Lietuvos krepšinio lygos čempionate R. Stankevičius vidutiniškai rinkdavo po 3,3 taško ir atkovodavo po 1,8 kamuolio per 11 minučių.

Siekiant krepšininkui suteikti daugiau žaidimo laiko, sezono viduryje, jis buvo paskolintas Joniškio „Delikateso” komandai Nacionalinės krepšinio lygos čempionate, kur iškart tapo vienu svarbiausių jos žaidėjų – 15,6 taško (10 vieta lygoje), 8,5 atkovoto kamuolio (1 vieta lygoje), 4,3 rez. perdavimo (7 vieta lygoje), 19,7 naudingumo balo (5 vieta lygoje).

„Sprendimą priimti buvo nelengva, nes Rokas yra puikių fizinių duomenų ir turi visas galimybes tapti geru krepšininku, todėl su juo turėjome pasirašę ilgalaikę sutartį. Tačiau sezono metu jam sunkiai sekėsi pritapti prie mūsų komandos žaidimo stiliaus.

Tą pripažino ir pats žaidėjas, todėl, nors treneris Sireika norėjo jį matyti komandoje ir kitą sezoną, sutarėme išsiskirti bei linkime Rokui sėkmės jo karjeroje ir neužveriame durų ateityje sugrįžti į Šiaulius”, – apie sutarties nutraukimo priežastis kalbėjo klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Savaitės viduryje pasirašius sutartį su Roku Gusčiu, buvo galutinai suformuota „Šiaulių” priekinė linija ir tapo aišku, kad komandoje kitą sezoną neberungtyniaus ir du sezonus jos kapitonu buvęs Arminas Urbutis.

Nepaisant nuolat per sezoną kamavusių traumų, puolėjas vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 25 minutes ir pelnydavo po 10,1 taško, atkovodavo po 5,8 kamuolio ir atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Mindaugas Žukauskas

„Sutartis su Arminu baigėsi vasarą. Galėjome ją pratęsti, tačiau mūsų klubo vizija orientuota į jaunų žaidėjų ugdymą, o priekinėje linijoje turime ne vieną jauną krepšininką, todėl nusprendėme suteikti daugiau galimybių jiems. Dėkojame Arminui už tuos porą sezonų klube. Jis buvo tikras kapitono pavyzdys tiek savo pasiaukojamu žaidimu aikštelėje, tiek autoritetu šalia jos”, – sakė M. Žukauskas.

Kas taps naujuoju komandos kapitonu, paaiškės pasiruošimo sezonui metu. Jį balsavimu išsirinks komandos žaidėjai ir treneriai.

Pasiruošimą būsimam LKL sezonui planuojama pradėti rugpjūčio 16 d.

Tuo metu Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandai artėjantį sezoną atstovaus mieste pažįstamas veidas. Aukštaitijos klubas susigrąžino Laimoną Kisielių, kuris Pasvalyje rungtyniavo 2014-2015 metų sezone.

34-erių puolėjas pastaruosius dvejus metus gynė Klaipėdos „Neptūno“ garbę bei žaidė FIBA Čempionų lygoje.

Praėjusį sezoną jis tarptautiniame turnyre vidutiniškai žaidė po 20 minučių, pelnė po 5,3 taško, atliko po 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 1,5 kamuolio.

Lietuvos pirmenybėse L. Kisielius fiksavo 6 taškų, 2,4 atkovoto kamuolio ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo vidurkius per 20 žaidimo minučių.

Kartu su „Neptūnu“ vilnietis 2018-2019 m. sezoną vainikavo LKL bronzos medaliais.

„Pieno žvaigždės“ artimiausiu metu tikisi rasti žaidėjus į įžaidėjo ir vidurio puolėjo pozicijas. Sutartis su komanda turi Dominykas Domarkas, Edgars Lasenbergs, Ivars Žvigurs, Sergejus Pavlovas, Arvydas Šikšnius ir Paulius Petrilevičius.

Klubui toliau vadovaus Gediminas Petrauskas.

Naujienų yra ir Utenoje. Artėjančiam sezonui komandos sudėtį komplektuojančioje „Juventus“ ekipoje – jaunas uteniškis. Prie komandos prisijungė Utenoje gimęs ir augęs 16 metų 188 cm ūgio žaidėjas Martynas Žvirblis.

2003 metais gimęs uteniškis treniravosi ir rungtyniauja vieno „Juventus“ ekipos trenerių Ernesto Leipaus vadovaujamoje Utenos DSC ekipoje, su kuria varžėsi Moksleivių krepšinio lygoje ir buvo vienas geriausių savo komandos žaidėjų.

„Martynas yra Utenos krepšinio ateitis. Žinoma, kad jo laukia labai daug darbo, tačiau mes tikimės, kad šis žaidėjas ateityje tikrai gali pasiekti bent jau Lietuvos krepšinio lygos lygį.

Būtent todėl su žaidėjų buvo sudaryta ilgalaikė sutartis, jis bus jungiamas prie pagrindinės komandos, dalyvaus treniruočių procese. Žaidėją taip pat registruosime ir Lietuvos krepšinio lygos kovoms, kur jis galbūt turės vieną kitą galimybę pasirodyti aikštele“, – kalbėjo „Juventus“ ekipos direktorius Eimantas Skersis.

Žaidėjas džiaugiasi, kad jo darbas neliko nepastebėtas bei atsiradusia galimybe treniruotis aukščiausiame lygyje.

„Kai treneris Žydrūnas pasiūlė prisijungti prie „Juventus“ ekipos, aš tiesiog bandžiau susilaikyti. Į šį pasiūlymą reagavau, kaip į savo pastangų krepšinio aikštelėje įvertinimą. Šis pasiūlymas taip pat reiškia ir tai, kad treneris Ernestas Leipus mane veda tinkama linkme.

Man, kaip jaunam krepšininkui, ši galimybė suteikia dar daugiau pasitikėjimo savimi, galimybę pasisemti patirties ir treniruotis su geriausiais“, – apie kvietimą prisijungti prie komandos šnekėjo Martynas.

Vyrų krepšinyje M. Žvirblis nebus naujokas. Krepšininkas jau dvejus metus atstovavo Utenos „Policijos“ komandai Utenos rajono krepšinio lygoje. Jaunasis krepšininkas sužibėjo finalo rungtynėse, kur per 25 minutes pelnė 17 (dvitaškiai 5/10, tritaškiai 1/3, baudos 4/6) taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, du sykius suklydo, išprovokavo 4 varžovų pražangas, tiek pat sykių prasižengė bei surinko 14 naudingumo balų.

„Visada kalbėjome, kad reikia kelių metų, kol daromas darbas duos savo dividendus. Martynas – pirmoji kregždė. Utenoje auga nemažai perspektyvių ir įdomių vaikų, kuriems durys į mūsų komandą visada yra atviros. Situacija šioje srityje gerėja, trenerių darbo progresas tikrai matomas, todėl ateityje uteniškių mūsų komandoje turėtų tik daugėti“, – džiaugėsi E. Skersis.

M. Žvirblis komandoje prisidės prie treniruočių proceso bei pakeis mokytis į Kauno LSU išvykstantį Ugnių Nikitiną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)