Didesnė pasirinkimo tikimybė

Iš anksto planuojantys atostogas gali rinktis iš gausybės apgyvendinimo vietų, kambarių tipų, datų ir viešnagės trukmės pasiūlymų. Taip užsitikrinama, kad poilsis atitiks lūkesčius, ypač jei keliaujama su šeima ar kompanija ir tie lūkesčiai skiriasi, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Įsigyti kelionę anksti verta ieškantiems kokybiško poilsio ar turintiems specialių pageidavimų. Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ produkto vadovės Neringos Kurtinaitienės teigimu, kuo arčiau sezono pradžia, tuo mažiau laisvų datų ir viešbučių lieka, be to, uždelsus iki paskutinės minutės gali tekti sumokėti brangiau.

„Dalis lietuvių perka kelionę vos pasirodžius ateinančio sezono kainoms. Jie jau būna nusprendę, į kokį viešbutį važiuos, ir, norėdami gauti tinkamiausią datą bei užsitikrinti norimą kambario tipą, užsisako iškart. Esant tokiam poreikiui, paskelbėme išankstinių 2020 m. kelionių į Turkiją pardavimų pradžią“, – atskleidžia N. Kurtinaitienė.

Turkija yra pagrindinė visų Baltijos šalių atostogautojų kelionių kryptis. Ji tinkama ieškantiems kelionių nuo balandžio iki vėlyvo spalio. Žiemos mėnesiais keliautojai mielai renkasi Egiptą. Šie kraštai mėgstami dėl gerai išvystyto turizmo, palankių kainų, puikaus klimato, gražių kraštovaizdžių ir didelio viešbučių pasirinkimo.

Kelionės biudžeto planavimas

Galvoti apie atostogas anksti verta ir dėl asmeninių finansų planavimo. Kelionių organizatoriai siūlo palankių mokėjimo planų, pavyzdžiui, už išankstinę kelionę galima sumokėti nedidelį pradinį įnašą, o likusią sumą – artėjant kelionei. Tai leidžia planuoti biudžetą ir po truputį atsidėti atostogų pramogoms.

Turbūt vienintelis dalykas, dėl ko kartais žmonės bijo anksti įsigyti kelionę, yra baimė, kad pasikeis planai. N. Kurtinaitienė primena, kad yra įvairių sąlygų, kurios leidžia nemokamai pakeisti kelionės datą, jos trukmę ar netgi perrašyti savo kelionę kito žmogaus vardu.

Suderinti šeimos planus

Planuojant atostogas iš anksto, galima susiderinti, kad kiekvienam šeimos nariui kelionės data būtų tinkama. Retas dirbantysis gali prireikus gauti atostogų čia ir dabar – likusiems reikia derintis su vadovu ir kolegomis, suplanuoti einamųjų darbų perdavimą. Be to, turintiems mokyklinio amžiaus vaikų labiausiai taikytis tenka prie jų grafiko. Palankiausia vykti į kelionę moksleivių atostogų metu arba atostogas susieti su laisvadieniais Lietuvoje, paėmus keletą papildomų laisvų dienų.

Galėjimas suplanuoti laisvalaikį

Dažniausiai šeimos ar poros į šiltus kraštus atostogauti vyksta septynioms naktims, tačiau mielai apsistoja ir ilgiau. Todėl aktualus tampa ne tik poilsis, bet ir laisvalaikis. Turint pakankamai laiko, galima iš anksto pasidomėti, kokios pramogos ir ekskursijos siūlomos, taip pat kokių lankytinų objektų ir gražių gamtos kampelių yra kurorte ir aplink.

Malonus atostogų laukimas

Galiausiai, nereikia pamiršti to malonaus atostogų laukimo jaudulio, kuomet gera žinoti, kad yra, ko laukti. Juk net ką tik grįžę iš atostogų jau pradedame galvoti apie kitas – poilsio ir naujų įspūdžių laukimas yra variklis, kuris veda pirmyn.

Be to, išankstinis planavimas suteikia žinojimo, kad viskuo bus pasirūpinta. O ramybė šiais laikais yra neįkainojama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)