Iš prigimties žmogus nėra tingus, tačiau dažnai žmonės turi tikslus, kurie jų nemotyvuoja veikti, arba iš viso neturi jokių tikslų gyvenime. Ir visgi, jei tikslą turite ir jis jums patinka, tai kodėl „nelieka laiko“? Viskas paprasta: mes per dažnai užsistovime – „planuok“ etape.

Kaip iš jo išeiti ir pradėti veikti?

Mąstykite paprastai. Fokusuokitės kiek įmanoma labiau į galimybes, ne į problemas.

Dramblį valgykite kąsneliais. Suskirstykite užduotį į mažus etapus ir neatidėliojant imkitės darbo. Kai užduotis suskaidoma, tuomet ji neatrodo tokia didelė ir neįveikiama. Juolab kad atlikus mažas užduotis natūraliai jaučiate pasitenkinimą, nes kažką atlikote iki galo, nors tai ir didelio projekto vienas iš dešimties etapų.

Deleguokite darbus. Jei turite komandą, būtinai dalį darbų deleguokite kitiems. Nebūtina viską daryti vienam, dalinkitės užduotimis, gali būti, kad išsakę užduotį gausite vertingų patarimų arba sulauksite pagalbos įgyvendinant ją.

Įsigykite asmeninį chatbot‘ą – virtualų asistentą, kuris dalį rutininio darbo padarytų už jus. Tokius virtualius robotus asistentus kuria MB Colifa – specializuota chatbot kūrimo įmonė Lietuvoje.

Jei gali darbą padaryti per 3 min., tai padaryki iš karto. Daug laiko suvalgo neskaityti/neatsakyti elektroniniai laiškai, taigi, jei gavote laišką, perskaitykite, jei galite atlikti čia ir dabar – neatidėliokite – atlikite. Kai pradėsite taikyti 3 minučių taisyklę, pamatysite, kaip tai paprasta.

Nesiblaškykite. Jei dirbate atvirame ofise, dažnai jus nuo atliekamos užduoties gali atitraukti aplinka, ir nebūtinai tiesiogiai kalbindami jus. Gali būti, kad girdite, kaip kolega derina užsakymą, atsakinėja į klientų klausimus ir natūraliai jūs klausotės, po pokalbio dar pakomentuojate, taip užverda diskusija, kuri atitraukia jus nuo užduoties atlikimo. Raskite galimybę dirbti susikaupus atliekant svarbias užduotis – atsisėskite ten, kur nėra išorinių dirgiklių, jei neįmanoma keisti darbo vietos, visada galite užsidėti ausines ir klausytis atitinkamų garsų, kurie skatina darbingumą. Mokslininkų nustatyta, kad vėjo garsų klausymas didina darbingumą. Čia galima rasti įvairių garsų jums reikiamai nuotaikai.

Nesakome, kad turėtumėte atsisakyti socialinių tinklų, tačiau vertėtų kritiškai pažiūrėti, kurios svetainės suteikia jums vertės ir kurios tik tuščiai degina jūsų produktyvų darbo laiką.

Laiko paroje visi turime vienodai, 24 valandas, tik vieni padaro daugiau, o kiti mažiau ir taip didžiąja dalimi vyksta dėl laiko planavimo įgūdžių stokos ir dėl per ilgo užsibuvimo planavimo stadijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją