Vasaros pabaiga taip pat yra ir išpardavimų metas, todėl, jeigu svajojote apie naują maudymosi kostiumėlį, dabar yra puikus laikas jį įsigyti. Tiesa, maudymosi kostiumėlis ir prie jo derantys aksesuarai turėtų būti pasirinkti nebūtinai pagal naujausias madas, bet ir individualius poreikius.

Pranešime spaudai „Baltic Tours“ kelionių ekspertė Dovilė Petkevičiūtė ir dizainerė bei juvelyrė Laura Šiugždinė pasidalino dešimčia patarimų, į ką atkreipti dėmesį, kad su maudymosi kostiumėliu moterys jaustųsi ir atostogautų patogiai bei stilingai.

„Pirmiausia – atsipalaiduokite atsiminkite, kad kokį beišsirinksite, jei tik jums pačiai kostiumėlis patinka – tai nuostabu. Taip pat nesibaiminkite stereotipų, nes iš tiesų nėra nei gerų, nei blogų figūrų. Paplūdimys – tai saulės ir jūros vieta, kur svarbiausia – gera nuotaika. Kita vertus, galima apdairiai pasinaudoti vizualinėmis gudrybėmis, padedančiomis paslėpti ar paryškinti tam tikrus kūno bruožus“, – teigia D. Petkevičiūtė.

1. Mada – dar ne viskas

Viena dažniausių klaidų, kurias daro moterys besirinkdamos maudymosi kostiumėlius – renkasi akiai patrauklius modelius ir neatsižvelgia į savo odos atspalvį, figūros tipą. Vietoje gražiai žurnalo viršelyje arba vitrinoje atrodančio modelio verta išbandyti ir pasimatuoti daugiau variantų. Anot D. Petkevičiūtės, nors šiemet merginos dėvi gyvūnų raštais margintus, taškeliais dekoruotus, neoninėmis spalvomis pieštus maudymosi kostiumėlius, tačiau būtina prisiminti, kad tai, kas yra madinga, nebūtinai tinka visiems.

„Rinkitės tai, kas tinka būtent jums, kas yra pagaminta iš kokybiškos medžiagos, o gamybos procesas daro kuo mažiau žalos aplinkai, nes madingiausias šio sezono dalykas yra gamtos saugojimas“, – teigia D. Petkevičiūtė.

Norint prie maudymosi kostiumėlio priderinti papuošalą, juvelyrė L. Šiugždinė drąsina rinktis visko kuo daugiau.

„Prie ryškių, margų maudymosi kostiumėlių papuošalai labai tinka, o jei pats rūbas jau yra dekoruotas įvairiais papuošimais, tuomet aksesuarus reikėtų derinti prie jų. Kita vertus, dabar toks laikas, kai papuošalų pasaulyje derinami net ir visiškai nesuderinami dalykai: maišomi įvairių spalvų metalai, tada dar apkraunant juos perlais ar akmenimis ir dar desertui – virvelėmis“, – teigia dizainerė.

2. Apgalvokite paplūdimio veiklą

Renkantis maudymosi kostiumėlį reikia atsižvelgti ir į tai, kokiam tikslui jis bus naudojamas. Jeigu planuojate ir aktyviai plaukioti, ir degintis paplūdimyje, ir žaisti tinklinį, ir poilsiauti prie baseino, tuomet rekomenduojama įsigyti kelis skirtingiems tikslams skirtus maudymosi kostiumėlius, nes tas, kuris tinka paplūdimio sportui, gali visai netikti deginimuisi. Norint po atostogų grįžti gražiai įdegus, anot kelionių ekspertės, reikėtų atkreipti dėmesį, kad kostiumėlis kuo labiau „išsiardytų“, tai yra, kad būtų galimybė nusiimti įvairias virvutes, užsegimus. Jei maudymosi kostiumėlis yra nesimetriškas, vertėtų juos turėti kelis – taip iš detalių per kelis kartus susidėlios tolygus įdegis. Jeigu jūsų tikslas yra daug maudytis, tuomet verta rinktis vienos dalies elastiško audinio maudymosi kostiumėlį, kuris būtų patogus, nesmuktų, jo petnešėlės neįsirėžtų į pečius.

3. Nėra blogų figūrų

Kiekvienas moters figūros tipas yra nuostabus, todėl nesukite galvos dėl privalumų ir trūkumų. Kaip nėra blogo oro, taip nėra ir blogos figūros, tik galbūt ne visai tinkamai parinktas rūbas. Vertinant maudymosi kostiumėlio modelius, verta atsižvelgti į tokius kūno duomenis, kaip krūtinės dydis, juosmens apimtis, kojų ilgis. Pasak D. Petkevičiūtės, kūną vizualiai pagražinti gali tinkamoje vietoje esančios klostės, įvairūs raštai, drabužiai paaukštintu liemeniu.

L. Šiugždinė pataria prie maudymosi kostiumėlio papildomai akcentuoti papuošalais tas kūno vietas, kurios labiausiai patinka.

„Renkantis papuošalus pajūriui šį sezoną taikliausias pasirinkimas yra įvairiausi medalionai, kartu derinami su kriauklių ar perlų vėriniais. Minimalistės gali rinktis nedidelius pakabukus, o drąsioms rekomenduoju nebijoti nešioti po keletą pakabukų vienu metu. Šią vasarą kaip niekad madingi ir kojų papuošalai. Tai gali būti tiesiog plonos grandinėlės, puoštos jau minėtomis kriauklėmis ar perlais, tiek ir masyvesni dirbiniai. O jeigu nemėgstate pakabinamų papuošalų, tuomet išbandykite segučius į plaukus. Tai puikūs ir labai stilingi akcentai šiltuoju sezonu“, - pataria juvelyrė.

4. Kaip susiaurinti liemenį

Jeigu norite sukurti lieknesnio liemens įspūdį, tam puikiai tinka vientisi maudymosi kostiumėliai su tamsiomis spalvomis liemens srityje, taip pat modeliai su giliomis iškirptėmis. Jeigu, visgi, pageidaujate įsigyti dviejų dalių maudymosi kostiumėlius, tai rinkitės apatinę dalį su paaukštintu liemeniu. Tokiu atveju patartina vengti maudymosi kostiumėlių su papildomomis detalėmis ties liemeniu – dirželiai, raišteliai, papuošimai juosmens vietoje nebus tinkamiausias pasirinkimas.

5. Nesidrovėkite plačių klubų

Maudymosi kostiumėlio pagalba galima vizualiai sumažinti apatinės dalies proporciją. Šiuo atveju tinkamas pasirinkimas yra bikinis, kurio apatinė dalis yra vienspalvė, tamsi, o viršutinė dalis – ryški, išmarginta stambiais raštais arba su raukiniais. Taip pat, jeigu pasirinksite bikini kelnaites arba vientisą kostiumėlį su aukštesniais iškirpimais, taip sukursite ilgų kojų įspūdį. Šiuo atveju tinkamiausia maudymosi liemenėlė būtų tokia, kuri neturi petnešėlių arba yra rišama per kaklą. Nenorėdamos klubų išryškinti, venkite ir šortų tipo kelnaičių.

6. Būdas paryškinti moteriškas linijas

Jeigu moteriškas kūno linijas norite kaip tik paryškinti, tuomet tinka bikiniai, kurių apatinė dalis yra su pažemintu juosmeniu, o viršutinė dalis – su raukiniais, kaspinėliais, kitais papuošimais ir yra rišama ant kaklo. Pasak juvelyrės L. Šiugždinės, šios vasaros hitas yra skirtingų faktūrų derinimas, tad prie maudymosi kostiumėlio nesivaržant dar galima rinktis karoliukų, metalo ir virvelių derinius vienu metu.

„O jeigu jums nepatinka papuošimai, kutai ir raukiniai, tuomet tiks vientisi asimetriškų raštų maudymosi kostiumėliai. „Berniukiško“ figūros tipo savininkei galbūt mažiau tiks maudymosi kostiumėliai su juostos tipo liemenėlėmis ir šortukais“, – pataria kelionių ekspertė D. Petkevičiūtė.

7. Kaip išsirinkti viršutinę dalį?

Jeigu norite optiškai sumažinti krūtinę, ieškokite tokio maudymosi kostiumėlio, kuris paryškina grakščią pečių liniją. Taip pat nepamirškite ir patogumo. D. Petkevičiūtė tokiu atveju pataria rinktis bikinius, kurių liemenėlės turi plačias petnešėles ir yra tvirtos formos. Jeigu pageidaujate vientiso kostiumėlio, tuomet žvalgykitės į tokį, kuris turi raukinius juosmens ir klubų vietoje, arba kurio petnešėlė dengia tik vieną petį. Renkantis maudymosi kostiumėlį didesnei krūtinei rekomenduojama rinktis tamsesnę viršutinę dalį bei atsargiai elgtis su stambiais raštais. Pasak L. Šiugždinės, norint priderinti papuošalus, kai maudymosi kostiumėlio viršus uždaras – geriau tiks apyrankės ar kojų papuošalai, jei iškirptė gili – verčiau puošti kaklą.

8. Sportinis modelis – idealus apvalesnei figūrai

Jeigu esate apvalesnių formų moteris, tuomet svarbu rinktis maudymosi kostiumėlį, kuris pasiūtas iš tvirto, gerai priglundančio audinio. Renkantis dviejų dalių kostiumėlį verta išbandyti trikampio formos kelnaites. Apvalesnių formų moteriai puikiai tinka vientisi įdomesnių raštų sportinio tipo maudymosi kostiumėliai. Vietoje ryškių neoninių arba labai šviesių spalvų verta išbandyti tamsesnių spalvų modelius.

9. Ilgalaikė priežiūra

Tam, kad maudymosi kostiumėlis džiugintų ir tarnautų ilgai, svarbi nesudėtinga jo priežiūra. Pasak D. Petkevičiūtės, kad maudymosi kostiumėlis būtų naudojamas ne vieną sezoną, reikėtų atsižvelgti į madingiausią šių metų tendenciją – gamtos saugojimą. Pasirinkus kokybiškos medžiagos, patikimo gamintojo ir tinkamai pasiūtą maudymosi kostiumėlį, jis pravers ne vienerioms atostogoms. Pravartu prisiminti taisyklę, kad geriau yra vienas kokybiškas daiktas negu penki pigūs, nekokybiški, vienkartiniai drabužiai. L. Šiugždinė dar pataria nepamiršti, kad šiltuoju metų sezonu geriausia dėvėti kokybiškus gaminius, netepančius ir nedirginančius odos.

10. Svarbiausia – gera nuotaika!

Paskutinis patarimas – nepamiršti, kad geras atostogas lemia ne tik stilingas maudymosi kostiumėlis, bet šypsenos, draugai ir puikiai praleistos dienos.

„Poilsis – tai fantastiškas laikas, kuris, deja, baigiasi greičiau negu norėtųsi, todėl nenusiminkite net jeigu ir nepavyks rasti išsvajoto, tobulo, tik jums tinkančio maudymosi kostiumėlio. Svarbiausia yra gera nuotaika ir puiki kompanija, o idealus maudymosi kostiumėlis tikrai kažkur yra, ir jį kažkada surasite. Galbūt net savo spintoje“, – sako D. Petkevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)