Klaipėdietė Asta Zablockytė pasakojo, kad gyvūnas vis praeidavo šalia Dangės upės esantį Klaipėdos irklavimo centrą. Patį briedį ji pastebėjo apie 10 valandą.

„Dvi merginos iš irklavimo centro atbėgo ir pranešė, kad išvydo plaukiojantį briedį. Su kolege nusprendėme pasivaikščioti, užfiksavome gyvūną, kuris tuo metu buvo po Mokyklos gatvės tiltu“, - kalbėjo A. Zablockytė.

Ji teigė, kad briedis iš vandens išsikapanojo. „Jis daro ratus: šiek tiek paplaukia, išlipa seklumoje, ateina iki irklavimo bazės, vėl juda Mokyklos gatvės link. Čia yra krūmynai. Svarstau, kad jam tai asocijuojasi su mišku, tai toje vietoje saugiau jaučiasi“, - aiškino A. Zablockytė.

Klaipėdiečiai apie mieste klaidžiojantį briedį specialiosioms tarnyboms pranešinėjo nuo ankstaus ryto. Siekdami užtikrinti eismo dalyvių ir klaipėdiečių saugumą, policijos pareigūnai sekė gyvūno buvimo vietą.

„Pirmas skambutis buvo gautas 6 valandą 2 minutės. Buvo gauta ne mažiau kaip 46 skambučiai“, - informavo Bendrojo pagalbos centro (BPC) atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė.

Ji aiškino, kad gyvūnas buvo pastebėtas Alksnynės, Naikupės, Dubysos, Rūtų, Tilžės, Joniškės, Kooperacijos gatvėse, Taikos prospekte.

Gyvūnas, anot jį mačiusių miestiečių, nebuvo agresyvus.

„Buvo gauti keli pranešimai. Gyvūnas pastebėtas Taikos prospekte prie prekybos centro „Grandus“, Joniškės gatvėje. Patruliai vyko du kartus, jį palydėjo į laukus“, - komentavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Po miestą klaidžiojantis briedis (Astos Zabluckytės nuotr. / Vakarų Ekspresas)

Tačiau apie 12 valandą BPC atstovė Vilma Juozevičiūtė informavo, kad gyvūnų globos organizacijos „Nuaras“ atstovai susisiekė su policija ir pranešė, kad briedis vis dar blaškosi Kooperacijos gatvėje. Organizacijos atstovai paprašė teritoriją aptverti.

Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis „Vakarų ekspresui“ yra komentavęs, kad šalia miškų esančiuose miestuose briedžius išvysti galima kur kas dažniau.

„Briedžiai patys savaime nėra agresyvūs. Tokie yra žmonės – tai mes atėjome į jų istorinius namus. O gyvūnai mėgina gyventi, tačiau mažai vietos. Jie mėgina migruoti, tad pamiškėse esantys miestai patenka į jų migracijos kelius“, – prieš kurį laiką aiškino E. Paplauskis, tąkart komentavęs incidentą, kai uostamiesčio Jaunystės gatvėje vienas klaipėdietis net įsiropštė į medį išsigandęs laukinio gyvūno.

Šalia uostamiesčio driekiasi ir Klaipėdos-Kukuliškių miškai, iš kurių gyvūnai kartais užklysta į patį miestą.