Dėl šių metų liepą Linkolno mieste įvykdytų nusikaltimų jau sulaikytas 17-metis įtariamasis, kuris kabinėjosi prie moterų ir jas nepadoriai lietė viešoje vietoje.

Tačiau rastos ne visos nukentėjusiosios – dvi iš jų, jaunos merginos, ieškomos. Vietos policija ragina atsiliepti ne tik liudininkus, bet ir pačias priekabiautojo aukas.

Spėjama, kad jos gali būti, kaip rašoma policijos pranešime, „Rytų europietės“, todėl Linkolnšyro grafystės policijos interneto svetainėje šią savaitę išplatinti skelbimai lenkų, lietuvių ir latvių kalbomis.

Rytų Anglijoje gyvena gausios imigrantų iš šių šalių bendruomenės. Žinoma ir tai, kad didelė dalis atvykėlių vangiai integruojasi į vietinę visuomenę bei prastai moka anglų kalbą arba iš viso jos nemoka.

Linkolnšyro policijos skelbimas

Ar galite mums padėti rasti asmenis, kurie tapo nusikaltimo aukomis South Common vietovėje?

Kreipiamės, nes norime surasti dvi nusikaltimo aukas, kurios buvo užpultos South Common vietovėje Lincoln mieste.

Apie įvykį 451, kuris nutiko liepos 5 d., 19.38 val., pranešė šunį vedžiojęs asmuo. Ši liudininkė kalbėjo su mergina, kuri jai pasakė, kad buvo „liečiama“ vyriškio. Nukentėjusioji apibūdinta taip: keliolikos metų amžiaus, įdegusi saulėje, šviesiaplaukė, vilkėjusi rausvos spalvos marškinėlius be rankovių ir šviesiai mėlynus plėšytus džinsus. Su savimi ji turėjo raudonos spalvos kalnų dviratį.

Apie įvykį 416, kuris nutiko liepos 16 d., mums buvo pranešta 18.59 val. Šunį vedžiojęs asmuo matė vyriškį, kuris galimai puolė moterį. Ta moteris buvo baltaodė, manoma, apie 20 metų amžiaus, ilgais, tamsiais plaukais. Ji mūvėjo keleto spalvų jogai skirtomis kelnėmis, vilkėjo juodą megztinį. Įvykio metu buvo sulaužyti jos saulės akiniai.

Teigiama, kad abi nukentėjusiosios kalbėjo su Rytų Europos akcentu.

Mums labai svarbu pasikalbėti su šiomis nukentėjusiosiomis. Jei žinote, kas jos, prašome skubiai susisiekti su mumis.

Skambinkite mums numeriu 101 ir paminėkite liepos 16 d. įvykio numerį 416 ir liepos 5 d. įvykio numerį – 451.

Email Force.Control@lincs.pnn.police.uk

17 metų vaikinui oficialiai pateikti kaltinimai dėl kitų seksualinio pobūdžio užpuolimų South Common vietovėje ir Hermit Street gatvėje, apie kuriuos buvo pranešta liepos 21 d.