Už 30 tūkst. žingsnių – unikalus Baltijos kelio 30 - mečio diplomas

Kaip rašoma pranešime, lietuviai, latviai ir estai jau registruojasi į laisvą ir drąsų iššūkį „Einantis Baltijos kelias“. Baltijos kelio 30-mečio proga visi bandysime nueiti po 30 tūkst. žingsnių, kad ir kur būtume. V. Musvydaitė juokauja, kad rugpjūčio 23 dieną švęs ne tik laisvę, bet ir savo gimtadienį, kurio proga prašys savo draugų įteikti jai puikiausią dovaną – kartu su ja nueiti vieną Baltijos kelią, t. y. 650 kilometrų arba kartu surinkti 853000 žingsnių.

„Visuomet norėjosi paminėti Baltijos kelią inovatyviai. Kartu su komanda sugalvojome perkelti visą 650 kilometrų originalaus kelio maršrutą į #walk15 programėlę ir sudėti įdomiausius faktus apie jo istoriją ir objektus skirtingomis kalbomis, kad žmonės per ėjimą susipažintų su istorija. Šia iniciatyva mes siekiame suvienyti visus Baltijos kelio 30-mečiui skirtus renginius“, - sako V. Musvydaitė.

Per dvi ėjimo dienas, rugpjūčio 23-24 dienomis, surinkę 30 tūkst. žingsnių, masinio istorinio iššūkio dalyviai bus apdovanoti išskirtiniais Baltijos kelio 30-mečio diplomais, kuriuos jie gaus nurodę savo elektroninio pašto adresą.

Tikslas – surinkti 1000 Baltijos kelių

Žingsnius suderinti su pramogomis kviečia žurnalistas, „Laisvės TV“ šauklys ir šio ėjimo iššūkio bendraautorius Andrius Tapinas – finišuoti bus galima jo organizuojamame renginyje „Laisvės piknikas 2019. Idėjų festivalis“. Laisvės pikniko metu bus matuojama, kiek iššūkio dalyviai surinko žingsnių, kiek nuėjo Baltijos kelių ir kiek kartų apėjo aplink žemę. Rezultatus bus galima gyvai pamatyti specialiai sukurtoje svetainėje 3FREE.eu. Einančio Baltijos kelio projekto tikslas – per dvi iššūkio dienas nueiti kartu tūkstantį Baltijos kelių arba 650 tūkst. kilometrų.

„Kaip ir Baltijos kelyje prieš 30 metų, taip ir Laisvės piknike šiemet susirenka žmonės, kurie neabejingi savo valstybei ir savo iškovotai laisvei. Smagu, kad pasiryžę eiti šimtus Baltijos kelių, šiemet finišuos Laivės piknike“, – sako A. Tapinas, išduodantis paslaptį – jo renginyje 30 tūkst žingsnių žmonės kartais nueina ir per vieną dieną.

Iššūkio startas – rugpjūčio 23 diena, tik tada bus pradėti skaičiuoti žingsniai. Tačiau smalsiausi žingsniuotojai jau dabar gali registruotis #walk15 mobiliojoje programėlėje esantį Einančio Baltijos kelio iššūkį.

Vos per dvi dienas nuo registracijos pradžios prisijungė 500 žmonių, kurie nori aktyviai ir inovatyviai susipažinti su istorija. „Tai yra nerealu, nes sulaukiame vis daugiau užklausų iš latvių, estų. Tai suvienija, be to, prie ėjimo iššūkio prisidėjo istorikai, kurie pasidalino įdomiausiais savo žinomais faktais apie Baltijos kelią“, - džiaugiasi V. Musvydaitė.

Visas 650 tūkst. kilometrų Baltijos kelio maršrutas su beveik šimtą informacinių taškų patalpintas mobiliojoje aplikacijoje #walk15. Maršrute Lietuvos, Latvijos ir Estijos istorikai pažymėjo reikšmingiausius ir įdomiausius istorinio Baltijos kelio faktus. Informaciniai punktai bus aprašyti lietuvių, latvių, estų ir anglų kalbomis.

Kiekvienas, prisijungęs prie iššūkio, pasak V. Musvydaitės, eiti gali bet kurioje pasirinktoje vietoje ar savo norimame renginyje. „Labai smagu, kad prie idėjos prisidėjo Laisvės TV, DELFI ir RC“, – džiaugiasi #walk15 mobilios programėlės kūrėja, kuri visų lauks rugpjūčio 24 d. Kaune vyksiančiame Laisvės piknike 2019. Idėjų festivalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)