Taip, skalbimo mašinai reikia valymo. Atrodytų keista, juk ji turėtų išsivalyti kiekvieną kartą, kai ją naudojame, tiesa? Visgi, taip nėra. Kaip ir kriauklei ar dušui reikia valymo, taip pat jis reikalingas ir atkakliai triūsiančiai skalbimo mašinai.

Pasirodo, jums nereikia jokio prašmatnaus ir specialaus valiklio skalbyklei. Apartmenttherapy.com rašo, kad jums užtektų ir paprasčiausio acto.

Vis dėlto, vien todėl, kad tokių patarimų galima rasti internete, nereiškia, kad tai tiesa. Ron Shimek, JAV bendrovės „Mr. Appliance“ prezidentas apšvietė situaciją.

„Atrodo neįprasta valyti mašiną, kuri ir atlieka valymo darbą, tačiau muilo bei skalbiklio likučiai gali imti kelti problemas. Jūsų skalbyklė bei drabužiai padėkos, jei atliksite valymą periodiškai.

Kodėl būtent actas turėtų būti ta priemonė, kurią reikėtų pasitelkti? Pirmiausia, tikriausiai kiekvienas turi jo butelį savo virtuvėje. Ir vietoje to, kad naudotumėte krūvą chemikalų, priversiančių skalbimo mašiną spindėti švara, verčiau rinktis actą, kuris yra pakankamai natūralus būdas valyti buitinius prietaisus“, – sakė jis.

Kaip išvalyti skalbimo mašiną su actu:

Pirmiausia, papurkškite actu aplink guminę tarpinę ir skudurėliu arba dantų šepetėliu pašalinkite muilo bei skalbiklio likučius, užsiveisusį pelėsį. Įsitikinkite, kad iššveitėte visus kampelius. Taip pat, jeigu yra galimybė išimti stalčiukus skalbikliui bei skalbinių minkštikliui, juos taip pat galite atskirai išplauti.

Tuomet įjunkite skalbimą nustatę karščiausią temperatūrą. Įpilkite du puodelius balto acto į skalbikliui skirtą stalčiuką ir tiesiog palikite suktis tuščią būgną. Tam, kad skalbyklė būtų itin švari, dar galite pakartoti skalbimo ciklą įpylę pusę puodelio kepimo sodos.

Galiausiai, išvalykite išorę papurkšdami actu ir švariai nuvalydami. Skalbyklė atrodys kaip nauja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)