Paklausiausios profesijos

Liepą darbo jėgos paklausa, palyginti su birželiu, augo beveik 10 proc. – Užimtumo tarnybos duomenų bazėje buvo registruota 32,7 tūkst. tūkst. laisvų darbo vietų, iš jų – 23,7 tūkst. naujų. Apie 95 proc. visų darbo pasiūlymų – neterminuotam įdarbinimui.

Daugiausia, beveik tris iš penkių, darbo pasiūlymų registravo paslaugų sektoriaus darbdaviai, iš kurių daugiau kaip 40 proc. darbo vietų – prekyboje. Kas ketvirtą darbo pasiūlymą pateikė pramonės įmonės, statybos – apie 12 proc.

Darbo rinkoje paklausiausi buvo pardavėjai, virėjai, reklamos ir rinkodaros specialistai, dažytojai, statybininkai, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių vairuotojai.

Praėjusį mėnesį labiausiai augo slaugos specialistų, dailidžių ir stalių, barmenų bei jaunesniųjų socialinių darbuotojų poreikis.

Per šių metų sausio – liepos mėnesius darbdaviai registravo 122,6 tūkst. laisvų darbo vietų neterminuotam ir 12,4 tūkst. – terminuotam įdarbinimui. Darbo jėgos paklausa terminuotam darbui, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, augo 3,1 proc., o terminuotam – 2,6 proc. mažėjo.

Užimtumo tarnybos informacija

Pranešimai apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus

2019 metų liepos mėnesį gautas pranešimas apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą iš privataus sektoriaus Vilniuje, dėl įmonėje vyksiančių darbo organizavimo pakeitimų. Apie atleidimą įspėtas 231 darbuotojas iš 395 dirbančiųjų nekilnojamojo turto operacijomis užsiimančioje įmonėje UAB „Mano Būsto priežiūra“.

2018 metų liepos mėnesį buvo gauti 5 pranešimai apie numatomą 195 darbuotojų atleidimą iš Lietuvos edukologijos universiteto, UAB „Jadecloud-Vilma“, VšĮ „Vilniaus odos ir veneros ligų centras“, Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centro, Šiaulių r. Dirvonėnų mokyklos – daugiafunkcinio centro.

Lyginant 2019 metų ir 2018 metų liepos mėnesius, šiemet gauta keturiais pranešimais mažiau, tačiau įspėta 18,5 proc. daugiau darbuotojų. Per 2019 metų sausio – liepos mėnesius gautas 31 pranešimas apie numatomą 1896 darbuotojų atleidimą. Šiemet įspėtų apie atleidimą darbuotojų skaičius sumažėjo 1,6 karto. Per 2018 metų sausio – liepos mėnesius gautas 71 pranešimas apie numatomą 3078 darbuotojų atleidimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)