Metai iš metų Lietuvos pajūrio kainos sulaukia nemažai kritikos – pajūryje už cepelinus teks mokėti apie 5 eurus, o 8-10 eurų už kepsnį jau nestebina, tačiau kritikos strėlės turistų neatbaido.

„Smagu matyti, kad lietuviai vis aktyviau atostogauja savam krašte, nors kartais ir kritikuoja, kad Turkijos kurortai pigesni. Visgi mes neturime tokio ilgo sezono, kaip kai kurios užsienio šalys, tačiau lietuviai vis dažniau renkasi atostogas savame krašte, o pasiūla čia išties didelė ir vis plečiasi“, – DELFI sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Anot E. Šiškauskienės, lietuviai atranda ne tik pajūrio kurortus, kurie žinomi nuo seno. Vis labiau populiarėja turizmas, kuris turi kryptį – ieškoma maisto, gėrimų degustacijų, edukacinių programų, tautinio paveldo, taip pat lietuviai vis labiau domisi savo krašto istorija, dvarais.

„Nida, Juodkartė jau nuo seno gerai žinoma, kaip ramaus poilsio vieta. Be to, atsinaujinanti ir besikeičianti Palanga darosi vis patrauklesnė. Aš ir pati dalį atostogų leidžiu Palangoje, dalį – Neringoje, nes neapsisprendžiu, kuri pajūrio dalis gražesnė, – su šypsena atvirauja E. Šiškauskienė. – Manomu, kad turime nepaprastai daug gerų kavinių, restoranų pajūryje, tad kur pavalgyti tikrai nemaža pasiūla. Be to, lietuviai ieško ne tik pajūrio ir saulės pramogų, aktyviau domisi maistu, savo krašto istorija, dvarais“.

E. Šiškauskienė sako buvo maloniai nustebinta ta pačia Raudonės pilies pertvarkymu. Anksčiau joje ilgą laiką veikė mokykla, tačiau praėjusiais metais ji buvo uždaryta ir pilis tapo atvira lankytojams.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė neslepia, kad aktyvesniam turizmui po Lietuvą stipriai pasitarnavo ir sukurtas interneto puslapis pamatykLietuvoje.lt, kuriame galima rasti ir įvairias siūlomas pramogas, apgyvendinimo įstaigas, dvarus, įdomias lankytinas vietas. Aktyvaus poilsio ieškantys žmonės ką veikti randa jau ne tik prie jūros, bet ir kituose Lietuvos kampeliuose. Visgi pajūris visuomet buvo didžiausia traukos vieta.

Interneto puslapio pamatykLietuvoje.lt įkūrėjas Arvydas Dotas atvirauja, kad per kelerius metus tokios platformos atsiradimo idėją padiktavo asmeniniai poreikiai. Keliauti mėgstanti šeima neretai susidūrė su sudėtingomis paieškomis, turizmo centruose ne visuomet surasdavo norimos informacijos, tad 2016 balandžio 1-osios startas buvo postūmis ir sau, ir kitiems.

„Mes nesame priklausomi nuo Europos Sąjungos ar kitų finansuojamų fondų, norėjome, kad ši platforma būtų prieinama ir naudinga visiems. Idėja tikrai pasitvirtino, sulaukiame nemažai gerų atsiliepimų, pasiūlymų. Gana dažnai sulaukiama ir padėkų, žmonės stebisi, kad sužino jaunų dalykų apie savo kraštą, sako, o net nežinojome, kad tai yra. Mes ir patys vis dar nustembame, kokių gražių ir įdomių dalykų yra Lietuvoje“, – dalijasi A. Dotas.

Anot pašnekovo, turizmo informacija, kuri patalpinta šiame puslapyje, turi tikslą padėti pažinti savo šalį, tad net siūloma kelionių žaidimai, kurie labai patinka mažiesiems.

„Turime 4-5 tūkstančius vartotojų, kelionių paslaugų teikėjai gali paskelbti duomenis apie save, norintys keliauti gali surasti pageidautinus maršrutus. Privalumas tame, kad visi objektai turi ir geografinį žemėlapį, tai galime labai tiksliai padėti susiplanuoti kelionę. Yra kelionių žaidimai, motyvuojame šeimas išsiruošti į kelionę, skatiname mūsų ir rėmėjų įsteigtais prizais.

Tai padeda išvilioti keliauti vaikus. Gauname nemažai atsiliepimų, kad anksčiau buvo sunku vaikus ištempti nuo televizorių, o šios kelionės padėjo sudominti vaikus keliauti“, – dalijasi A. Dotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)