Kvalifikacijoje konkurentų sau neturėjo pernai metų čempionas James Deane – airis surinko 99 taškus iš 100 galimų ir pasiekė geriausią rezultatą Europos čempionato istorijoje. Antrą vietą užėmė Jack Shanahan, trečią – Tor Arne Kvia. Sėkmingai kvalifikacijos barjerą įveikė ir abu Lietuvą atstovaujantys sportininkai. Andrius Vasiliauskas ir Benediktas Čirba atitinkamai užėmė penktą ir dvidešimt antrą vietas.

Top 32 kovose B. Čirba susitiko su praeito etapo nugalėtoju Martin Richards iš Didžiosios Britanijos. Važiuodamas iš paskos britas pasiklydo dūmuose ir trenkėsi į lietuvio BMW. Lyg to būtų maža lietuvio automobilis trenkėsi į betoninius atitvarus. Smūgio metu buvo pažeista priekinė ir galinė važiuoklė – BMW trasą paliko ant tralo. Išnagrinėję incidentą teisėjai pripažino M. Richards klaidą ir Benediktas pateko į kitą etapą. Top 32 barjerą sėkmingai įveikė ir A. Vasiliauskas – kaunietis įrodė savo pranašumą prieš Lenkijos atstovą Grzegorz Hypki.

Top 16 etape B. Čirba turėjo susitikti su čempionato lyderiu Duane McKeever, tačiau norint tą padaryti lietuvio mechanikai turėjo sukurti mažą stebuklą – per valandą perrinkti priekinę ir galinę automobilio važiuoklę, padaryti ratų suvedimą bei nors minimaliai sutvarkyti apdaužyto BMW kėbulą.

Stebuklas įvyko ir lietuvis kibo į atlapus airiui. Pirmųjų važiavimų metu nugalėtojas nepaaiškėjo ir teisėjai skyrė pakartotinę kovą – lyg bėgiais važiavęs Benediktas nepaliko jokių vilčių varžovui ir pateko tarp aštuonių geriausių. Tuo tarpu A. Vasiliauskas varžėsi su Marco Zakouril iš Čekijos. Čia taip pat prireikė pakartotinių važiavimų – jų metu lietuvis suklydo ir baigė savo pasirodymą penktame Europos šonaslydžio etape.

Ketvirtfinalyje B. Čirba susitiko su Stephen Biagioni. Pirmojo važiavimo metu nežymų pranašumą įgijo britas, kuris antrame padarė kritinę klaidą – važiavo tiesiai, kas yra griežtai draudžiama šioje autosporto disciplinoje. Teisėjai, priešingai nei renginio žiūrovai, šios klaidos nepastebėjo ir B. Čirba savo pasirodymą baigė Top 8 etape.

Europos šonaslydžio čempionato penktasis etapas

„Mes visada gerbiame teisėjų sprendimus, šiemet jie tikrai gerai atlieka savo darbą, tačiau manau, kad šįkart buvo klaida iš jų pusės. Nenusimename, juk šiuo metu Europos šonaslydžio čempionate esame penkti ir tai yra puikus rezultatas“, – po varžybų sakė B. Čirba.

Penktame Europos šonaslydžio etape nugalėjo James Deane, antras liko Stephen Biagioni, trečias – Pawel Korpulinski.

Ši pergalė leido J. Deane pakilti į pirmąją vietą čempionate. Už airio rikiuojasi D. McKeever, Jack Shanahan bei ketvirtojo etapo nugalėtojas M. Richards. Benediktas Čirba su lenku Adam Zalewski dalinasi penktąją vietą, o šiuos sportininkus nuo ketvirtosios skiria vos 4 taškai. A. Vasiliauskas pakilo į 15-ąją vietą.

Nacionalinėje įskaitoje pirmas tris pozicijas dalinasi Airija, Lenkija ir Didžioji Britanija. Lietuva – penkta. Paskutinis, šeštasis, Europos šonaslydžio čempionato etapas vyks rugsėjo 21 – 22 dienomis Airijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją