Naujausias Europos Komisijos (EK) paskelbtas ELAN tyrimas atskleidė tiesioginį ryšį tarp užsienio kalbų mokėjimo bei eksporto sėkmės – tereikia vadovautis vienu iš 4 kalbos vadybos metodų: vadovaujančią poziciją rekomenduojama užimti eksporto šalies gimtakalbiui, dirbti įmonėje turi būti priimami kalboms imlūs darbuotojai, sėkmingam verslui būtina darbuotojų užsienio kalbos tobulinimo strategija, bei turi būti galimybė naudotis samdomų vertėjų paslaugomis. Tyrimo organizatoriai teigia, jeigu visos eksportuojančios SME įmonės vadovautųsi bent vienu iš šių principų, jų konkurencingumui ir Europos Sąjungos ekonomikai tai turėtų itin didelę įtaką.

Tačiau užsienio kalba suteikia ne tik galimybių, bet gali tapti ir rimtu verslo plėtros barjeru: 2011 m. EK paskelbtos daugiakalbės komunikacijos įgūdžių darbo rinkoje ataskaitos duomenimis , komunikacijos ir užsienio kalbų kompetencijos Europos darbo rinkoje yra itin paklausios dėl tarptautinės įmonių veiklos geografijos, tačiau pasiūla ne visada atitinka paklausą. Juolab, kad nemaža dalis Europos verslo sektoriaus atstovų patiria nuostolių dėl savo darbuotojų kalbos kompetencijos trūkumo – nenoriai atsiliepia į tarptautinius skambučius, jie neatsako į atsiųstas užklausas kita kalba, su klaidomis vykdo profesinę korespondenciją, būtent tai užsienio partneriams ir klientams nekelia pasitikėjimo. Ką daryti tokiu atveju?

ES kompensuoja darbuotojų mokymui iki 80% išlaidų

Neatidėliokite darbuotojų anglų ar rusų kalbos tobulinimo ateičiai, nes tiek pat laiko atidedamas ir didesnis įmonės pelningumas, nes anglų ar rusų kalba yra privaloma kasdiene darbo priemone, be kurios didesnės įmonės darbuotojai negali apsieiti. Taip pat dauguma profesinio tobulėjimo seminarų, komunikacija ir kasdienė korespondencija mokomoji medžiaga, vaizdo įrašai, dažniausiai vyksta anglų kalba. Geras šios kalbos mokėjimas ne tik palengvina daugumą darbo procesų, bet ir veikia kaip darbuotojo motyvacinė priemonė: laisvai bendraudami svetima kalba ir įgiję naujų kompetencijų, darbuotojai labiau pasitiki savimi, lengviau pasiekia norimos karjeros, greičiau susidoroja su užduotimis.

Pasinaudokite Europos Sąjungos (ES) suteikiama galimybe ir savo darbuotojus paskatinkite mokytis anglų ar rusų kalbos, pagal „Kompetencijų vaučerio“ priemonę gaunant iki 80% kompensaciją už patirtas jų mokymosi išlaidas. Per 12 mėnesių įmonei gali būti kompensuojama iki 4500 Eur.

Sertifikuoti AMES anglų bei rusų kalbos dėstytojai gali pasiūlyti optimaliausiai Jūsų darbuotojų žinių lygį, jų profesinius poreikius ir įmonės strategiją atitinkančią kalbos mokymosi programą už ES lėšas:

Bendrinė anglų kalba A0-C1 pasirinktu lygiu;

Dalykinė anglų kalba B2-C1 pasirinktu lygiu;

Rusų kalba darbui A1.1 ir A1.2 lygiu.

Pagal „Kompetencijų vaučerio“ priemonę anglų ar rusų kalbos galima mokyti iki 16 įmonės darbuotojų, to paties žinių lygio 6-10 žmonių grupei mokymus organizuojant įmonėje, darbuotojams patogiu metu. Skirtingų anglų ar rusų kalbos žinių lygių, pavieniai darbuotojai jungiami į atviras AMES anglų kalbos mokymų grupes Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje, Utenoje ir Kėdainiuose.

Vienas iš daugelio mūsų klientų UAB „MOTOTOJA“ po anglų kalbos kursų teigia: „Mokymai buvo kokybiški ir tikslūs, niekuomet nebuvo vėlavimo ar praleistų pamokų, visus iškilusius klausimus sprendė operatyviai. Angliakalbis mokytojas buvo labai atidus kiekvienam mokiniui, visuomet grįžtant prie mažiau suprantamų ar nesuprantamų temų. Buvo pasiruošęs papildomos medžiagos“.

Kviečiame susisiekti ir aptarti Jums iškilusius klausimus, mokymų variantus, optimalius Jūsų įmonei.

Užsakymo nr.: PT_82013571