Vis dėlto kol kas neaišku, ar abu incidentai yra susiję, sakė pareigūnai.

Viena policijos atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad kūnas buvo rastas tame pačiame centriniame verslo rajone, kur anksčiau buvo subadyta moteris ir sulaikytas įtariamas užpuolikas.

Anksčiau antradienį policija pranešė areštavusi žmones puldinėjusį peiliu ginkluotą vyrą, kurį galiausiai sutramdė praeiviai.

Australijos žiniasklaidos transliuotame vaizdo įraše matyti, kaip apie 30 cm ilgio peilį laikantis vyras užšoko ant automobilio stogo ir šaukė „Allahu Akbar“ (arab. „Dievas visų didesnis“) ir „Nušaukit mane!“

Užpuolikas švaistydamasis peiliu šaukė „Allahu Akbar“ (arab. „Dievas visų didesnis“) ir „Nušaukit mane!“

Policija šių įvykių nelaiko terorizmu, nors 21 metų užpuolikas, kurį sutramdė praeiviai, savo kompiuteryje buvo surinkęs informacijos apie žudynes Šiaurės Amerikoje bei Naujojoje Zelandijoje, sakė Naujojo Pietų Velso valstijos policijos komisaras Michaelas Fulleris.

„Šiuo metu tai nekvalifikuojama kaip teroristinis incidentas. Suprantama, vykstant tyrimui iš naujo tai įvertinsime“, – sakė komisaras žurnalistams.

„Šiuo metu atrodo, kad jis veikė vienas. Buvo rasta informacijos, leidžiančios daryti prielaidą, jog kai kurie jo įsitikinimai susiję su terorizmu, tačiau jis pats nesusijęs su terorizmu, – sakė M. Fuelleris. – Rasta informacijos apie kitus gyvybių pareikalavusius nusikaltimus pasaulyje.“

Anot liudininkų, 30 cm ilgio peiliu ginkluotas vyras apie 14 val. puolė praeivius šalia judrios miesto sankryžos. M. Fulleris sakė, kad tai buvo mėsininko peilis.

Liudininkė Megan Hayley sakė, kad maždaug po pietų pertraukos jaunas vyras, ginkluotas dideliu virtuviniu peiliu, vijosi kelis žmones judriame biurų rajone, o „kiti penki ar šeši [žmonės] bėgo jam iš paskos, mėgindami jį sustabdyti. Jie ji pagavo ir sutramdė“, prispaudę užpuoliką kėdėmis ir plastikine dėže prie dviejų populiarių kavinių miesto centre, AFP pasakojo moteris.

Policija nurodė, kad įtariamasis buvo sulaikytas, o sužeistos moters būklė stabili. Pranešimų apie kitus sužeistus žmones negauta, nors „tas pats pažeidėjas kelis kartus mėgino smogti peiliu“.

Išpuolį taip pat matęs 24 metų Edwardas Wongas sakė, kad užpuoliko „smakras ir krūtinė atrodė sukruvinti“.

Policija gyrė užpuoliką sutramdžiusių praeivių drąsą.

„Artintis prie asmens... esant aiškių subadymo peiliu ženklų – tie žmonės yra didvyriai“, – sakė policijos atstovas Gavinas Woodas.

Pasak jo, įtariamasis veikiausiai veikė vienas.

Policija nurodė gavusi pranešimų apie užpuoliko šūksnius per šią ataką, bet kol kas nenustatė jo veiksmų motyvų.

„Šiuo metu atrodo, kad tai nebuvo išprovokuota“, bet policija šiuo metu neatmeta jokių versijų, pridūrė atstovas.

Įvykio liudininkas Paulas O'Shaughnessy sakė, kad dirbdamas kartu su savo broliu Luke'u vienos įdarbinimo agentūros biure per atvirą langą išgirdę šūksnius ir pažvelgę į lauką pamatė apie 25 metų baltajį vyrą, šūkavusį „ekstremistinius“ pareiškimus.

Broliai pagalvojo, kad vyras ruošiasi įvykdyti teroro išpuolį, išbėgo į gatvę ir pradėjo jį vytis.

Luke'as O'Shaughnessy ir kitas vyras sučiupo užpuoliką ir parbloškė jį ant žemės, pasakojo Paulas. Kartu su kitais praeiviais jie laikė prispaudę įtariamąjį, kol atvyko policija.

Paulas O'Shaughnessy sakė naujienų agentūrai AP, kad užpuolikas „nerodė jokios atgailos“.