Trys dešimtys demonstrantų, likę atvykimo į oro uostą zonoje, atsiprašė keliautojų ir plačiosios visuomenės dėl to, kai jų surengta blokada sukėlė chaosą ir smurtą.

Nors judėjimo šalininkai vis dar planuoja gatvių protestus, neaišku, koks bus jų kitas žingsnis ir ar jie gebės atrasti naujų vietų savo protestams, kad išlaikytų spaudimą valdžios institucijoms.

Protestuotojai ant vieno terminalo grindų paskleidė lankstinukų ir plakatų, tačiau netrukdė keliautojams. Internete jie taip pat išplatino laiškus ir reklaminę medžiagą, kurioje atsiprašė už oro uoste per pastarąsias penkias dienas sukeltus nepatogumus.

„Mes nesiekiame pavėlinti jūsų kelionių ir nenorime sukelti nepatogumų, – sakoma elektroniniu paštu išplatintame protestuotojų grupės pranešime. – Prašome jūsų supratimo ir atleidimo, nes jauni žmonės Honkonge tęsia kovą už laisvę ir demokratiją.“

Oro uosto vadovybė teigė, kad gavo „laikiną leidimą sulaikyti asmenis nuo neteisėto ir tyčinio trukdymo ar kišimosi“ į oro uosto veiklą. Vadovų teigimu, oro uoste paskirta tam tikra zona demonstracijoms, tačiau nebus leidžiama protestuoti už nurodytos zonos ribų.

Nors buvo taikomos papildomos asmens tapatybės nustatymo procedūros, registracijos punktai veikė ir skrydžiai vyko įprasta tvarka. Dėl protestų antradienį buvo atšaukta daugiau nei 100 skrydžių, o pirmadienį – apie 200.

Honkongo policija pranešė, kad antradienio vakarą per susirėmimus oro uoste sulaikė penkis asmenis.

Honkongo oro linijų bendrovė „Cathay Pacific“ pranešė, kad per pastarąsias dvi dienas atšaukė 272 skrydžius ir tai paveikė daugiau nei 55 tūkst. keleivių, o 622 išvykstantys ir atvykstantys skrydžiai buvo atidėti.

„Cathay Pacific“ taip pat nurodė atleidusi du pilotus reaguodamas į jų įsitraukimą į veiklą, susijusią su demokratiniais protestais. Tarp atleistųjų buvo vienas pilotas, kuris „šiuo metu dalyvauja teisminiuose procesuose“. Oro linijų bendrovė teigė, kad anksčiau šią savaitę pilotas buvo areštuotas protesto metu ir apkaltintas riaušų kėlimu.

Tuo tarpu antrasis atleistas pilotas, pasak „Cathay Pacific“, „neteisėtai naudojosi bendrovės informacija“, tačiau smulkesnio paaiškinimo nepateikė. Naujienų svetainė „The Hong Kong Free Press“ pranešė, kad pilotas protestuotojų interneto forume paskelbė pilotų kabinos nuotrauką.