Pirmenybių finale mūsiškės 2000 m distanciją įveikė per 7 min. 30,23 sek. ir aplenkė Vokietijos, Airijos ir Graikijos irkluotojas. Greičiau už lietuvaites irklavo tik olandės Lisa Bruijnincx ir Jacobien van Westreenen (7.25,50) bei kinės Zhang Hairong ir Zhang Peibing (7.27,66).

„Po finišo triumfavome. Tai didelis pasiekimas. Viskas susiliejo akimirksniu. Daug emocijų, po finišo buvo tikrai labai gera. Net nežinome, kaip tą jausmą apibūdinti. Tobula. Tai didžiule paskata dirbti toliau“, – Vilniaus oro uoste su šypsena veiduose kalbėjo irkluotojos.

Europos jaunių čempionės D. Rimkutė ir U. Juzėnaitė prisipažino, kad tolimojoje Japonijoje pirmenybių pradžia buvo sudėtinga ir buvo momentų, kai atrodė, jog medaliais net nekvepia.

„Buvo labai daug baimės prieš kiekvieną startą. Savo pajėgumą žinojome po Europos čempionato, bet nuvykus į Japoniją mums tiesiog neslydo valtis. Daug pykomės, atrodė, kad visai jėgų nėra.

Kelionė taip pat išsunkė ir jau buvome praradusios viltis, bet po pirmo starto atsigavome ir įsivažiavome, – čempionato įspūdžiais dalinosi irkluotojos. – Pirmas startas buvo labai sunkus, oro sąlygos keitėsi, buvo karšta ir trūko oro, bet vėliau su kiekvienu startu buvo vis lengviau“.

Apie aukštesnės prabos medalius Lietuvos irkluotojos negalvojo, bet tobulėjimui rezervo dar yra.

„Galėjo būti ir geriau, bet šiuo metu labai džiaugiamės trečia vieta. Ji mums reiškia tikrai labai daug“, – sutartinai kalbėjo D. Rimkutė ir U. Juzėnaitė.

Dovilė Rimkutė ir Ugnė Juzėnaitė

Pirmą ryškią karjeros pergalę Lietuvos irkluotojos pasiekė gegužės mėnesį Vokietijoje, kur jos triumfavo Europos jaunių pirmenybėse. Sportininkės prisipažino, kad forma minėtuose čempionatuose skyrėsi.

„Forma galbūt geresnė buvo pasaulio čempionate, bet Japonijoje iš technikos pusės neatidirbome taip, kaip norėjome. Europoje techniškai startuoti buvo gerokai lengviau, o dabar reikėjo kentėti.

Taip pat finale smarkiai pasikeitė oras, nes iki jo irkluodavome pavėjui, o finale – prieš vėją. Tai mums buvo net palankiau, bet laikai būna geresni irkluojant pavėjui“, – sakė D. Rimkutė.

Sunkų, bet pergalėmis pažymėtą sezoną irkluotojos jau baigė. Kaip teigė irkluotojos, dabar laukia užtarnautas poilsis, o po to – pasiruošimas naujam sezonui ir naujiems iššūkiams.

„Šiais metais tiek daug visko įvyko, tiek Europoje, tiek pasaulyje, todėl dabar nusipelnėme poilsio. O vėliau vėl lauks sunkus darbas ir mėginsime toliau siekti rezultatų“, – pridūrė pasaulio jaunių čempionato prizininkės.

Pasaulio jaunių čempionate startavo dar dvi Lietuvos valtys. Merginų pavienių dviviečių varžybose Morkūnaitė ir Martyna Kazlauskaitė užėmė aštuntąją vietą, o vaikinų porinių dviviečių valčių grupėje Titas Mašanauskas ir Virgilijus Prušinskas liko 14-i.

Dovilė Rimkutė ir Ugnė Juzėnaitė
Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)