Socialiniame tinkle patalpintame vaizdo įraše matyti, kaip Seimo narys su šeima važiuoja automobiliu ir dainuoja Freddie Mercury dainą „We Will Rock You“.

„Paskutinis vaizdo įrašas sako, kad mes sveikstame su augančia jėga. Ji jau daugiau taria žodžių, maži žingsniai vis stiprėja, šypsenos daugėja“, – pirmadienį socialiniame tinkle rašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos Seime narys.

R. Šarknickas įvardijo, kad pasidalydamas įrašu buvo kartu su dukra ligoninėje ir klausėsi tų pačių dainų, kurios skambėjo ir keliaujant po Lietuvą, kai nutiko tragiškas įvykis: jo dukra buvo partrenkta neblaivaus vairuotojo vairuojamo automobilio ir paniro į komą.

„Dabar palatoje klasusomės ką? Taip, karaliaus dainų! Dėkui jums už laiškus, sms, skambučius, tikra bohemija gerų širdžių!“ – dėkojo Seimo narys.

DELFI primena, kad R. Šarknicko dukra į avariją pateko liepos pabaigoje. Seimo narys po įvykio teigė, kad keliavo su šeima aplink Lietuvą, o lemtingą akimirką dukra ėjo per gatvę norėdama nueiti į muziejų.

Vairuotojas, partrenkęs mažametę, buvo neblaivus. Eismo įvykis nutiko važiuojamoje kelio dalyje, mergaitė ėjo ne per pėsčiųjų perėją.

Vairuotojui buvo nustatytas 1,18 prom. neblaivumas. Kiek žinoma, tai Rokiškio gyventojas.

Po įvykio vairuotojas stabtelėjo, tačiau iš įvykio vietos pasišalino.

Šiuo metu vairuotojas nebėra sulaikytas. Vairuotojui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vadovaujantis BK 281 straipsnio 4 dalimi, tas, kas sukėlė avariją neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų.