„Dar šių metų sausį nusprendžiau, kad kol vasarą sulauksim lėliuko, turiu pastatyti kieme terasą“, – pasakojo vyras. Kadangi jam iššūkiai nesvetimi ir patinka, Vytautas nusprendė ją pastatyti be kitų pagalbos. Pirmiausia Vytautas susirado reikiamus brėžinius internete, padėjo ir vaizdo įrašai socialiniame tinkle „Youtube“.

„O paskui tik pasidomi, kokių medžiagų reikia, važiuoji į prekybos centrą, nusiperki ir bandai daryti“, – su šypsena pasakojo lietuvis.

Jau pabaigta statyti terasa šalia gyvenamojo namo – pirmasis didelis Vytauto statinys. Žinoma, ne viskas vyko sklandžiai.

„Kai pirmą kartą darai, visko pasitaiko. Jau atrodo, kad pabaigi apšvietimą įrengti, bet palijo lietus ir kažkas jau neįsijungia taip, kaip turėtų. Tada žiūri, kur bėda, gal kažkas sušlapo, gal kažkas nukrito. Tačiau randi, pataisai ir toliau dirbi“, – savo pusmečio darbą apibūdino Vytautas.

Nagingas lietuvis prisipažino, kad visus kiemo darbus, ne tik terasą, bet ir veją, šiltnamį, sukūrė vienas. Pagalbos prireikė tik vieną kartą, kai Vytautas paprašė tėčio padėti užkelti ant terasos stogo konstrukciją. „Ir kaimynai stebėdavosi, kad atveža pilną sunkvežimį žemių į kiemą šeštadienį, o pirmadienį jų jau nėra“, – kalbėjo jis.

Smalsumo vedamas Kauno raj. gyventojas taip pat internete paieškojo informacijos, kiek iš tiesų kainuotų tokia terasa, jei jis būtų ją statęs ne pats, o samdytų darbuotojus.

„Pagal terasos sudėtingumą radau, kad visa tai man būtų kainavę dar tiek pat ir net daugiau, nei dabar kainavo vien medžiagos. Už tokią sumą galėčiau dar antrą terasą pasistatyti“, – kalbėjo pašnekovas.

Tačiau kiemą ir terasą įrengti Vytautui reikėjo net tik medžiagų, bet ir įvairių įrankių: dalį jų vyras jau turėjo, dalį skolinosi iš pažįstamų, o kai ką netgi nuomojosi. „Jei reikia vos porai dienų, tai tikrai nebūtina visko pirkti“, – pridėjo jis.

Nors Vytauto kieme vakarais jau gražiai nušvinta terasa ir visas kiemas, nagingas lietuvis vis dar jaučia, kad yra dar ką nuveikti kieme. Gėlynai, dekoratyviniai medžiai, daugiau apšvietimo – visa tai kitų metų Vytauto darbų planuose.

„Nežinau, iš kur turiu tą norą pats viską daryti. Gal dėl to, kad mano senelis buvo darbų mokytojas. Jis vaikystėje man į rankas ne žaislą duodavo, o mažą plaktuką, kad kažką konstruočiau. Gal viskas iš to ir atėjo: nematau jokių problemų, tiesiog imti ir kažką pačiam pasidaryti. Kad ir koks sudėtingas dalykas buvo, šiais laikais galima rasti daug informacijos internete“, – akcentavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)