Tiek vyrų, tiek moterų grupėje ketvirtus metus iš eilės čempionų titulus apgynė tie patys sportininkai. Tarp moterų užtikrintai nugalėjo švedė Tove Alexandersson, o vyrų – norvegas Olavas Lundanesas.

Solidus pasirodymas miške Jonui Vytautui Gvildžiui garantavo vietą tarp 20-ies stipriausių orientacininkų. Lietuvos rinktinės lyderis 16,6 kilometro su 23 kontrolinių punktų trasoje įveikė per 1 val. 42 min. 14 sek. ir užėmė 19-ą vietą. Vytautas Beliūnas trasoje sugaišo 1 val. 56 min. 28 sek. ir finišavo 42-oje vietoje.

Ketvirtąjį paeiliui, o iš viso jau šeštąjį aukso medalį ilgoje trasoje iškovojo varžybų šeimininkas Olavas Lundanesas. Norvegas trasą įveikė per 1 val. 30 min. 9 sek. ir 1 min. 39 sek. aplenkė antroje vietoje likusį tautietį, šių metų Pasaulio jaunimo čempioną ilgoje trasoje Kasperą Fosserį. Bronzos medalį iškovojo šveicaras Danielis Hubmannas, atsilikęs 2 min. 58 sek.

„Trasą pavyko įveikti gerai. Kol kas tikrai sunku pasakyti, kur daugiausiai pralošiau, nes nėra tarpinių laikų. Klaidų trasoje beveik nebuvo, galbūt šiek tiek klydau į 8 punktą ir trasos pabaigoje stabtelėdavau prie punktų. Viską sudėjus suskaičiuoju apie 1 min. klaidų. Vietovė fiziškai sudėtinga.

Gruntas vietomis labai minkštas ir bėgimas juo reikalauja daugiau jėgos, o ne greičio. Orientuotis buvo gana paprasta, išskyrus ilgus prabėgimus – buvo sunku įžvelgti geriausius variantus, o ir dabar po trasos dar nėra aišku, kaip juos reikėjo bėgti.

Užimta vieta esu patenkintas, bet dar labiau patenkintas, kaip susitvarkiau su spaudimu ir įveikiau trasą. Manau, kad įdėtas darbas atsipirko, o ir „skandinaviškoje“ vietovėje sunku tikėtis aukštesnės vietos“, – po finišo mintimis dalijosi Jonas Vytautas Gvildys.

Moterų grupėje ketvirtus metus iš eilės nenugalima Tove Alexandersson. Švedė 11,7 kilometro su 21 kontroliniu punktu trasą įveikė per 1 val. 9 min. ir 6 min. 16 sek. aplenkė sidabro medalį iškovojusią švedę Liną Strand bei 6 min. 50 sek. bronzos apdovanojimą laimėjusią šveicarę Simoną Aebersold.

Gabija Ražaitytė trasoje užtruko 1 val. 31 min. 50 sek. ir užėmė 31-ą vietą. Kastė Rutkauskaitė finišavo 43-a, trasą įveikusi per 1 val. 39 min. 38 sek.

Ketvirtadienį čempionate numatyta poilsio diena, o varžybos tęsis penktadienį, kai paaiškės vidutinės trasos nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją