DELFI susisiekė su Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiuoju specialistu Tadu Martinaičiu, kuris atskleidė daugiau detalių apie daug visuomenės dėmesio sulaukusią avariją.

Anot T. Martinaičio, BMW automobilį galimai vairavęs vyras yra nustatytas, tačiau nesulaikytas. Įtariamojo policijos pareigūnai vis dar ieško.

Paaiškėjo, kad didelę avariją, įtariama, sukėlęs ir devynis žmones sužalojęs vyriškis vairavo net ne savo transporto priemonę. Panevėžio policija patikslino, kad BMW automobilio savininkė nurodė vyriškį, kuris buvo paėmęs jos transporto priemonę būtent tą vakarą.

Pirminiai policijos duomenimis, įtariamasis yra puikiai žinomas policijai. Jis 34 metų Panevėžio apskrities gyventojas.

T. Martinaitis taip pat paminėjo, kad įvykio metu žmonės nebuvo sunkiai sužaloti. Jie po apžiūros buvo paleisti namo.

DELFI primena, kad avarija įvyko rugpjūčio 17 d., 22.04 val., kelyje A2 Vilnius-Panevėžys.

Pirminiais policijos duomenimis, BMW vairuotojas, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio, nesilaikė saugaus atstumo nuo priekyje važiavusio keleivinio autobuso „Mercedes“, kurį vairavo blaivus vyras (gim. 1960 m.) ir trenkėsi į autobuso galą.

Avarijos kaltininkas pabėgo.

„Sekundė“ pranešė daugiau šio įvykio aplinkybių. Smūgio būta tokio stipraus, kad autobusas tiesiog perlinko: išdužo langai, net kai kurios sėdynės perlūžo. Labiausiai sumaitotas buvo krovinių skyrius – ugniagesiams gelbėtojams pavyko ištraukti tik dalį keleivių daiktų, kiti liko visiškai suniokoti. Avarijos metu nukentėjo beveik visi autobusu važiavę keleiviai. Greitosios pagalbos brigados į ligoninę pristatė 9 asmenis.

Vėliau į medikus kreipėsi ir pats 59-erių autobuso vairuotojas. Jis buvo blaivus.

BMW važiavęs vyras, metęs savo automobilį, spruko laukais.

Bėglio buvo ieškoma pasitelkus tarnybinius šunis, tačiau šie pametė pėdsakus.