Ši sistema ilgainiui gali pakeisti bendrovės gaminamuose telefonuose šiuo metu diegiamą operacinę sistemą „Android“, jeigu Vašingtonas dar sugriežtins savo sankcijas, rašo agentūra „MarketWatch“.

„Huawei“ – antra didžiausia pasaulyje pagal pardavimus išmaniųjų telefonų gamintoja – ketina ir toliau naudoti sistemą „Android“, tačiau „tuo atveju, jeigu negalėsime ja naudotis ateityje, galėsime per trumpą laiką pereiti prie operacinės sistemos „Harmony“, pareiškė „Huawei“ vartotojų produktų padalinio vadovas Richardas Yu.

Anot jo, pirmasis išmanusis telefonas su naująja operacine sistema bus išleistas jau šeštadienį su prekės ženklu „Honor“.

Naujoji sistema bus laisvai prieinama kitiems programinės įrangos kūrėjams ir ją taip pat bus galima naudoti kituose prietaisuose, įskaitant išmaniąsias kolonėles ir televizorius.

Vašingtonas kiek anksčiau apkaltino „Huawei“ informacijos apie vartotojus perdavimu Kinijos specialiosioms tarnyboms ir pripažino bendrovę grėsme nacionaliniam saugumui.

Po to JAV administracija specialaus JAV reguliavimo institucijų leidimo negavusioms amerikiečių bendrovėms uždraudė parduoti savo produktus ir technologijas „Huawei“.

Operacinę sistemą „Android“ yra sukūrusi JAV technologijų milžinė „Google“.

Tuo tarpu „Huawei“ praėjusią savaitę pranešė, kad, nepaisant JAV nustatytų apribojimų, jos įplaukos pirmąjį pusmetį padidėjo 23,2 proc., o išmaniųjų telefonų pardavimai sudarė 118 mln. vienetų ir buvo 24 proc. didesni negu 2018 metų pirmąjį pusmetį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)