Mes visos skirtingos ir mes renkamės skirtingą avalynę, tačiau kiekvienos iš mūsų įvaizdis skirstomas į tris pagrindinius tipus – laisvalaikio, darbo ir meilės. Parinkime tinkamą avalynę kiekvienam iš jų.

Laisvalaikio įvaizdis – tai patogūs drabužių deriniai, kurie yra sukurti leisti laiką su draugais, pramogauti ar tiesiog jaustis laisvai. Žinoma, tokiomis gyvenimo situacijomis visada pravers balti kedai.

Šiandien balti kedai moterų garderobe yra vieni populiariausių. Šis batų trendas nesitraukia jau keletą metų. Tokią avalynę pripažįsta net karališkosios šeimos atstovai ir ją mėgsta raudonuoju kilimu žingsniuojančios žvaigždės. Balti kedai puikiai tinka ir prie džinsų, ir prie lengvų suknelių, ir net prie klasikinio kostiumo. Jie gerai atrodo tiek prie siauresnių, tiek prie platėjančių kelnių.

Rasti kokybišką ir tinkamą porą ne visada yra lengva, bet tikrai nesirinkite batų su visiems atpažįstamais prekiniais ženklais ar papildomomis detalėmis – kaspinais, tviskančiomis akutėmis, dirbtiniais brangakmeniais, perforacija. Atminkite – mažiau yra geriau, o kokybė pirmoje vietoje!

Orui atšalus visada ieškokite alternatyvos – balta odinė avalynė aukštesniu aulu, kuri gali būti panaši į kareiviškus kerzus su amortizuojančiu padu ir daug raištelių.

Darbo įvaizdis – drabužiai ir avalynė, sukaustantys mūsų judesius ir formuojantys atsakingo bei profesionalaus žmogaus įspūdį. Svarbūs susitikimai, verslo sandoriai ir pelningos derybos neįsivaizduojamos be vyriško tipo avalynės.

Oksfordai, brogai, loaferiai ar derbi batai turi atsirasti kiekvienos moters spintoje, ir nesvarbu, kaip dažnai jūs tvarkote verslo reikalus. Oksfordai – populiariausi, klasikiniai, uždaro varstymo ir aptakios formos batai yra ypač formalūs.

Loaferiai – įsispiriami batai, turintys plačią, paaukštintą pakulnę. Dažniausiai būna su papildomais elementais ant liežuvio: odinės ar metalinės dekoracijos arba odinė, skersai liežuvio einanti juosta. Parduotuvėse jų pasirinkimas ypač platus – nuo solidžių ir elegantiškų, derančių prie kostiumų, iki grubesnių – puikiai tinkančių prie kasdienės aprangos. Visada rinkitės bazines ir universalias spalvas – bordinę, juodą, grafito, sidabrinę, rudą. Oda gali būti tiek lakuota, tiek matinė, venkite verstos odos modelių.

Artėjant rudens sezonui, jus išgelbės štibletai arba kitaip dar vadinami čelsi batai. Čelsius derinti nėra sudėtinga – elegantiškus, blizgios, lygios odos galima avėti prie kostiumo ar švarko, o pagaminti iš zomšos puikiai tiks prie džinsų.

Meilės įvaizdis – „situacijos, kai mes norime pasijusti seksualios ir pabrėžti savo moteriškumą“. Keliaujant į gimtadienį, vakarėlį ar į pasimatymą – jums visada pravers laiveliai.

Aukštakulniai bateliai, kurių smailesnis bato priekis, plonas padas ir patogus kulniukas iki 6 centimetrų, yra nesenstanti klasika. Jie pakelia moters klubus, o jos eisena pasidaro grakštesnė. Visada rinkitės tik tą variantą, su kuriuo jausitės patogiai ir pasitikėsite savimi. Tokią avalynę galima derinti su klasikiniu švarku, kelnėmis, midi ilgio sijonu. Niekada nesirinkite lakuoto odos paviršiaus. Matinės arba verstos odos bateliai neatrodys vulgariai ir visada tiks tiek oficialioje, tiek intymioje aplinkoje.

Kaip elgtis orams atšalus? Alternatyva – batai-kojinės. Su jais nešalta blauzdoms, jie stilingi ir tinka prie įvairaus garderobo – aptemptų skinny džinsų, juodų kelnių, kiulotų, tamprių, sijono, suknelių.

Pasaulyje yra daug moterų, turinčių priklausomybę avalynei. Visus rekordus muša rašytoja Danielle Steel, turinti apie 6 tūkst. porų batelių. Tuo tarpu statistinė moteris turi apie 21 porą batų, vyras – 12, o iš jų tik 3 poras avi nuolatos! Kiek batų porų turite Jūs?


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)