Liepsnos apėmė 1 026 metrų aukščio Himeto kalno, skiriančio Peanijos priemiestį nuo Atėnų, šlaitus. Pirmadienį anksti ryte Atėnų gyventojai galėjo matyti kalno šlaitais į viršų kylančius liepsnų liežuvius.

Ant plokščios viršukalnės, kur įrengtos kariuomenės ryšių bazė bei didžiųjų Graikijos televizijų signalo perdavimo antenos, mirksėjo įspėjamosios pavojaus šviesos.

Buvo matyti, kaip kalno link skuba ugniagesių mašinos.

Su gaisru kovojo apie 140 ugniagesių su 46 mašinomis. Auštant jiems į pagalbą buvo pasiųsti aštuoni gaisrams gesinti naudojami sraigtasparniai.

Priešgaisrinės tarnybos atstovas spaudai sakė, kad gaisras kilo viename iš vietos namų, o ugniagesiams apie tai nebuvo pranešta. Anot jo, gaisro padaryta žala paaiškės tik visiškai jį užgesinus. Liudininkai sakė, kad liepsnos padarė didžiulės žalos vienam gyvenamajam namui.

Ugniagesių atstovas sakė kol kas neturįs informacijos, kiek vietos gyventojų dėl gaisro laikinai paliko savo namus. Gaisras įsiplieskė naktį, todėl valdžia prašė žmonių eiti pas miegančius kaimynus pranešti apie pavojų.

Pareigūnai įspėjo, kad dėl aukštos temperatūros ir smarkių vėjo gūsių didelėje šalies dalyje esama didžiulio gaisrų pavojaus.