„Nors Rusijos pagal ekonomikos dydį apytikriai prilygsta Nyderlandams, ji vis tiek eikvoja pakankamai lėšų gynybai, kad galėtų modernizuoti branduolinį arsenalą ir kurti naujas [branduolinių kovinių galvučių] pristatymo priemones - raketas su sklendžiančiu hipergarsiniu bloku, hipergarsines sparnuotąsias raketas, didžia dalimi [paremtas] pavogtomis amerikietiškomis technologijomis", - J. Boltonas sakė duodamas interviu radijui "Amerikos balsas" ("Voice of America", VOA).

Komentuodamas rugpjūčio 8-ąją netoli šiaurinio Severodvinsko miesto esančiame karinių jūrų pajėgų bandymų poligone įvykusį raketos variklio sprogimą J. Boltonas pažymėjo, kad Rusijai tobulinant savo branduolinę ginkluotę "akivaizdžiai kažkas įvyko ne taip".

Nacionalinio saugumo patarėjas pažymėjo, kad šis įvykis įrodo, jog Rusija "stengiasi užsitikrinti savo pajėgumų pristatyti branduolinius ginklus [į numatytus taikinius] techninę pažangą".

Anksčiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas, komentuodamas incidentą prie Severodvinsko, pareiškė, kad Jungtinės Valstijos turi panašių, bet pažangesnių technologijų negu šiuo metu bandomos Rusijos.

„Jungtinės Valstijos daug sužinojo iš nepavykusios raketos sprogimo Rusijoje. Mes turime panašių, bet pažangesnių technologijų. Rusijos „Skyfall“ sprogimas privertė žmones nerimauti dėl oro [užterštumo radioaktyviosiomis medžiagomis] aplink tą kompleksą ir daug toliau. Negerai!“ - jis rašė savo "Twitter" paskyroje.

Gynybos ministerija iš pradžių buvo paskelbusi, kad per poligone vykdytą raketos variklio bandymą driokstelėjus sprogimui žuvo du žmones ir dar šeši buvo sužeisti. Dviem dienomis vėliau valstybinė branduolinių technologijų įmonė „Rosatom“ paskelbė, kad per sprogimą penki jos inžinieriai žuvo ir dar trys buvo sužeisti. Iki šiol neaišku, ar šis aukų skaičius yra galutinis.

Tuojau po šio incidento Severodvinsko miesto administracija buvo paskelbusi apie trumpalaikį radiacinio fono padidėjimą, bet Gynybos ministerija tvirtino, kad jokių radioaktyvių medžiagų į aplinką nepasklido. Šis neigimas atgaivino prisiminimus apie Sovietų Sąjungos valdžios mėginimus nuslėpti įvairias katastrofas ir dar labiau padidino visuomenės susirūpinimą.