„Turime praktiškai trejus metus tų ribojimų, kurie buvo įvesti dėl alkoholio prekybos kontrolės. Man atrodo, mes pasiekėme tuos rezultatus, kurių siekėme – turime ir alkoholio suvartojimo, ir jo sukeliamų neigiamų pasekmių mažėjimą“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

„Klausimas yra svarstytinas ir dėl lauko kavinių (...) Klausimas gali būti grąžinamas į Seimą ir logiška būtų jį persvarstyti“, – pridūrė S. Skvernelis.

Keli konservatoriai Seime yra registravę pataisas, kuriomis siūlo nuo 2020 metų leisti vartoti silpną natūralios fermentacijos alkoholį mugėse, masiniuose renginiuose, parodose bei lauko kavinėse. 2017 metais priimtos tai draudžiančios pataisos turi įsigalioti nuo 2020-ųjų sausio.

Taip pat konservatoriai siūlo leisti prekiauti ne stipresniu kaip 22 proc. alkoholiu lauko kavinėse. Toks draudimas taip pat įvedamas nuo kitų metų.

Nuo 2020 metų vasaros sezono metu alkoholiu taip pat nebus galima prekiauti kurortų lauko kavinėse, poilsio bei turizmo vietose - pliažuose, parkuose, aikštėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)