„Le Clos du Lac“, Provansas, Prancūzija

Įrengta: kalnuose


Vietų palapinėms: 50


Ką veikti: žvejoti, maudytis

Stovyklavietė įsikūrusi 1 485 m aukštyje virš jūros lygio, Prancūzijos Ekreno nacionaliniame parke, todėl „Instagram“ vertų vaizdų išvysite vos prasisegę palapinę, be to, čia turėsite galimybę ne tik grožėtis aplinka, bet ir pailsėti aktyviai.

Galite pėsčiomis nueiti iki Serre‑Ponçono ežero, kur yra puikių vietų paplaukioti ar pažvejoti, o netoliese plytinčiame Boscodono miške rasite takų pasivaikščioti. Stovyklavietėje rasite tinklinio aikštelę, vaikų žaidimų aikštelę ir botanikos sodą, kuriame gyvena devynios drugelių rūšys. Atėjus nakčiai, galėsite mėgautis nuostabiais žvaigždėto dangaus vaizdais.

• Kaina už vietą dviem – nuo 13 Eur.

Interneto svetainė: campeole.com

„Le Chant-hibou“, Obvernė, Prancūzija

Įrengta: kaime


Vietų palapinėms: 20


Ką veikti: maudytis, sekti pasakas, žaisti su gyvūnais

Kuklioje sodyboje įrengtoje nedidukėje, bet erdvioje stovyklavietėje vaikai ras nedidelį zoologijos sodą, kuriame galima paglostyti laikomus gyvūnus, be to, visada turės ką veikti, pavyzdžiui, padėti rinkti kiaušinius, kepti sausainius, piešti ant veidų, važinėtis traktoriumi ar susėdus prie laužo sekti pasakas.

Stovyklavietė įrengta lygioje vietoje, o viduryje yra baseinas (taip pat ir kūdikiams), todėl mažieji gali nevaržomi lakstyti nepradingdami tėvams iš akių.

• Kaina už vietą – nuo 8 Eur ir po 5 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: lechanthibou.com

„Camping La Pointe“, Bretanė, Prancūzija

Įrengta: miške


Vietų palapinėms: 66


Ką veikti: grožėtis laukine gamta, žvejoti

Palapinę statykite viename iš erdvių plotų netoli Aulnės upės krantų – netoliese veisiasi lašišos, tad jei turite leidimą, galite pažvejoti. Savininkai į palapinę kasryt atneš bandelių bei paragins prisėsti su vyno taure rankoje ir pasigrožėti laukiniais gyvūnais (tauriaisiais elniais, voverėmis, geniais bei naminėmis pelėdomis). Tačiau pasilikite šiek tiek laiko apžiūrėti ir kitas Krozono pusiasalio vietoves.

• Kaina už vietą dviem – nuo 15,5 Eur.

Interneto svetainė:lapointesuperbecamping.com

„D’Olde Kamp“, Ansenas, Nyderlandai

Įrengta: miške


Vietų palapinėms: 40


Ką veikti: statyti pastoges, šerti gyvūnus

Šioje miškingoje vietovėje įrengtoje stovyklavietėje palapinę galima statytis atvirame lauke arba rinktis nuošalesnę vietą. Čia gausite pilstomos kavos, galėsite užsisakyti šiltos duonos, rasite laužaviečių ir turėsite galimybę lauke išsikepti picos bei naudotis nemokamu bevieliu internetu. Čia galite pasimėgauti visais laukinės gamtos privalumais, bet nesijausti, kad gyvenate kaip laukiniai. Jūsų kaimynai bus asiliukai, ožkos, vištos ir triušiai, o vaikai galės padėti ūkininkui juos šerti ir net gaus „ūkininko diplomą“.

• Kaina už vietą dviem– nuo 19 Eur.

Interneto svetainė:plaggenhut.nl

„Landgoed de Barendonk“, Bersas, Nyderlandai

Įrengta: miške


Vietų palapinėms: 30

Ką veikti: vaikščioti, važinėtis dviračiais, žaisti „Geocaching“ žaidimus


Ši vieta puikiai tiks atostogauti su vaikais. Stovyklavietė įrengta vandens grioviu apjuostame margame žaliuojančiame Barendonk pienininkystės ūkyje, kuriame vis dar galima rasti istorinių flamandų namų ir daržinių.

Čia yra vietų nameliams ant ratų ir gyvenamosioms priekaboms, tačiau viena teritorija skirta tik palapinėms. Taip pat yra ir svetainė pasislėpti nuo prasto oro, kur galite išsidžiovinti drabužius, pavalgyti arba prisėsti ir susiplanuoti kitos dienos kelionę dviračiais (dviratį išsinuomoti galite stovyklavietėje).

Taip pat galite eiti pasivaikščioti arba pažaisti „Geocaching“ žaidimų (t. y., išsinuomoti GPS įrangą ir eiti ieškoti paslėptų lobių).

• Kaina už vietą dviem– nuo 13,20 Eur.

Interneto svetainė: barendonk.nl

„Camping de la Cascade“, Coo kaimas, Belgija

Įrengta: paupyje


Vietų palapinėms: 40


Ką veikti: bėgioti, važinėtis dviračiais, plaukioti kanojomis

Ši nedidelė stovyklavietė įrengta ant Ambleve upės kranto miškingame ir kalnuotame Ardėnų regione. Stovyklautojai gali žvejoti, plaukioti, vaikštinėti, važinėtis dviračiais ir be automobilių tyrinėti mažai lankomą kraštą (išsikrovus daiktus automobilio palikti stovyklavietėje negalima).

Netoliese įsikūrusiame Coo miestelyje galima pasigrožėti lyg iš pasakos atkeliavusiais kriokliais. O vakare norėdami atsipalaiduoti čia rasite žymiojo belgiško alaus – stovyklavietėje įrengtame bare galima paragauti net 15 alaus rūšių.

• Kaina už vietą – nuo 9,75 Eur ir dar po 2,80 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: camping-coo.be

„Zur Mühle“, Švarcvaldas, Vokietija

Įrengta: miške


Vietų palapinėms: 30


Ką veikti: vaikščioti, važinėtis dviračiais


Nesupainiokite šios vietos su kitu tokio paties pavadinimo kempingu Bavarijoje. Čia vietos palapinėms įrengtos ant kalno, medžių paunksnėje, tad iš jų atsiveria puikūs vaizdai. Pirmenybė skiriama atsipalaidavimui – stovyklavietė labai rami, nėra vietos pašokti ar vaikų žaidimų aikštelės.

Šalia teka upė, todėl galima plaukioti valtimi, o energingesni keliautojai gali eiti pasivaikščioti su gidu arba pasivažinėti dviračiu. Užsisakyti šviežios duonos ir nusipirkti kai kurių maisto produktų galite neišeidami iš stovyklavietės, todėl jei norite pasistatyti palapinę ir paprasčiausiai nieko neveikti, čia – puiki vieta.

• Kaina už vietą– nuo 4 Eur ir dar po 4,90 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: camping-kirnbach.de

„Camping Mexico“, Bregencas, Austrija

Įrengta: prie ežero


Vietų palapinėms: 40


Ką veikti: vaikščioti, važinėtis dviračiais, maudytis

Turbūt retai tenka pasisvečiuoti stovyklavietėje, kur iš palapinės galite matyti dar dvi šalis, tačiau „Camping Mexico“ – išskirtinė vieta. Stovyklavietė įkurta ant Bodeno ežero kranto – šis didžiulis žvilgantis ežeras plyti ten, kur susikerta Austrijos, Vokietijos ir Šveicarijos sienos.

Čia smagu išsimaudyti po ilgos dienos vaikštinėjant ar apžiūrinėjant lankytinas vietas – o lankytinų vietų tikrai nemažai. Šalia kempingo driekiasi dviračių takas, kuriuo nesuku sekti, tad ežero pakrante galite važiuoti, kiek tik panorėsite. O kai pavargsite, galite grįžti atgal įsėdę į reguliariai kursuojantį traukinį.

• Kaina už vietą– nuo 7 Eur ir dar po 9,50 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: camping-mexico.at

„Camping Lindenhof“, Bernas, Šveicarija

Įrengta: prie ežero


Vietų palapinėms: 50


Ką veikti: važinėtis dviračiais, maudytis

Lindenhofas plyti tarp vynuogienojais apaugusių Seelando regiono šlaitų, visai šalia Bylio ežero, o pažvelgus į tolį galima pamatyti ir Juros kalnus. Čia galite dviračiu pasivažinėti upių krantais, patyrinėti šalia esantį Šveicarijos didžiuoju kanjonu vadinamą Creux du Van arba pasivaikščioti po vynuogynus.

Kempinge labai didžiuojamasi tuo, kad viskas čia ekologiška – šalia stovintis ūkis šildomas saulės energija, mediena vežama iš nuosavo miško, be to, įrengtas sodas, kur auginamos ir stovyklavietėje parduodamos vyšnios ir obuoliai.

• Kaina už vietą – nuo 10,25 Eur ir dar po 7,70 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: camping-lindenhof.ch

„Camping Val d’Or“, Enscherangas, Liuksemburgas

Įrengta: kaime


Vietų palapinėms: 76


Ką veikti: važinėtis dviračiais, plaukioti valtimi, užsiimti šiaurietišku ėjimu


Pagalvojus apie stovyklavimą, į galvą retai ateina nedidukė Liuksemburgo kunigaikštystė. Tačiau dėl to, kad ši vieta nežymi, turistų čia sutiksite mažai. Stovyklavietė įrengta ant tykios čiurlenančios Klerfo upės pakrantės. Keliaujantys su vaikais gali pasirinkti gyvybingesnes vietas arčiau kitų lankytojų, o kiti – įsikurti nuošalesnėse aukštų gyvatvorių apsuptose vietose, kur pateksite perėję pėsčiųjų tiltą.

Kalbant apie mažuosius, čia rasite tris žaidimų aikšteles – viena iš jų skirta žaisti su vandeniu. Čia galite išsinuomoti kalnų dviračių, pasivaikščioti nuo stovyklavietės prasidedančiais takais, be to, rasite barą ir galėsite naudotis nemokamu bevieliu internetu.

• Kaina už vietą dviem– nuo 19 Eur.

Interneto svetainė: valdor.lu

„Camping Carso“, Triestas, Italija

Įrengta: miške


Vietų palapinėms: 20


Ką veikti: skinti vaisius, laipioti uolomis


Kempingas nuo 1932‑ųjų priklauso vienai šeimai. Stovyklavietė įrengta ekologiškame vaisių ir daržovių ūkyje, kur susijungia miškas ir laukai, o stovyklautojai gali patys prisiskinti daržovių arba iš kempingo parduotuvės nusipirkti maisto produktų bei regiono vynų ar vietinės gamybos medaus.

Stovyklavietė žaliesiems patiks ir dėl to, kad savininkai stengiasi saugoti aplinką ir ragina taupyti vandenį bei mažinti išmetamų šiukšlių kiekį. Jei norite tikrai ekologiškų atostogų, pamirškite automobilį – traukinys stoja už kelių kilometrų, Sistianos kaimelyje.

• Kaina už vietą dviem– nuo 10,50 Eur. Interneto svetainė: campingcarso.com

„Camping Camino de Santiago“, Burgosas, Ispanija

Įrengta: kaime


Vietų palapinėms: 40


Ką veikti: važinėtis dviračiais, stebėti paukščius ir piligrimus

Stovyklavietė pavadinta pagal (mažiausiai) 800 km ilgio Santjago de Kompostelos piligrimų kelią Galisijoje, šiaurės vakarų Ispanijoje, tačiau žinokite, kad norint čia atvykti nebūtina tempti kuprinių, nusitrinti kojų ir atnešti aukų Šv. Jokūbui. Atvirkščiai – ši vieta skirta atsipalaiduoti.

Savininkai iš visų jėgų stengiasi viešnagę paversti dieviška patirtimi – kempinge ne tik rasite restoraną, bet ir galėsite nusipirkti kasdien atvežamų šviežių kepinių. Kartais galima išeiti su gidu stebėti paukščių (šioje teritorijoje gyvena net 361 rūšis) bei žvalgytis į piligrimus, o kad būtų jaukiau, palapinių vietos viena nuo kitos atskirtos gyvatvorėmis.

• Kaina už vietą – nuo 4,50 Eur ir dar po 5 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: campingcamino.com

„Campsite Port Massaluca“, Katalonija, Ispanija

Įrengta: paupyje


Vietų palapinėms: 10


Ką veikti: žvejoti, plaukioti kajakais, stebėti paukščius

Palšasis grifas, baltapilvis alpinis čiurlys, sakalas keleivis... Jei vien išgirdę šiuos pavadinimus jau dairotės žiūronų, ši 200 km nuo Barselonos įsikūrusi stovyklavietė jūsų tikrai nenuvils. Paukščių lizdus galite pamatyti ant įspūdingų virš stovyklavietės kylančių smėlio spalvos skardžių prie Mataranjos ir Ebro upių santakos. O jei labiau domitės akmeniniais ešeriais, sterkais, karpiais, ešeriais ir šamais, taip pat pasijusite kaip namie, nes čia – puiki vieta žvejoti. Žinoma, dėl laimikio reikės pakovoti su šalia gyvenančiais tulžiais, garniais, kormoranais ir kragais.

• Kaina – nuo 9,30 Eur.

Interneto svetainė: camping-portmassaluca.es

„Quinta dos Moinhos“, Braga, Portugalija

Įrengta: kalnuose


Vietų palapinėms: 6


Ką veikti: važinėtis dviračiais, tyrinėti apylinkes


Nors čia tėra šešios vietos palapinėms, šioje šiaurės Portugalijoje įsikūrusioje stovyklavietėje rasite daugybę pramogų – galėsite žaisti stalo tenisą, rutulinį arba išsinuomoti kalnų dviračių ir kajakų. Taip pat verta apsilankyti netolimame Vila Nune miestelyje, ypač pirmadieniais, kai vyksta turgus. Šiek tiek toliau rasite Serra de Cabreira kalną ir galėsite pasivaikščioti vienu iš daugybės ten esančių pėsčiųjų takų. Be to, netoli taip pat rasite Alvauno nacionalinį parką ir Peneda Žereso nacionalinį parką.


• Kaina – nuo 8,50 Eur ir dar po 4,75 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: quinta-dos-moinhos.com

„Campsite Nature Ferie“, Halsas, Danija

Įrengta: paplūdimyje


Vietų palapinėms: 28


Ką veikti: važinėtis dviračiais, plaukioti kanojomis, maudytis

Jeigu manėte, kad privatūs paplūdimiai prienami tik penkių žvaigždučių viešbučių svečiams – klydote. Sumokėję 10 eurų už naktį, stovyklautojai gali mėgautis privačiu paplūdimio ruožu šiaurės Danijoje bei už dyka važinėtis kempingo (arba savo pačių) dviračiais. Dviračių takų čia daug, tačiau išbandykite „Šiaurės jūros“ taką arba į rytinę pakrantę vedantį „Nacionalinį taką Nr. 5“.


• Kaina – po 10 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė:en.natuurvakantiedenemarken.nl

„Fyrvapplingen Fiskecamp“, Upsala, Švedija

Įrengta: prie ežero


Vietų palapinėms: 30


Ką veikti: grybauti, važinėtis dviračiais, maudytis

Už pusantros valandos kelio nuo Stokholmo įsikūrusi stovyklavietė labai erdvi, o netoliese galima rasti net kelis dviračių takus. Stovyklavietė įkurta ant ežero kranto, todėl čia puiki vieta maudytis ir žvejoti, tačiau daugiausiai dėmesio skiriama ryšiui su gamta. Stovyklavietė apsupta miškų, todėl galite grybauti ir uogauti. Čia itin erdvu ir ramu. Taip pat yra bendra kepsninė.


• Kaina – po 9 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: fyrvapplingen.se

„Camp Vala“, Mokalas, Kroatija

Įrengta: paplūdimyje


Vietų palapinėms: 15


Ką veikti: maudytis

Netoli Marko Polo gimimo vieta laikomos Korčulos salos įsikūrusioje stovyklavietėje susijungia jūra, kalnai ir miškas. Vietos palapinėms įrengtos tarp pušų ir alyvmedžių, todėl tikrai rasite kur pasislėpti nuo vidurdienio karščio. Be to, pėsčiomis galite nueiti iki akmenukais nusėto paplūdimio, kur galite pasidairyti rajų, krabų, jūros ežių ir jūros žvaigždžių. Čia taip pat yra picerija ir baras paplūdimyje – abiejų kainos įkandamos.

• Kaina – nuo 6 Eur ir dar po 6,50 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: vala-matkovic.com

„Camp Liza“, Bovecas, Slovėnija

Įrengta: paupyje


Vietų palapinėms: 80


Ką veikti: plaukioti kanojomis, važinėtis dviračiais, plaukioti plaustais

Daugelis idiliškų stovyklaviečių praranda žavesį, kai šalia kuklios palapinės sustatomi didžiuliai nameliai ant ratų. „Camp Liza“ stovyklavietėje apsistoti su prikabinamais nameliais ir nameliais ant ratų galima, tačiau ypatingoje zonoje ant pačio Koritnikos upės kranto leidžiama statyti tik palapines. Čia taip pat yra daugybė užsiėmimų – galite pasivaikščioti dalimi Alpe Adria kelio, po slėnius ir kalnus važinėtis paprastu, elektriniu, ar kalnų dviračiu, arba paplaukioti plaustu, kajaku ar kanoja.

• Kaina – nuo 9,50 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: camp‑liza.com

„Camp 9 Nature Campground“, Silezija, Lenkija

Įrengta: paupyje


Vietų palapinėms: 15


Ką veikti: tyrinėti apylinkes, važinėtis dviračiais

Ši nedidelė netoli Tarnovske Guros miesto įsikūrusi stovyklavietė traukia ne tik tyla ir ramybe, kurią pajusite pasistatę palapinę šalia upelio, bet ir tuo, kad yra labai arti kitų šalių – stovyklavietė įrengta šalia sienų su Slovakija (kur galite patyrinėti Tatrų kalnus), Čekija ir mažai žinoma vakarų Ukraina.

Besidomintys karais gali aplankyti bunkerius, sportą mėgstantys lankytojai gali pasivažinėti tiesiai nuo palapinės prasidedančiais dviračių takais, o tie, kas tingi ką nors daryti, sunkiai rastų geresnę vietą tingėti.

• Kaina – nuo 3,20 Eur ir dar po 4,30 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: camp9.x-active.com

„Tartaruga Camping“, Zakintas, Graikija

Įrengta: paplūdimyje 


Vietų palapinėms: 150

Ką veikti: nardyti su kauke, stebėti vėžlius

Aplinka tiesiog pasakiška – stovyklavietė įsikūrusi ant kalno šlaito, 700 alyvmedžių giraitėje, o iš palapinės galite žvelgti tiesiai į Lagano įlanką. Čia galima nardyti su kauke ir stebėti jūrinius vėžlius, traukiančius į šalia esantį paplūdimį, valgyti mažame stovyklavietės restorane, kuriame naudojama savininko iš vietos žvejų nupirkta žuvis, ir užmigti klausantis cikadų. Ne, jūs nesapnuojate... Ši vieta – tikra.


• Kaina – nuo 3,40 Eur ir dar po 5 Eur už kiekvieną suaugusįjį.

Interneto svetainė: camp9.x-active.comtartaruga-camping.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)