Šios kopūsto salotos labai dera su įvairiais mėsos ir žuvies patiekalais. Obuolys salotoms suteikia lengvo saldumo, o grietinės-majonezo padažas tinka ne tik šioms, bet ir daugeliui kitų salotų. Jei visgi grietinės ir majonezo padažas nėra mėgstamiausias su salotomis, jį puikiai galite pakeisti tiesiog alyvuogių aliejumi su šlakeliu citrinos arba natūraliu jogurtu.

4 porcijos

Reikės:

  • 200 g kininio kopūsto
  • 1 didelės morkos
  • 1 vidutinio dydžio obuolio (saldesnio)
  • 1 saliero stiebo
  • 1 nedidelio gabalėlio poro

Padažui:

  • 3 valg. š. grietinės
  • 3 valg. š. majonezo
  • 2 valg. š. baltojo vyno acto
  • 2 arb. š. cukraus
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Padažas – viename indelyje sumaišome visus padažui skirtus ingredientus, atidedame į šalį.

2. Kopūstą supjaustome šiaudeliais.

3. Morką nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.

4. Porą supjaustome plonais griežinėliais.

5. Obuolį nulupame ir supjaustome šiaudeliais.

6. Susmulkiname saliero stiebą.

7. Į vieną indą sudedame visas daržoves, išmaišome. Salotas užpilame padažu ir išmaišome. Iškart patiekiame.

Jei salotas valgysite vėliau, tuomet sumaišykite su padažu tik prieš patiekiant. Kadangi obuolys supjaustytas patamsėja, tad jį reikėtų įmaišyti į salotas taip pat prieš patiekiant.

Skanaus!