Scenoje – įvertinti užsienio atlikėjai

Festivalio organizatoriai ir toliau stengiasi kiekvienais metais lankytojus nustebinti naujomis, dar negirdėtomis grupėmis ir atlikėjais iš užsienio. Renkant atlikėjus stengiamasi, kad būtų atstovaujama įvairių kraštų muzikai ir ant scenos liptų nuo solistų iki gausesnių grupių.

Šiemet į savo turą po Europą pasirodymą Visagine įtraukė jaunosios JAV muzikos kartos atstovė Jessica Lynn. Jauna atlikėja jau gali pasigirti trečiu savo koncertų turu ir tuo, kad yra koncertavusi su tokiais grandais kaip Brad Paisley ar „ZZ Top“. Atlikėja jau spėjo sulaukti ir organizatorių susižavėjimo palankumu Lietuvai.

„Ši atlikėja su vadybininku mus nustebino savo atsiųstomis nuotraukomis su Lietuvos vėliavos spalvų fonu bei tai, kad bendraujant laiškais vadybininkas juos rašo lietuvių kalba ir tik vengdamas klaidų, dar šalia viską pakartoja angliškai. Suprantame, kad tam padeda vertimo programos, bet toks rodomas dėmesys mūsų kultūrai ir festivaliui nuteikia puikiai“, – pasakojo festivalio organizatorė Elena Čekienė.

Ant „Visagino country“ scenos lips ir jauna atlikėja iš Prancūzijos Gaelle Buswel. Daugiau nei 500 koncertų jau spėjusi sugroti muzikantė žiūrovams pateiks savito stiliaus kantri dainas, atliekamas su blues rock, folk ir 70-ųjų rock muzikos elementais.

Trečioji atlikėja atvyksta iš Rusijos. Tai kantri muzikos legenda tituluojama Marina Kapuro. Nuo 1980 metų 12 albumų įrašiusi daininkė šiuo metu prie naujų projektų dirba Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje ir Švedijoje.

Iš pastarosios šalies atvyksta grupė „Sentiment Falls“. Ronnie Wilde ir Andrea Bondšiemet duetas šiemet Švedijos nacionaliniame muzikos konkurse buvo apdovanoti už geriausią kantri stiliaus pasirodymą.

Į atominį miestą su savo pasirodymais taip pat atvyksta grupės „The Interstate Express“ (Australija/Didžioji Britanija/JAV), „J. Tex ir The Volunteers“ (JAV/Danija) bei „Allwoods Country Band“ (Ispanija). Pastaroji grupė, prieš metus buvo nominuota Hall of Fame 2018 apdovanojimuose, Amerikietiškos muzikos atlikėjų kategorijoje.

Lauks lietuviškas jodleriavimas ir Stakėnas su grupe

„Visagino country“ festivalyje tikrai turės ką paklausyti ir lietuviškos muzikos gerbėjai. Penktadienį susirinkusių lauks puikiai žinomos grupės: „The Road Band“, „MAS“, „Jovaras“ bei „Dinozaurai“. Organizatoriai kviečia dėmesį atkreipti ir į jaunąją kantri muzikos viltį Viktoriją Kajokaitę.

„Šios atlikėjos fenomenalų jodleriavimą išgirdome per vieną muzikinį TV projektą ir negalėjome jos nepakviesti sudalyvauti festivalyje. Taip tikrai sugeba ne kiekvienas kantri atlikėjas. Smagu, kad pagaliau turime vietinę, kuris įvaldė šį subtilų meną“, – tikino organizatorė.

Šeštadienį lietuvišką kantri muziką atstovaus grupės „Svirplys“ ir „Dakota“ bei paties festivalio krikštatėvis Virgis Stakėnas. Tiesa, šiemet jis ant scenos lips tikrai ne vienas ir programoje jį rasite „Stakėnas 3iO“ pavadinimu. Pasak organizatorių jį ant scenos išvysime su trimis šiauliečiais muzikantais Vygandu Baniu, Ariju Ivaškevičiumi ir Robertu Gasiūnu. Jie paruošė dar negirdėtą programą.

Šeštadienį Visagino centre, prie PC „Domino“ (Veteranų g. 2) lauks naujas Viktoro Timašiovo projektas „Hank Wiliams tribute“. Ši grupė jau spėjo sugroti Latvijoje Bauskės kantri muzikos festivalyje ir yra pasiruošę visaginiečių bei miesto svečių įvertinimui plojimais. Juos bus galima sutikti ir sekmadienį 12 val. Visagino bažnyčioje. Čia vyks projektas „Kantri giesmės“ bei bus aukojamos Šv. mišios už festivalio dalyvius ir žiūrovus.

Nuo filmų peržiūrų iki rodeo

Pernai atšventęs 25 – rių metų jubiliejų, festivalis palaipsniui keičiasi, pateikdamas kai kurias naujoves. Įsiklausę į jaunimo pageidavimus, penktadienį visus susirinkusius po koncerto neišsiskirstyti kvies naktiniai reggae šokiai su tarptautiniuose festivaliuose dalyvaujančiais didžėjais „Eroott“ ir „B Ore“.

Taip pat pasirodyti ant didžiosios festivalio scenos galimybę šiemet turės vaikų ir jaunimo muzikos projekto „Kantri viltys“ konkurso nugalėtojai. Pasak organizatorių, tai tik pradžia ir ateinančiais metais lauks dar daugiau naujovių.

„Norime, kad festivalis taptų dar patrauklesnis įvairaus amžiaus muzikos mėgėjams. Paruošėme įvairių pramogų tiek šeimoms, tiek ir vyresnio amžiaus melomanams. Stengiamės užtikrinti, kad festivalyje veiklos sau rastų kiekvienas ir galėtų ne tik pasiklausyti puikios muzikos, bet ir grįžti namo su nepamirštamais įspūdžiais ir sužinoję ar išbandę ką nors naujo“, – tikino Elena Čekienė.

Šiemet susipažinti su kantri kultūra padės Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada. Festivalyje vyks įvairių teminių filmų peržiūros, tarp jų ir vienas skirtas Baltijos keliui paminėti. Taip pat kaubojiški žaidimai ir estafetės, kurių dalyvių laukia įvairūs prizai. Drąsiausi galės savo jėgas išbandyti rodeo ir išsilaikyti ant mechaninio jaučio nugaros 8 sekundes.

Vaikų lauks atrakcionai, edukacinės programos, lėlių teatras. Indėnai visus kvies išmėginti akies taiklumą ir rankos tvirtumą, bei išmokti groti pagal indėniškos muzikos tradicijas.

Kaip ir kiekvienais metais vyks ir linijinių šokių festivalis „Line dance“. Čia savo jėgas išbandyti planuoja apie 100 dalyvių. Tradiciškai vyks tautodailininkų, amatininkų ir įvairių pasaulio virtuvių mugė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)