Pasiteiravus, kas pasikeitė nuo to laiko, kai jis atėjo į šį postą, jis tikino, kad anksčiau nežinojo, koks yra R.Karbauskis, tačiau dabar jau žino.

„Pavardę žinojau, bet tik gyvenime pamatai žmogų, kuris vadovauja, pažįsti tik iš darbų ir veiksmų. Nežinojau, koks ponas Karbauskis yra, bet dabar žinau“, – sakė R.Masiulis. „Taip jau įvyko, kad pono Karbauskio sprendimas yra toks – nemylėjo jis manęs ir atkeršijo, atleido“, – tikino R.Masiulis.

Pasiteiravus, kokie jo santykiai su premjeru Sauliumi Skverneliu, jis tikino, kad iš premjero sulaukė tik darbinių, bet ne esminių priekaištų.

„Santykiai yra darbiniai. Ministrai daugiausia dirba nepriklausomai, mes turime savo sritis ir dirbame. Kiek aš girdėjau, premjeras neturėjo priekaištų, priekaištai buvo tik iš pono Karbauskio. Esminių priekaištų nesu girdėjęs, bet darbinių esu girdėjęs, o tos pastabos – kaip ir visiems ministrams“, – DELFI kalbėjo R.Masiulis.

Kalbėdamas apie G.Nausėdos žodžius, jis tikino, kad pirmiausia norėtų pailsėti, o apie kokį nors politinį darinį kalbėtis dar per anksti.

Rokas Masiulis

„Šiandien nenorėčiau kalbėti apie tai, norėčiau pailsėti ir paatostogauti. Per savo karjerą visada turėjau pasiūlymų. Vos ne visos partijos yra siūliusios prisijungti, turiu pasiūlymų ir iš verslo“, – sakė R.Masiulis.

„Tokio dėliojimo neturiu, mano pagrindinis darbas – kova su korupcija. Bet kokiu atveju, ką bedaryčiau, jeigu mane kažkas pakviestų vėl dirbti į Vyriausybę, tai aišku yra tai, kad mūsų valstybę reikia valyti. Korupcija yra vienas svarbiausių darbų“, – kalbėjo R.Masiulis.

Jis tikino, kad svarbiausia jam – kova su korupcija.

„Aš esu nepriklausomas, su nei viena partija nesusijęs politikas. Mane pakvietė tiek viena, tiek kita Vyriausybė kaip ekspertą ir aš dirbau kaip nepriklausomas specialistas, profesionalas ir dariau tai, kas teisingiausia Lietuvai. Jeigu kažkas supyko, kaip kad ponas Karbauskis supyko, kai išsiskyrė keliai dėl Vaitkaus, tai ką padarysi, juk nekišiu to sprendimo. Ponas Vaitkus tiesiog supainiojo interesus. Taip negalima, negali prižiūrėti savo draugų. Tiesiog pasielgiau teisingai, taip, kaip sąžininga, o jeigu kažkas supyko, tai ką jau padarysi“, – DELFI kalbėjo R.Masiulis.

Jis tikino, kad jeigu kažkas jam pasiūlytų darbą Vyriausybėje, jis jį svarstytų.

Rokas Masiulis

„Aš save daugiau matau kaip specialistą, kuris dirba valstybei. Dirbti valstybei man garbė, aš esu išauklėtas taip“, – pabrėžė jis.

„Jeigu kažkas kažkada vėl pakvies mane į Vyriausybę, darysiu tai, ką išmanau geriausiai. Tokia yra mano nuomonė“, – sakė R.Masiulis.

DELFI primena, kad tvirtindamas atnaujintą Vyriausybę prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė neabejojantis, kad R. Masiulis turi politinę ateitį ir gali tapti naujo politinio judėjimo lyderiu.

R. Masiulis teigė, kad neatsisakytų minties kada nors vėl tapti ministru, tačiau nenorėtų grįžti į Susisiekimo ministeriją.

„Šitame (susisiekimo sektoriuje) aš jaučiuosi, kad didžioji dalis darbų jau padaryta“, – sakė ministras.

R. Masiulis susisiekimo ministru dirba nuo 2016 metų gruodžio, ankstesnėje Vyriausybėje jis 2014 – 2016 metais buvo energetikos ministras.

Atsakė, ar galėtų dirbti su Šimonyte

Pasiteiravus, ar jis galėtų ateityje dirbti su Ingrida Šimonyte, kurios reitingai auga, jis tikino, kad vertinti būtų sunku, tačiau mano, kad ji puiki ekspertė.

„Sunku komentuoti. Aš esu su ja susidūręs, kai dirbau „Klaipėdos naftoje“. Šimonytė buvo finansų ministrė, santykiai buvo normalūs, pagarbūs santykiai, ji puiki ekspertė. O kaip išeitų dirbti – nežinau, koks jos charakteris“, – atsakė R.Masiulis. „Ar būtina vertinti, ar su žmogumi pavyktų dirbti. (…) Jūs pradėjote kalbą nuo to, koks R.Karbauskio charakteris, tai aš tikrai neklausiau, koks jo charakteris, nes mane pakvietė Skvernelis.“

Žingsnis atgal

Laidoje jis taip pat tikino, kad šiuo metu Lietuva yra pažengusi valstybė, tačiau labiausiai baimintųsi dėl nomenklatūros grįžimo.

„Nomenklatūros grįžimas būtų didelis žingsnis atgal Lietuvai. Tai būtų visų darbų, kurie buvo daromi, atsitraukimas, ypač kalbant apie darbus, susijusius su korupcija. Kalbu apie tą situaciją, kai visi draugeliai dirba valstybinėse įmonėse, bet tam tikrų variantų gali būti ir aš to nelinkėčiau savo valstybei. Visgi aš išlieku optimistu, manau, kad valstybė jau nuėjo per toli, kad grįžtume. Mes turime naują kartą, netikiu, kad tai gali grįžti. Bijočiau, bet netikiu“, – kalbėjo R.Masiulis.

Rokas Masiulis

Pasiteiravus apie santykius su prezidentu, jis tikino, kad teoriškai sutiktų dirbti su juo, tačiau jokio pasiūlymo nėra gavęs.

„Puikiai sutariu su Nausėda. Jokio pasiūlymo iš jo neturiu. Nenorėčiau kažkaip kažką dėlioti, kas nėra realu. (…) Bet taip. Galėtume dirbti“, – atsakė R.Masiulis.

Labiausiai šokiravo problemų mastas

Paklausus, kas jį labiausiai nustebino, o gal net ir šokiravo, jis pabrėžia, kad tai – kelių situacija bei pats problemų mastas. Anot jo, sunkumų būta kone kiekvienoje įmonėje. Buvęs ministras neabejoja, kad problemų gali atsirasti ir toliau ateityje.

„Aš visą kadenciją tai sakiau. Kelių auditai, kelių ploninimai, konkursai – tai nuolatinės temos mano pristatymuose. Tas pats ir šiandien – Kelių direkcija ir toliau tęsia tą patį darbą ir pristatomos kitos rastos problemos. Neabejoju, kad jų bus ir daugiau, net ir man išėjus. Problemų mastas labiausiai nustebino. Praktiškai visose įmonėse buvo problemų. Kalbant apie energetiką, aš jos tranformaciją jau buvau matęs, galiausiai produktas, kurį jau mačiau, buvo pakankamai geras. O atėjus į šį sektorių – nustebau, nes problemų buvo visur: tiek Lietuvos pašte, geležinkeliuose, kelių priežiūros sektoriuje, Registrų centre.

Visur buvo bėdų. Tiesiog viskas užpulkėję. Neabejoju, kad įmonėse dar bus rasta dalykų. Mastas mane nustebino“, – pabrėžė buvęs ministras. „Mane šokiravo kelių ploninimas. Vien dokumentais buvo leidžiama ploninti, bet net ir tai, kas buvo leidžiama, ir tai buvo pažeidinėjama. Kelių statyba buvo daroma ir registruojama tik paskutinę dieną. Keliai mane pribloškė, nesitikėjau, kad būklė yra tokia prasta.“

Turi du pasirinkimus

Kalbėdamas apie savo tolesnę ateitį po to, kai grį iš atostogų, R.Masiulis tikino, kad svarstys tarp dviejų pasirinkimų – verslo ir politikos.

Jis tikino, kad pasiūlymų sulaukia beveik iš visų partijų, tačiau konkrečios partijos, su kuria norėtų ar galėtų dirbti, jis neatskleidė.

„Galbūt grįšiu į verslą, o paskui vėl kada ateisiu į politiką. Kas ten žino, jeigu būsiu reikalingas, ateisiu. Dėl Seimo rinkimų atsargiai kalbėčiau, bet bendrai kalbant apie politiką, tai to neatmesčiau, bet kažkas turėtų kviesti ir norėti, kad ateičiau“, – tikino R.Masiulis.