir viso organizmo ląstelių regeneraciją.

Druska naudinga net veidui – iš jos galima pasigaminti natūralų šveitiklį. Sumaišykite šiek tiek Epsomo druskos su skystu muilu ir dieniniu kremu, tada švelniai, sukamaisiais judesiais įtrinkite šį mišinį į veidą. Po procedūros reikia nusiprausti veidą šiltu vandeniu. Toks šveitiklis švelniai pašalina negyvas odos ląsteles, sudrėkina epidermį.

Vis dėlto magnio druska – ne vienintelė stebuklinga priemonė, padedanti pagerinti plaukų būklę.

Jei norite jaustis kaip tikra karalienė su didele sveikų plaukų kupeta, išbandykite dar kelis plaukų būklę gerinančius patarimus.

3. Plaukų kaukė

Kartą ar du kartus per savaitę plaukams reikalinga gera kaukė. Ji pamaitins, sudrėkins plaukus, suteiks jiems blizgesio. Namų sąlygomis iš įvairių uogų galima pagaminti puikią antioksidacinę kaukę. Plaukai nuo tokios kaukės ims blizgėti, padidės jų apimtis.

Kad plaukai taptų lygesni, paklusnesni, galima pasigaminti kaukę su baltymais – iš avokado ir skysto kiaušinio.

4. Galvos odos masažas

Masažuoti galvą ne tik malonu, bet ir labai sveika. Masažas pagerina kraujo cirkuliaciją, kraujas į galvos odą perneša daugiau naudingų medžiagų, tad ląstelės atsinaujina, plaukai tampa sveikesni ir stipresni. Masažuoti galvą reikia prieš plaukų plovimą arba plovimo metu, sukamaisiais judesiais po visą galvą šaknų srityje. Jei tokią procedūrą atliksite reguliariai, ilgainiui pastebėsite, kad plaukai sustiprėjo, mažiau slenka, atrodo sveikesni ir gražesni.

5. Šampūnas gali pakenkti

Švarių plaukų jausmas patinka visiems. Būtent todėl kai kurios moterys trenka plaukus kasdien. Kartais tai gali būti naudinga – jei naudojamas tinkamas šampūnas, o galvos oda linkusi riebaluotis. Tačiau jei ypatingų priežasčių dažnoms vandens procedūroms nėra, šampūnu geriau nepiktnaudžiauti, nes jis gali išdžiovinti galvos odą ir išplauti iš plaukų natūralius riebalus, dėl to gali atsirasti pleiskanų, o plaukai taps blankūs, negyvi.

6. Kukurūzų krakmolas

Kukurūzų krakmolas – viena iš geriausių naminių priemonių, kai reikia skubiai susitvarkyti nelabai švarius plaukus, kurių nėra laiko plauti. Šis paprastas produktas greitai sugeria ant plaukų šaknų susikaupusius riebalus, plaukai tampa švarūs ir purūs, jų apimtis padidėja. Krakmolą berkite sausą, jį galima naudoti taip dažnai, kiek reikia. Po to, kai užberiate krakmolo, plaukus reikia iššukuoti tankiomis šukomis ar šepečiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)