R. Vaitkus juokauja, jog su būsima savo žmona prieš metus susipažino taip, kaip šiais laikais jau tapo įprasta, internetu. Kurį laiką bendravę virtualiai jie sutarė išgerti kavos ir susitikti gyvai.

„Greitai radome bendrą kalbą, o šių metų gegužę pasipiršau atostogaujant Maltoje. Nesu jaunuolis, todėl nusprendėme, kad nebėra ko ir atidėlioti“, – sako jis.

Tik mintimis sugrįžęs į praeitį vyras atsidūsta. Prieš dvejus metus mirus jo pirmajai žmonai vyras liko našliu ir neslepia, jog tai buvo itin sunkus laikas. „Tai buvo tikrai sunku, bet kai žmona serga ketvirtos stadijos vėžiu, praktiškai tiesiog ruošiesi tam išėjimui. Tik tiek, kad tas išėjimas vis tiek buvo labai netikėtas ryte.

Buvo sunki operacija, ilgas gulėjimas reanimacijoje ir nors buvo pagerėjimas, liga, deja, ją įveikė“, – atsidūsta pašnekovas.

Prieš šią šventę pora aplankė ir pirmosios R. Vaitkaus žmonos kapą bei pagerbė jos atminimą.

Jis sako, jog nors būnant vyresnio amžiaus vėl pamilti kitą žmogų yra labai sunku, jiems su Marija labai pasisekė, nes jų santykiuose viskas įvyko labai natūraliai. „Greitai vienas kitą suradome ir atitiko mūsų charakteriai, pomėgiai. Abu mėgstame klasikinę muziką, keliauti.

Esame ir šiek tiek romantiški, tačiau šventę nusprendėme kelti nedidelę. Galbūt jauniems žmonėms svarbu, kad dalyvautų daugiau draugų. Tačiau vestuvės yra reikšmingas dalykas, nes jei myli tą žmogų, kodėl neįteisinti santykių“.

Prakalbus apie vaikus ir vaikaičius, R. Vaitkus nusišypso. Jie tėčio ir senelio mylimąją priėmė labai džiugiai, o kai kurie anūkai ją jau vadina ir močiute. Dukros žiūri labai teigiamai, nes mato mano džiaugsmą".

Žinomo politikos veikėjo žmonai tai taip pat yra antroji santuoka. Iš pirmosios santuokos, kaip ir vyras, ji turi du vaikus.

Ikimokyklinio ugdymo pedagoge dirbanti moteris labai myli šunis, todėl mylimas vyras juokiasi, kad pirmasis jų pirkinys po vestuvių bus šuo.

Nedidelėse vestuvėse dalyvavo ir poros vaikai bei vaikaičiai. Tarp jų – ir M. Vaitkienės dukra bei dvi „Sidabrines gerves“ pelniusi animatorė Urtė Oettinger.

Po vestuvių Marija pasirinko Vaitkienės pavardę. Pora medaus mėnesio ketina vykti į Latvijos pajūrį, kur aktyviai keliaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)