„911 Carrera“ šeima yra svarbiausia visoje „Porsche“ gamoje – susidomėjimas šiais modeliais, ypatingai po „911 Carrera S“ premjeros Lietuvoje šių metų pirmoje pusėje, buvo didžiulis. Pristatydami pirmąjį „Carrera S“, sulaukėme daugybės klausimų – kada gi pasirodys kitos šį išskirtinį DNR turinčių automobilių versijos. Greitai: jau dabar galime visus nudžiuginti, nes „Coupé“ ir „Cabriolet“ galima užsakyti kad ir šiandien“, – sako sportinių „Porsche“ automobilių centro Vilniuje direktorė Rasa Klimavičiūtė.

„Premium“ įranga – kaip ir „Carrera S“

„Carrera“ yra bazinis 911 modelis, tačiau jo standartinė įranga nedaug skiriasi nuo šių metų pradžioje pristatyto galingesnio „911 Carrera S“ modelio.

Tai kokybiškos interjero apdailos medžiagos su 10,9 colio įstrižainės lietimui jautriu ekranu, naujausia multimedijos sistema su „Porsche Connect“ programomis, modernūs vairavimo asistentai kaip „Porsche Wet Mode“, kuris užtikrina dar saugesnį vairavimą šlapia kelio danga.

Naudojantis „Porsche Connect“, prie automobilio galima prijungti išmanųjį telefoną bei matyti jo programas „Porsche“ ekrane. Automobilyje įdiegta navigacijos sistema su realiu laiku atnaujinamais žemėlapiais su eismo informacija – tai leidžia pasiekti kelionės tikslą maksimaliai greitai, nes susiformavus spūsčiai, „Porsche“ pasiūlys ją apvažiuoti.

Naudojant balso atpažinimo programą galima ieškoti orų, restoranų ar kitos informacijos jūsų norimoje teritorijoje, o taip pat sistema gali garsiai perskaityti ekonomikos, politikos ar sporto naujienas.

Išoriškai „911 Carrera“ nuo „S“ modelio skiriasi mažesnio skersmens ratlankiais, stabdžiais bei išmetimo vamzdžio apdailomis.

Sukurtas sportiškam važiavimui

Kaip ir „Carrera S“ modelyje, kiekvienas „Coupé“ ir „Cabriolet“ elementas sukurtas išskirtiniam sportiškumui.

3 litrų šešių cilindrų opozicinis variklis su dviem turbokompresoriais pasiekia 283 kW (385 AG) pajėgumą. Tai – 11 kW (15 AG) daugiau nei šių modelių pirmtakai.

Su 8 laipsnių automatine PDK pavarų dėže galiniais ratais varomas automobilis iki 100 km/val. įsibėgėja per 4,2 sek. bei pasiekia didžiausią 293 km/val. greitį. Papildomai užsakomas „Sport Chrono Package“ nuo įsibėgėjimo laiko nukerpa dar 0,2 sek.

Vidutinės „Coupé“ degalų sąnaudos yra 9 l/100 km, o „Cabriolet“ – 9,2 l/100 km.

Dinamišką valdymą užtikrina priekinės 235/40 ZR padangos, užmontuotos ant 19 colių skersmens lengvojo lydinio ratlankių, bei 295/35 ZR20 – galinės. Efektyvų stabdymą užtikrina ant abiejų ašių sumontuoti 330 mm skersmens diskai su keturių cilindrų juodai nudažytomis apkabomis.

Naujieji modeliai gali būti užsakomi jau dabar. „911 Carrera Coupé“ kaina Lietuvoje prasideda nuo 105 754 Eur, o „911 Carrera Cabriolet“ – nuo 120 274 Eur. Jau greitai pasirodys visais ratais varomos modelių versijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją