Norėdama gero itin rūpestingoms mamoms, neminėsiu fatališkos kasdienės pramogos aplinkybių – mergaitė dantų gydymo įstaigų darbo laikui pasibaigus per akimirką nusiskėlė neseniai išdygusius priekinius dantis.

Žinau, kad daugelis mintyse jau kuriate istorijos pabaigą su pykčiu – ai tie lupikautojai, tie stomatologai – kur jie, kai labiausiai reikia? Kai kurie jau išmokome vertinti gydomosios medicinos gydytojus – juk patyrus realią jų pagalbą vien keikti bent nedaugeliui liežuvis neapsiverčia (jei vis dar keikiate, tai kodėl grįžtate iš užsienio gydytis Lietuvon?). O va, stomatologai daugeliui yra tie, kurie dirba tik dėl pinigų, nors turbūt yra daugybė istorijų apie valstybės lėšomis išgelbėtus dantis ir dantų gydytojų tik dėl gydytojų pastangų nebijančius vaikus.

7 metų mergaitės istorija – tik apie tai, nes dantų nuskėlimo istorijoje vienaip ar kitaip dalyvavo net ne vienas stomatologas – savo atostogų metu patarė, kur kreiptis, skambino kolegėms ieškant galimybių padėti kuo greičiau, ramino pasakojant apie galimas pasekmes ir pan. Taip reikalingą pagalbą maksimaliai greitai suteikė Kauno klinikų burnos priežiūros ir odontologijos klinikos gydytoja Sandra Petrauskienė, savo darbe tikriausiai padedanti ne dešimtims, bet šimtams panašias traumas patyrusių vaikų.

Noriu padėkoti visų reikiamos pagalbos sulaukusių vardu – juk taip dažnai skundžiamės, o laiko pozityvui neatrandame. Na, o vaikų tėvams linkiu sėkmės saugant savo vaikus nuo bet kokių dantų traumų, kad ir kokie geri stomatologai jums galėtų padėti joms nutikus.